Vergelijk internet, tv en bellen

Glasvezel vergelijken

Nu €10 cashback en film cadeau!

Sla deze stap overWaarom mijn adres opgeven?

Glasvezel

Glasvezel internet of Fiber to the Home (FttH) is een vorm van breedband internet waarbij tot aan de woning gebruik gemaakt wordt van supersnelle glasvezelkabels.
Met glasvezel internet heeft u een eigen internet lijn in huis. De internetsnelheid wordt dus niet meer gestoord door externe factoren en de snelheid wordt niet gedeeld met buren die op dezelfde lijn zitten. Daarnaast is de up- en download snelheid van glasvezel altijd gelijk. U kunt dus net zo snel bestanden verzenden als ontvangen.

Ook het kabel- en ADSL/VDSL-netwerk bestaat voor het grootste gedeelte uit glasvezel, maar hierbij wordt vanaf de wijkcentrale of straatkast met andere kabels gewerkt (ADSL via de koperen telefoonkabel en kabel via de COAX-televisiekabel).

Wat is het verschil tussen glasvezel en kabel en DSL?

Wat is het verschil tussen glasvezel en kabel en DSL?

Er zijn in de praktijk veel verschillen tussen glasvezel, kabel en DSL internet. Bijna iedereen weet dat de snelheid van glasvezel internet veruit het snelste is van de drie. Er zijn echter nog meer zaken waar u rekening mee dient te houden.
Past glasvezel ook het beste bij u?

Er worden op dit moment al glasvezel abonnementen aangeboden met een snelheid van 1.000 Mb per seconde en in de toekomst is dit zelfs nog te verhogen. Dit soort snelheden zijn geschikt voor zeer intensief internetgebruik zoals gelijktijdig downloaden, streamen van internetvideo's of films, veel data uploaden of tv kijken in HD of 4K kwaliteit. Voor de normale gebruiker is dit echter wat veel, een normaal gezin heeft doorgaans aan bijvoorbeeld een snelheid van 100Mb al ruim genoeg.

Qua providers is er voldoende keuze, zo levert iedere grote provider tegenwoordig ook internet, tv en bellen over glasvezel, met uitzondering van kabelaars zoals Ziggo of Delta. De keuze voor een bepaalde provider heeft in de praktijk nauwelijks invloed op de uiteindelijke snelheid. De keuze voor een glasvezel provider maakt u dus eigenlijk meer op basis van prijs, mogelijkheden en service.

Welke aanbieders leveren glasvezel?

Welke aanbieders leveren glasvezel?

Doordat de meeste glasvezelnetwerken opgesteld zijn, zijn er veel glasvezel aanbieders actief. Voor de consument betekent dit dat er veel keuze is voor een nieuw glasvezel abonnement.
Welke aanbieders leveren op mijn adres?

Omdat het erg duur is om een heel nieuw netwerk aan te leggen, is glasvezel internet helaas nog niet overal in Nederland te verkrijgen. Momenteel zijn er 2,7 miljoen glasvezel aansluitingen in Nederland en dit worden er steeds meer.

Waar ligt glasvezel?

Waar ligt glasvezel?

Wilt u graag weten of uw woning of wijk ook al is aangesloten op een glasvezelnetwerk of dat u binnenkort wordt aangesloten?
Ontdek hier waar glasvezel ligt

De hoogste dekkingsgraad is logischerwijs in nieuwbouwwijken, waar de glasvezel bekabeling wordt meegenomen in de nieuwe infrastructuur. Nieuwbouwwijken in bijvoorbeeld Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Den Haag, Enschede, Amersfoort, Leusen en Almere zijn bijna allemaal aangesloten op het super snelle glasvezel netwerk.

Voor bestaande woonwijken is het een wat ingewikkelder en langer proces. Straten moeten open worden gebroken en kabels moeten worden gelegd naar iedere woning. Maar bijvoorbeeld Eindhoven is al goed voorzien van glasvezel.

Hoe verloopt het aanlegproces van glasvezel?

Hoe verloopt het aanlegproces van glasvezel?

Een glasvezeltraject is een langdurig traject waarin veel gebeurt. Hoe zo'n traject van begin tot eind verloopt leest u hier.
Hoe krijg ik glasvezel thuis?

