Glasvezel vergelijken


Zoek aanbiedingen
Vergelijk zonder postcodecheckWaarom mijn adres invullen?

Glasvezel internet

Glasvezel internet, ook bekend als "Fiber to the Home", is een vorm van breedbandinternet waarbij glasvezelkabels worden gebruikt om het signaal van de provider naar uw woning te verzenden. Het is razendsnel en stabiel, waardoor het steeds populairder wordt onder consumenten in Nederland. Met downloadsnelheden tot 1 Gigabit per seconde en uploadsnelheden ook tot 1 Gb biedt glasvezelinternet een ongeëvenaarde internetervaring. Dit maakt het perfect voor online gamen, streamen van video’s zoals Netflix en Videoland in 4K-kwaliteit en het down- en uploaden van grote bestanden.

Een ander groot voordeel van glasvezelinternet is dat de glasvezelkabels exclusief door u worden gebruikt, waardoor uw internetsnelheid niet wordt beïnvloed door externe factoren zoals het internetgebruik van buurtgenoten of de afstand tot uw wijkcentrale. Dit betekent dat uw internet altijd snel en stabiel zal zijn, ongeacht het tijdstip van de dag of het aantal mensen dat het internet gebruikt.

Glasvezelinternet biedt ook symmetrische uploadsnelheden, wat betekent dat u net zo snel gegevens kunt uploaden als downloaden. Dit is vooral handig als u veel grote bestanden moet uploaden, bijvoorbeeld bij het delen van foto’s of video’s.

Een ander belangrijk voordeel van glasvezelinternet is dat het het meest energiezuinige en duurzame type breedbandinternet is. Het produceert de minste hoeveelheid koolstofdioxide (CO2) van alle soorten breedbandinternet, wat betekent dat u niet alleen geniet van de snelste en meest betrouwbare internetverbinding, maar ook bijdraagt aan een schonere wereld.

Bij glasvezelinternet kunt u kiezen uit verschillende abonnementsvormen, zoals alleen glasvezelinternet, glasvezelinternet en TV of een alles-in-één pakket met glasvezelinternet, tv en vast bellen. Dit geeft u de flexibiliteit om het abonnement te kiezen dat het beste bij uw internetbehoeften past.

Kortom, glasvezelinternet biedt ongeëvenaarde snelheid, stabiliteit, symmetrische uploadsnelheden en duurzaamheid, waardoor het de ideale keuze is voor thuisgebruikers en bedrijven die op zoek zijn naar de beste internetervaring. Investeert in de toekomst van internet met glasvezelinternet en geniet van onbeperkte mogelijkheden.

Glasvezel internet vergelijken: Kies voor het snelste en meest stabiele internet

Glasvezel internet is tegenwoordig de snelste en meest stabiele internetverbinding die beschikbaar is in Nederland. Met snelheden tot wel 1 Gb kunt u zonder enige vertraging genieten van razendsnel internet, streaming in hoge kwaliteit en soepel online gamen. Maar hoe weet u welke glasvezel internetprovider het beste bij u past? Door glasvezel internet te vergelijken natuurlijk!

Er zijn verschillende providers die glasvezel internet aanbieden, zoals KPN, T-Mobile en Online.nl. Door deze aanbieders met elkaar te vergelijken, kunt u niet alleen de kosten vergelijken, maar ook de internetsnelheden, pakketopties en eventuele extra's zoals tv of bellen. Op die manier kunt u de beste keuze maken voor uw huishouden en budget.

Bij het vergelijken van glasvezel internet is het belangrijk om te kijken naar de gewenste uploadsnelheid, vooral als u regelmatig grote bestanden deelt of video's uploadt. Glasvezel internet heeft namelijk een veel hogere uploadsnelheid dan bijvoorbeeld kabelinternet of DSL. Daarnaast is glasvezel internet erg stabiel, omdat het netwerk gebruik maakt van aparte glasvezelkabels die alleen voor uw huishouden worden gebruikt. Hierdoor heeft u geen last van extern internetgebruik van uw buren en blijft de internetsnelheid constant hoog.

