Vergelijk en bespaar op glasvezel internet: ontdek jouw opties

Ontdek de voordelen van glasvezel internet

Vergelijk en vind de beste glasvezelaanbieder voor jou


Zoek aanbiedingen
Vergelijk zonder postcodecheckWaarom mijn adres invullen?

Glasvezel aanbieders in Nederland

Glasvezel internet

Glasvezel internet, ook bekend als "Fiber to the Home", is een vorm van breedbandinternet waarbij glasvezelkabels worden gebruikt om het signaal van de provider naar jouw woning te verzenden. Het is razendsnel en stabiel, waardoor het steeds populairder wordt onder consumenten in Nederland. Met downloadsnelheden tot 2 Gigabit per seconde en uploadsnelheden ook tot 2 Gigabit biedt glasvezelinternet een ongeëvenaarde internetervaring. Dit maakt het perfect voor online gamen, streamen van video’s zoals Netflix en Videoland in 4K-kwaliteit en het down- en uploaden van grote bestanden.

Een ander groot voordeel van glasvezelinternet is dat de glasvezelkabels exclusief door jou worden gebruikt, waardoor je internetsnelheid niet wordt beïnvloed door externe factoren zoals het internetgebruik van buurtgenoten of de afstand tot de wijkcentrale. Dit betekent dat je internet altijd snel en stabiel zal zijn, ongeacht het tijdstip van de dag of het aantal mensen dat het internet gebruikt.

Glasvezelinternet biedt ook symmetrische uploadsnelheden, wat betekent dat je net zo snel gegevens kunt uploaden als downloaden. Dit is vooral handig als je veel grote bestanden moet uploaden, bijvoorbeeld bij het delen van foto’s of video’s.

Een ander belangrijk voordeel van glasvezelinternet is dat het het meest energiezuinige en duurzame type breedbandinternet is. Het produceert de minste hoeveelheid koolstofdioxide (CO2) van alle soorten breedbandinternet, wat betekent dat je niet alleen geniet van de snelste en meest betrouwbare internetverbinding, maar ook bijdraagt aan een schonere wereld.

Bij glasvezelinternet kun je kiezen uit verschillende abonnementsvormen, zoals alleen glasvezelinternet, glasvezelinternet en TV of een alles-in-één pakket met glasvezelinternet, tv en vast bellen. Dit geeft je de flexibiliteit om het abonnement te kiezen dat het beste bij jouw internetbehoeften past.

Kortom, glasvezelinternet biedt ongeëvenaarde snelheid, stabiliteit, symmetrische uploadsnelheden en duurzaamheid, waardoor het de ideale keuze is voor thuisgebruikers en bedrijven die op zoek zijn naar de beste internetervaring. Investeert in de toekomst van internet met glasvezelinternet en geniet van onbeperkte mogelijkheden.

Glasvezel internet vergelijken: Kies voor het snelste en meest stabiele internet

Glasvezel internet is tegenwoordig de snelste en meest stabiele internetverbinding die beschikbaar is in Nederland. Met snelheden tot wel 1 Gb kun je zonder enige vertraging genieten van razendsnel internet, streaming in hoge kwaliteit en soepel online gamen. Maar hoe weet je welke glasvezel internetprovider het beste bij jou past? Door glasvezel internet te vergelijken natuurlijk!

Er zijn verschillende providers die glasvezel internet aanbieden, zoals KPN, Odido en Online.nl. Door deze aanbieders met elkaar te vergelijken, kun je niet alleen de kosten vergelijken, maar ook de internetsnelheden, pakketopties en eventuele extra's zoals tv of bellen. Op die manier kun je de beste keuze maken voor jouw huishouden en budget.

Bij het vergelijken van glasvezel internet is het belangrijk om te kijken naar de gewenste uploadsnelheid, vooral als je regelmatig grote bestanden deelt of video's uploadt. Glasvezel internet heeft namelijk een veel hogere uploadsnelheid dan bijvoorbeeld kabelinternet of DSL. Daarnaast is glasvezel internet erg stabiel, omdat het netwerk gebruik maakt van aparte glasvezelkabels die alleen voor jouw huishouden worden gebruikt. Hierdoor heb je geen last van extern internetgebruik van je buren en blijft de internetsnelheid constant hoog.

Bij het vergelijken van glasvezel internet kun je gebruikmaken van onze postcodecheck om te zien of glasvezel internet beschikbaar is op jouw adres. Daarna kun je de verschillende glasvezel internetproviders vergelijken op basis van je wensen en voorkeuren. Dankzij onze slimme filters, kun je de zoekresultaten verfijnen en zo de beste glasvezel internetprovider kiezen.

