Vergelijk vaste telefonie samen met snel en goedkoop internet

Vergelijk vaste telefonie

De beste internet en bellen aanbiedingen op jouw adres


Zoek aanbiedingen
Vergelijk zonder postcodecheckWaarom mijn adres invullen?

Vaste telefonie

Ruim twee derde van de Nederlandse huishoudens maakt inmiddels gebruik van vaste telefonie via het internet. Toch is nog lang niet iedereen op de hoogte van de voordelen in vergelijk tot de analoge KPN telefoonlijn of men heeft nog onterechte bezwaren om over te stappen naar een 2-in-1 of 3-in-1 abonnement met internet en/of interactieve tv. Hierbij alle aspecten nog eens op een rij.

 • Goedkoop bellen
  Vaste telefonie via het internet is goedkoper dan analoog bellen, vooral als je vaak of naar het buitenland belt. Daarnaast is er geld te besparen door het opzeggen van de vaste KPN telefoonlijn. Mensen die veel telefoneren kunnen het best een abonnement kiezen met 'onbeperkt bellen' voor een vaste prijs per maand.

 • Behouden van telefoonnummer(s) en telefoon
  In de meeste gevallen kun je jouw huidige telefoonnummer(s) bij vaste telefonie gewoon blijven gebruiken. Ook de meeste telefoons zijn op de telefonie uitgang van het modem aan te sluiten. Uitzondering hierop zijn ISDN-telefoons en ouderwetse 'pulse'-telefoons (deze zijn vaak wel om te zetten naar 'tone'-signaal).

 • Tweede telefoonlijn
  Tegenwoordig is het ook mogelijk om een tweede telefoonlijn met eigen telefoonnummer te gebruiken binnen één abonnement met ADSL, VDSL, kabel of glasvezel met vaste telefonie. Helaas is de internetverbinding echter niet geschikt als fax lijn. Voor sommige mensen is het een (goedkope) oplossing om faxen te versturen en te ontvangen via de computer met speciale fax software of gebruik te maken van een Fax-to-email dienst.

 • Gesprekskwaliteit
  Vaste telefonie via het internet heeft tijdens de introductie last gehad van kinderziektes als slechtere gesprekskwaliteit en storingen. Vandaag de dag zijn deze problemen echter volledig verholpen en is de gesprekskwaliteit op hoog niveau.
Goedkope abonnementen met vaste telefonie vergelijken? Doe dan onze postcodecheck. Aanbieders van alles-in-één pakketten met vaste telefonie zijn o.a. KPN, Budget, Odido, Ziggo en Online. In de filters naast het zoekresultaat kan je jouw wensen voor vaste telefonie aangeven (voicemail, nummerbehoud, nummerweergave, tweede telefoonlijn en onbeperkt bellen).

Vergelijk de vaste telefonie aanbiedingen

Ons internet en bellen advies:

Internet en Bellen 30Mb7.4
Goedkoopste
Thuis Glasvezel Internet 8.000Mb en Vast Bellen7.4
Snelste
Snel Glasvezel Internet en Bellen8.7
Beste
Snelheid30 Mb8.000 Mb100 Mb
Beltarief€ 0,10€ 0,13€ 0,15
VerbindingVDSLGlasvezelGlasvezel
Levertijd20 dagen
levertijd
10 dagen
levertijd
10 dagen
levertijd
Cashback of voordeel
€ 20,00 cashback
cashback
+
€ 20,00 cashback
cashback
+
€ 20,00 cashback
cashback
+
Prijs per maand€ 35€ 16
Eenmalig € 0
Opties & bestel Meer informatie
€ 87,50
Eenmalig € 0
Opties & bestel Meer informatie
€ 44,50€ 23,25
Eenmalig € 25
Opties & bestel Meer informatie
Vergelijk zelf alle internet en bellen pakketten
Bestel hier en profiteer van:

Lees alles over onze gratis service