Bij het vergelijken van glasvezel internet kunt u gebruikmaken van onze postcodecheck om te zien of glasvezel internet beschikbaar is op uw adres. Daarna kunt u de verschillende glasvezel internetproviders vergelijken op basis van uw wensen en voorkeuren. Dankzij onze slimme filters, kunt u de zoekresultaten verfijnen en zo de beste glasvezel internetprovider kiezen.

Kortom, glasvezel internet vergelijken is essentieel als u wilt profiteren van het snelste en meest stabiele internet. Gebruik onze handige tools en filters om de beste aanbieding voor uw huishouden te vinden!Wat is het verschil tussen glasvezel en kabel en DSL?

Glasvezel vergelijken: dit zijn de verschillen

In Nederland zijn er ruwweg drie opties als u internet zoekt: kabel, DSL en glasvezelinternet. Er zijn grote verschillen tussen deze varianten. Veel mensen weten dat glasvezel het snelste is, maar er zijn nog andere zaken waar u op moet letten als u glasvezel gaat vergelijken. Daarom hebben we voor u het verschil tussen glasvezel, kabel en DSL op een rij gezet. Hieronder halen we alvast een paar kleine verschillen aan.

Glasvezelinternet is razendsnel

Er is al internet via glasvezel beschikbaar waarmee u een snelheid van 1.000 Mb haalt. Ook is de rek nog lang niet uit het netwerk, waardoor de verwachting is dat de snelheid alleen maar stijgt. Dit maakt glasvezelinternet zeer geschikt voor intensief internetgebruik, waarbij u bijvoorbeeld gelijktijdig grote bestanden kunt uploaden, in zeer hoge kwaliteit films wilt streamen en ook nog in 4K-kwaliteit digitale tv wilt bekijken. U begrijpt dat dit voor normaal gebruik niet nodig is: voor een doorsnee gezin is 100Mb vaak al genoeg.Welke aanbieders leveren glasvezel?

Open netwerk, dus veel providers

Het glasvezelnetwerk is op de meeste plekken een open netwerk. Dat betekent dat elk bedrijf dat internet via glasvezel wil aanbieden, gebruik mag maken van het aanwezige netwerk. Hierdoor is er op veel plekken in Nederland gezonde concurrentie, wat voor u als consument natuurlijk goed nieuws is. U kunt dus een keuze maken op basis van de prijs, mogelijkheden en service. Via onze postcodecheck ziet u of glasvezel op uw adres beschikbaar is en welke glasvezel aanbieders er actief zijn.

Omdat het erg duur is om een heel nieuw netwerk aan te leggen, is glasvezel internet helaas nog niet overal in Nederland te verkrijgen. Momenteel zijn er 2,7 miljoen glasvezel aansluitingen in Nederland en dit worden er steeds meer.Waar ligt glasvezel?

Glasvezel op mijn adres

Het aanleggen van een glasvezelnetwerk is kostbaar. Met name in grotere steden heeft het ook grote gevolgen voor de infrastructuur. Daarom is glasvezelinternet nog niet overal in Nederland te krijgen. Er zijn ruim 3 miljoen aansluitingen, dit zal de komende jaren verder oplopen. Ontdek hier waar glasvezel ligt.

De hoogste dekkingsgraad is logischerwijs in nieuwbouwwijken, waar de glasvezel bekabeling wordt meegenomen in de nieuwe infrastructuur. Nieuwbouwwijken in bijvoorbeeld Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Den Haag, Groningen, Enschede, Amersfoort, Leusen en Almere zijn bijna allemaal aangesloten op het super snelle glasvezel netwerk.

Voor bestaande woonwijken is het een wat ingewikkelder en langer proces. Straten moeten open worden gebroken en kabels moeten worden gelegd naar iedere woning. Maar bijvoorbeeld Eindhoven is al goed voorzien van glasvezel. Ook in buitengebieden waar normaal gesproken slecht internet te krijgen is, wordt veel geïnvesteerd in glasvezelnetwerken. Bewoners van oudere binnensteden moeten waarschijnlijk nog wat langer wachten op glasvezel.Hoe verloopt het aanlegproces van glasvezel?

