Check de voordelen van een tv-abonnement bij je internetprovider

Vergelijk de beste draadloze internetproviders

Ontdek waar je op moet letten bij een draadloos internetpakket


Zoek aanbiedingen
Vergelijk zonder postcodecheckWaarom mijn adres invullen?

Draadloos internet

Bij alle providers heb je bij een internetabonnement de mogelijkheid voor draadloos internet. Die term betekent hetzelfde als ‘wifi’ en zorgt ervoor dat je overal in huis en als het meezit zelfs in de tuin gebruik kunt maken van internet. Providers zorgen voor draadloos internet bij jou thuis met een wifi-modem dat je in bruikleen krijgt.

Meestal komt het signaal van je breedbandverbinding, via kabel, ADSL/VDSL of glasvezel, binnen in de meterkast. Het wifi-modem dat je van je provider krijgt, moet rechtstreeks met een kabel op dit signaal aangesloten worden. Vervolgens zorgt het modem voor een draadloos netwerk, dat meestal eenvoudig in te stellen en te beveiligen is.

De wifi-modems die providers meeleveren, hebben een bereik van ongeveer 50 meter. Het signaal wordt wel zwakker als het door muren, ramen en andere obstakels moet. Toch is dit bereik vaak voldoende om overal in huis en in de tuin gebruik te kunnen maken van draadloos internet.

Meerdere gebruikers van draadloos internet thuis

Je wil natuurlijk niet dat iedereen zomaar van jouw internetabonnement gebruik kan maken. Daarom is draadloos internet beveiligd met een wachtwoord. Je kunt dit wachtwoord natuurlijk wel delen met de mensen met wie je samenwoont of die bij jou op bezoek komen. Er kunnen meerdere mensen tegelijkertijd gebruikmaken van het draadloos internet, maar net als bij een vast netwerk, moet de beschikbare internetsnelheid wel gedeeld worden.

Snelheid of signaal draadloos internet valt tegen

Je moet er rekening mee houden dat de internetsnelheid via wifi altijd een stuk lager is dan een bekabelde verbinding. Meestal is het wifi-modem dat je van je provider leent ook niet de beste of snelste optie. Mocht de snelheid van het draadloos internet tegenvallen, dan kan het interessant zijn om een betere router te kopen. Er zijn ook nog een aantal andere dingen die je kunt doen om het draadloos internet thuis te verbeteren.

Daarnaast zijn er een aantal internetproviders die een zogenaamde ‘wifi-service’ aanbieden. Onder andere Odido, KPN en Ziggo bieden hulp aan bestaande en nieuwe klanten als er problemen zijn met het draadloos internet. Als alle stappen doorlopen zijn, sturen ze zelfs gratis een monteur om het draadloos internet bij jou thuis zo goed mogelijk in te stellen en eventueel een wifi-repeater of versterker te installeren.

Abonnement kiezen met draadloos internet

Je krijgt bij alle providers een wifi-modem in bruikleen waarmee je thuis draadloos internet kunt gebruiken. Als je het abonnement opzegt of overstapt, moet je dit modem meestal terugsturen. Hiervoor ontvang je als dit zover is een retourdoos van je provider.

Doe je onze postcodecheck, dan krijg je een overzicht van alle beschikbare abonnementen bij jou thuis. Je kunt ook filteren op de wifi-service die we eerder noemden, zodat je precies weet welke provider hulp aanbiedt als het draadloos internet niet naar behoren werkt. Heb je nog vragen over de werking van draadloos internet of wil je hulp bij het kiezen van een een abonnement met draadloos internet, dan kun je natuurlijk altijd contact opnemen met onze deskundige klantenservice. We helpen je graag met het overstappen naar een nieuwe internetprovider.

Vergelijk de beste draadloos internet aanbiedingen

Ons internet en tv advies:

Internet 50Mb & TV Standaard6.4
Goedkoopste
Thuis Glasvezel Internet 8.000Mb en TV App6.9
Snelste
Thuis Internet 50Mb en TV App8.2
Beste
Snelheid50 Mb8.000 Mb50 Mb
TV zenders436464
Opnemen-€ 5,00€ 5,00
VerbindingVDSLGlasvezelVDSL
Levertijd14 dagen
levertijd
10 dagen
levertijd
15 dagen
levertijd
Cashback of voordeel
€ 25,00 cashback
cashback
+
€ 25,00 cashback
cashback
+
€ 25,00 cashback
cashback
+
Prijs per maand€ 39,50€ 19,75
Eenmalig € 0
Opties & bestel Meer informatie
€ 97,50€ 85
Eenmalig € 30
Opties & bestel Meer informatie
€ 45€ 30
Eenmalig € 30
Opties & bestel Meer informatie
Vergelijk zelf alle internet en tv pakketten
Bestel hier en profiteer van:

Lees alles over onze gratis service