Direct glasvezel vergelijken

Ziet u de voordelen van glasvezel? Vergelijk dan direct alle glasvezelaanbiedingen in onze handige vergelijker:

Vergelijk glasvezel
Het laatste nieuws
Glasvezelnetwerk GiessenlandenNet nu van KPN
Glasvezelnetwerk GiessenlandenNet nu van KPN

KPN heeft deze week het glasvezelnetwerk van GiessenlandenNet overgenomen. Het betreft een overname van 100% van de aandelen, waarmee het regionale glasvezelnetwerk dus volledig in handen van KPN gekomen is. KPN was via dochteronderneming Solcon al actief in die regio en daarom is de overname van GiessenlandenNet volgens beide partijen een logische volgende stap. Lees meer

Meer klanten, omzet en winst voor T-Mobile
Meer klanten, omzet en winst voor T-Mobile

Afgelopen week maakte T-Mobile de resultaten over het eerste kwartaal van 2020 bekend en die mogen best rooskleurig genoemd worden. De gevolgen van de eerste corona tegenslagen zoals het in maart gedwongen moeten sluiten van winkels hebben nog geen invloed op de resultaten uit het eerste kwartaal. De omzet, winst en het klantenbestand groeiden allen aanzienlijk. Lees meer

Online.nl wijzigt tarieven en breidt glasvezel uit
Online.nl wijzigt tarieven en breidt glasvezel uit

Afgelopen weken werden de jaarlijkse prijswijzigingen van KPN, XS4ALL en Ziggo al bekend, nu volgt ook provider Online.nl. De VDSL internetabonnementen stijgen met 2,00 euro per maand terwijl alles-in-1 pakketten maar liefst 5,00 euro per maand duurder worden. Opvallend is dat de Online.nl glasvezelabonnementen via het netwerk van KPN per vandaag fors in prijs zijn verlaagd. Lees meer

Daling tv-abonnementen maar vast-mobiel populairder
Daling tv-abonnementen maar vast-mobiel populairder

Deze week kijken we in het tweede deel over de Telecommonitor van de ACM naar de ontwikkelingen in dual-, triple- en quadplay abonnementen en de digitale en analoge televisiemarkt. De rode draad hierbij is dat steeds meer consumenten het traditionele tv-abonnement opzeggen en dat de zogenoemde vast-mobiel combinatie aan populariteit wint. Lees meer

Omzet telecom daalt maar kwaliteit breedband stijgt
Omzet telecom daalt maar kwaliteit breedband stijgt

De ACM publiceerde onlangs de meest recente Telecommonitor, een open halfjaarlijkse rapportage, over de status van de telecommarkt in de tweede helft van 2019. Daarin worden naast informatie over marktaandelen en abonnementen in de mobiele- en breedbandmarkt ook de jaaromzetten gepubliceerd die de vaste en mobiele netwerken genereren. Lees meer

Meer nieuws

Ons advies: het goedkoopste, snelste of beste internet en tv pakket

Alleen hier€ 110 voordeel
Internet Light & TV Light
5.5
GoedkoopsteHet goedkoopste landelijk verkrijgbare internet en tv pakket, gebaseerd op prijs per jaar.
Doe de postcodecheck om het goedkoopste internet en tv pakket op uw adres te bekijken.
Thuis Glasvezel Internet Premium en TV
7.2
SnelsteHet snelste landelijk verkrijgbare internet en tv pakket, gebaseerd op downloadsnelheid.
Doe de postcodecheck om het snelste internet en tv pakket op uw adres te bekijken.
Hussel Glasvezel Internet en TV 50 Mb
8.0
BesteHet beste landelijk verkrijgbare internet en tv pakket, gebaseerd op klantbeoordelingen.
Doe de postcodecheck om het beste internet en tv pakket op uw adres te bekijken.
Snelheid20 Mb1.000 Mb50 Mb
TV zenders346460
Opnemen€ 3,00-€ 4,99
VerbindingADSLGlasvezelGlasvezel
Levertijd22 dagen
levertijd
13 dagen
levertijd
8 dagen
levertijd
Cashback of voordeel
€ 10,00
cashback
+
€ 10,00
cashback
+
€ 110,00
voordeel
+
Prijs per maand€ 34€ 24
Eenmalig € 30
Opties & bestel Meer informatie
€ 55€ 40
Eenmalig € 37,50
Opties & bestel Meer informatie
€ 52,50€ 31,25
Eenmalig € 25
Opties & bestel Meer informatie
Vergelijk zelf alle internet en tv pakketten