Aanleg van glasvezel

Het aanleggen van glasvezelinternet is een langdurig traject waarin veel moet gebeuren. Zo moet er bijvoorbeeld eerst een grote groep geïnteresseerden zijn, voordat er überhaupt tot aanleg overgegaan wordt. We hebben beschreven hoe de aanleg van glasvezel verloopt.Veelgestelde vragen over glasvezel vergelijken

Lees hier de veelgestelde vragen en de antwoorden daarop over glasvezelinternet en het vergelijken van de aanbieders.

Wat is glasvezel?

Met ‘glasvezel’ wordt vaak internet via glasvezel bedoeld. Dit is een soort internet waarbij het signaal door zeer dunne glasvezels wordt verzonden. Vanwege de hoge up- en downloadsnelheid, het duurzame karakter en andere voordelen, wordt het gezien als dé internetverbinding van de toekomst.

Hoe werkt internet via glasvezel?

Bij internet via glasvezel wordt het internetsignaal vanuit uw provider via een zeer dunne vezel van glas verzonden. Dat gebeurt met behulp van laserlicht.

Wat heb ik nodig voor glasvezel internet?

Om glasvezelinternet te kunnen gebruiken, heeft u allereerst een glasvezelaansluiting in uw woning nodig. Glasvezelinternet is namelijk niet overal in Nederland beschikbaar. Heeft u een aansluiting voor glasvezel, dan kunt een een provider kiezen. Van uw provider krijgt u dan een modem om het signaal uit de glasvezel om te zetten naar internet, televisie of vaste telefonie.

Waar dient glasvezel voor?

Glasvezel of internet via glasvezel is hét internet van de toekomst. Dat komt omdat de snelheid veel hoger ligt, het glasvezelinternet zeer stabiel is en het bovendien energiezuiniger is.

Hoe duur is glasvezel per maand?

Glasvezelinternet is in veel gevallen niet duurder dan andere soorten internet die vergelijkbaar snel zijn. Er zijn prijsvechters waar u al vanaf 30,00 euro per maand glasvezelinternet kunt krijgen.

Hoeveel duurder is glasvezel?

Internet, televisie en vaste telefonie via glasvezel hoeft niet duurder te zijn dan andere soorten internet. Bij bijvoorbeeld KPN betaalt u dezelfde prijs voor glasvezel als voor VDSL.

Wat kost glasvezel internet per maand?

Basic glasvezel internet is er al vanaf ongeveer 30,00 per maand. Wilt u ook televisie en vaste telefonie of een extra hoge up- en downloadsnelheid, dan betaalt u meer.

Wat kost een glasvezelabonnement?

De kosten voor een glasvezel abonnement zijn afhankelijk van uw wensen. Een gewoon abonnement begint bij ongeveer 30,00 euro per maand. Wilt u ook televisie en vaste telefonie, dan betaalt u meer. Glasvezel internet is meestal niet duurder dan vergelijkbare abonnement met een andere soort internet.

Wat is de goedkoopste glasvezelprovider?

Er zijn een aantal prijsvechters die het goedkoopste glasvezelinternet aanbieden. Het gaat dan om partijen als Budget, Youfone en Online.

Wat kost glasvezel internet?

Een standaard abonnement met glasvezel internet kost ongeveer 30,00 euro per maand. Afhankelijk van uw wensen kan dit hoger oplopen, maar de prijs is vaak vergelijkbaar met pakketten met VDSL of kabelinternet.

Wat is de goedkoopste glasvezelinternet-provider?

Het goedkoopste glasvezelinternet krijgt u bij een provider als Budget, Youfone, Online of een andere prijsvechter. Doe onze glasvezel postcodecheck om te zien welke provider het goedkoopste glasvezelinternet op uw adres levert.

Waar is glasvezel internet beschikbaar?