Kortom, glasvezel internet vergelijken is essentieel als je wil profiteren van het snelste en meest stabiele internet. Gebruik onze handige tools en filters om de beste aanbieding voor jouw huishouden te vinden!Wat is het verschil tussen glasvezel en kabel en DSL?

Glasvezel vergelijken: dit zijn de verschillen

In Nederland zijn er ruwweg drie opties als je internet zoekt: kabel, DSL en glasvezelinternet. Er zijn grote verschillen tussen deze varianten. Veel mensen weten dat glasvezel het snelste is, maar er zijn nog andere zaken waar je op moet letten als je glasvezel gaat vergelijken. Daarom hebben we voor jou het verschil tussen glasvezel, kabel en DSL op een rij gezet. Hieronder halen we alvast een paar kleine verschillen aan.

Glasvezelinternet is razendsnel

Er is al internet via glasvezel beschikbaar waarmee je een snelheid van 2.000 Mb haalt. Ook is de rek nog lang niet uit het netwerk, waardoor de verwachting is dat de snelheid alleen maar stijgt. Dit maakt glasvezelinternet zeer geschikt voor intensief internetgebruik, waarbij je bijvoorbeeld gelijktijdig grote bestanden kunt uploaden, in zeer hoge kwaliteit films wilt streamen en ook nog in 4K-kwaliteit digitale tv wilt bekijken. Je begrijpt dat dit voor normaal gebruik niet nodig is: voor een doorsnee gezin is 100Mb vaak al genoeg.Welke aanbieders leveren glasvezel?

Open netwerk, dus veel providers

Het glasvezelnetwerk is op de meeste plekken een open netwerk. Dat betekent dat elk bedrijf dat internet via glasvezel wil aanbieden, gebruik mag maken van het aanwezige netwerk. Hierdoor is er op veel plekken in Nederland gezonde concurrentie, wat voor jou als consument natuurlijk goed nieuws is. Je kunt dus een keuze maken op basis van de prijs, mogelijkheden en service. Via onze postcodecheck zie je of glasvezel op jouw adres beschikbaar is en welke glasvezel aanbieders er actief zijn.

Omdat het erg duur is om een heel nieuw netwerk aan te leggen, is glasvezel internet helaas nog niet overal in Nederland te verkrijgen. Momenteel zijn er 2,7 miljoen glasvezel aansluitingen in Nederland en dit worden er steeds meer.Waar ligt glasvezel?

Glasvezel op mijn adres

Het aanleggen van een glasvezelnetwerk is kostbaar. Met name in grotere steden heeft het ook grote gevolgen voor de infrastructuur. Daarom is glasvezelinternet nog niet overal in Nederland te krijgen. Er zijn ruim 3 miljoen aansluitingen, dit zal de komende jaren verder oplopen. Ontdek hier waar glasvezel ligt.

De hoogste dekkingsgraad is logischerwijs in nieuwbouwwijken, waar de glasvezel bekabeling wordt meegenomen in de nieuwe infrastructuur. Nieuwbouwwijken in bijvoorbeeld Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Den Haag, Groningen, Enschede, Amersfoort, Leusen en Almere zijn bijna allemaal aangesloten op het super snelle glasvezel netwerk.

Voor bestaande woonwijken is het een wat ingewikkelder en langer proces. Straten moeten open worden gebroken en kabels moeten worden gelegd naar iedere woning. Maar bijvoorbeeld Eindhoven is al goed voorzien van glasvezel. Ook in buitengebieden waar normaal gesproken slecht internet te krijgen is, wordt veel geïnvesteerd in glasvezelnetwerken. Bewoners van oudere binnensteden moeten waarschijnlijk nog wat langer wachten op glasvezel.Hoe verloopt het aanlegproces van glasvezel?

Aanleg van glasvezel

Het aanleggen van glasvezelinternet is een langdurig traject waarin veel moet gebeuren. Zo moet er bijvoorbeeld eerst een grote groep geïnteresseerden zijn, voordat er überhaupt tot aanleg overgegaan wordt. We hebben beschreven hoe de aanleg van glasvezel verloopt.Veelgestelde vragen over glasvezel vergelijken

Lees hier de veelgestelde vragen en de antwoorden daarop over glasvezelinternet en het vergelijken van de aanbieders.

Wat is glasvezel?

Met ‘glasvezel’ wordt vaak internet via glasvezel bedoeld. Dit is een soort internet waarbij het signaal door zeer dunne glasvezels wordt verzonden. Vanwege de hoge up- en downloadsnelheid, het duurzame karakter en andere voordelen, wordt het gezien als dé internetverbinding van de toekomst.

Hoe werkt internet via glasvezel?

Bij internet via glasvezel wordt het internetsignaal vanuit de provider via een zeer dunne vezel van glas verzonden. Dat gebeurt met behulp van laserlicht.