Glasvezel internet is op steeds meer plekken in Nederland beschikbaar. Vooral in nieuwbouwwijken en op plekken waar ineens veel huishoudens aangesloten kunnen worden. Doe onze glasvezel check om direct te zien of internet via glasvezel op uw adres beschikbaar is.Direct glasvezel vergelijken

Hebt u interesse in glasvezelinternet? Dan kunt u via onze postcodecheck ontdekken of het op uw adres beschikbaar is. Is dat het geval, dan gebruikt u de geavanceerde filters om te ontdekken wat voor u het beste glasvezelabonnement is.

Vergelijk glasvezel
Het laatste nieuws
T-Mobile internet en tv: tot 345,00 euro korting

T-Mobile start 2023 met hoge kortingen. Niet alleen op internet en tv, maar ook op los internet. Het grootste voordeel pakt u wanneer de combinatie met T-Mobile mobiel wordt gemaakt. De korting loopt dan op tot maar liefst 340,00 euro voor het eerste jaar. Lees meer

DELTA voert prijsverhoging door per 1 januari

Met ingang van 1 januari 2023 wijzigen de prijzen DELTA internet, tv en bellen via glasvezel. Het komt neer op een prijsverhoging van 2,50 euro per maand. Deze nieuwe prijzen gelden ook voor bestaande klanten en gaat in zodra de actieperiode -doorgaans 6 maanden- is afgelopen. Lees meer

Ziggo GigaNet op weg naar 6 miljoen aansluitingen

Ziggo heeft in februari en maart zo’n 65.000 nieuwe GigaNet aansluitingen afgerond, verdeeld over drie regio’s. Inmiddels is Ziggo dan ook al hard op weg naar de 6 miljoenste GigaNet aansluiting. Lees meer

T-Mobile past aanbod internet en tv aan

T-Mobile heeft vandaag haar nieuwe portfolio voor internet en tv abonnementen gelanceerd. Klanten die een glasvezelabonnement afsluiten bij de provider kunnen nu kiezen uit drie verschillende snelheden, van 100 Mb tot 1 Gigabit. Met de nieuwe abonnementen introduceert T-Mobile ook nieuwe welkomstkortingen en een aantal andere wijzigingen. Lees meer

Caiway past tarieven en internetsnelheden aan

Caiway is de eerste internet en tv provider die in 2022 haar abonnementstarieven en internetsnelheden aanpast. Met ingang van 1 maart gaan de prijzen van de meeste abonnementen iets omhoog. De prijsstijgingen liggen met één tot anderhalf procent onder het niveau van een normale inflatiecorrectie. Lees meer

Meer nieuws

Ons advies: het goedkoopste, snelste of beste internet en tv pakket

Nu met€ 100 cashback
Maximaal Internet + TV Standaard App6.3
GoedkoopsteHet goedkoopste landelijk verkrijgbare internet en tv pakket, gebaseerd op prijs per jaar.
Doe de postcodecheck om het goedkoopste internet en tv pakket op uw adres te bekijken.
Thuis Glasvezel Internet 1.000Mb en TV App8.0
SnelsteHet snelste landelijk verkrijgbare internet en tv pakket, gebaseerd op downloadsnelheid.
Doe de postcodecheck om het snelste internet en tv pakket op uw adres te bekijken.
Internet Giga & TV Start8.8
BesteHet beste landelijk verkrijgbare internet en tv pakket, gebaseerd op klantbeoordelingen.
Doe de postcodecheck om het beste internet en tv pakket op uw adres te bekijken.
Snelheid100 Mb1.000 Mb1.000 Mb
TV zenders656475
Opnemen-€ 5,00-
VerbindingVDSLGlasvezelKabel
Levertijd10 dagen
levertijd
10 dagen
levertijd
3 dagen
levertijd
Cashback of voordeel
€ 100,00 cashback
cashback
+
€ 10,00 cashback
cashback
+
€ 10,00 cashback
cashback
+
Prijs per maand€ 46,50€ 27,50
Eenmalig € 0
Opties & bestel Meer informatie
€ 57,50€ 30
Eenmalig € 0
Opties & bestel Meer informatie
€ 74,50€ 37,25
Eenmalig € 0
Opties & bestel Meer informatie
Vergelijk zelf alle internet en tv pakketten