Wat heb ik nodig voor glasvezel internet?

Om glasvezelinternet te kunnen gebruiken, heb je allereerst een glasvezelaansluiting in je woning nodig. Glasvezelinternet is namelijk niet overal in Nederland beschikbaar. Heb je een aansluiting voor glasvezel, dan kun je een een provider kiezen. Van de provider krijgt je dan een modem om het signaal uit de glasvezel om te zetten naar internet, televisie of vaste telefonie.

Waar dient glasvezel voor?

Glasvezel of internet via glasvezel is hét internet van de toekomst. Dat komt omdat de snelheid veel hoger ligt, het glasvezelinternet zeer stabiel is en het bovendien energiezuiniger is.

Hoe duur is glasvezel per maand?

Glasvezelinternet is in veel gevallen niet duurder dan andere soorten internet die vergelijkbaar snel zijn. Er zijn prijsvechters waar je al vanaf 30,00 euro per maand glasvezelinternet kunt krijgen.

Hoeveel duurder is glasvezel?

Internet, televisie en vaste telefonie via glasvezel hoeft niet duurder te zijn dan andere soorten internet. Bij bijvoorbeeld KPN betaal je dezelfde prijs voor glasvezel als voor VDSL.

Wat kost glasvezel internet per maand?

Basic glasvezel internet is er al vanaf ongeveer 30,00 per maand. Wil je ook televisie en vaste telefonie of een extra hoge up- en downloadsnelheid, dan betaal je meer.

Wat kost een glasvezelabonnement?

De kosten voor een glasvezel abonnement zijn afhankelijk van je wensen. Een gewoon abonnement begint bij ongeveer 30,00 euro per maand. Wil je ook televisie en vaste telefonie, dan betaal je meer. Glasvezel internet is meestal niet duurder dan vergelijkbare abonnement met een andere soort internet.

Wat is de goedkoopste glasvezelprovider?

Er zijn een aantal prijsvechters die het goedkoopste glasvezelinternet aanbieden. Het gaat dan om partijen als Budget, Youfone en Online.

Wat kost glasvezel internet?

Een standaard abonnement met glasvezel internet kost ongeveer 30,00 euro per maand. Afhankelijk van je wensen kan dit hoger oplopen, maar de prijs is vaak vergelijkbaar met pakketten met VDSL of kabelinternet.

Wat is de goedkoopste glasvezelinternet-provider?

Het goedkoopste glasvezelinternet krijg je bij een provider als Budget, Youfone, Online of een andere prijsvechter. Doe onze glasvezel postcodecheck om te zien welke provider het goedkoopste glasvezelinternet op jouw adres levert.

Goedkoopste glasvezel internet abonnementen

Aanbieder Per maand Per jaar Download Upload
Youfone € 20,00 € 335,00 50 Mb 50 Mb Info
Budget € 17,50 € 338,00 50 Mb 50 Mb Info
Odido € 30,00 € 345,00 100 Mb 100 Mb Info
Caiway € 35,00 € 360,00 400 Mb 400 Mb Info
KPN € 21,25 € 382,50 100 Mb 100 Mb Info

Waar is glasvezel internet beschikbaar?

Glasvezel internet is op steeds meer plekken in Nederland beschikbaar. Vooral in nieuwbouwwijken en op plekken waar ineens veel huishoudens aangesloten kunnen worden. Doe onze glasvezel check om direct te zien of internet via glasvezel op jouw adres beschikbaar is.Direct glasvezel vergelijken

Heb je interesse in glasvezelinternet? Dan kun je via onze postcodecheck ontdekken of het op jouw adres beschikbaar is. Is dat het geval, dan gebruik je de geavanceerde filters om te ontdekken wat voor jou het beste glasvezelabonnement is.

Vergelijk glasvezel

Ons internet en tv advies:

Internet 50Mb & TV Standaard6.5
Goedkoopste
Thuis Glasvezel Internet 8.000Mb en TV App7.3
Snelste
Thuis Internet 50Mb en TV App8.2
Beste
Snelheid50 Mb8.000 Mb50 Mb
TV zenders436464
Opnemen-€ 5,00€ 5,00
VerbindingVDSLGlasvezelVDSL
Levertijd14 dagen
levertijd
10 dagen
levertijd
15 dagen
levertijd
Cashback of voordeel
€ 25,00 cashback
cashback
+
€ 25,00 cashback
cashback
+
€ 25,00 cashback
cashback
+
Prijs per maand€ 39,50€ 19,75
Eenmalig € 0
Opties & bestel Meer informatie
€ 97,50€ 85
Eenmalig € 0
Opties & bestel Meer informatie
€ 45€ 30
Eenmalig € 0
Opties & bestel Meer informatie
Vergelijk zelf alle internet en tv pakketten