Vergelijk internet, tv en bellen

Goedkoop ADSL vergelijken

Nu €10 cashback en film cadeau!


Zoek aanbiedingen
Waarom mijn adres opgeven?

Ons advies: het goedkoopste, snelste of beste internet en tv pakket

Internet Light & TV Light
5.5
GoedkoopsteHet goedkoopste landelijk verkrijgbare internet en tv pakket, gebaseerd op prijs per jaar.
Doe de postcodecheck om het goedkoopste internet en tv pakket op uw adres te bekijken.
Thuis Glasvezel Internet Premium en TV
7.1
SnelsteHet snelste landelijk verkrijgbare internet en tv pakket, gebaseerd op downloadsnelheid.
Doe de postcodecheck om het snelste internet en tv pakket op uw adres te bekijken.
Internet Compact en Televisie
8.0
BesteHet beste landelijk verkrijgbare internet en tv pakket, gebaseerd op klantbeoordelingen.
Doe de postcodecheck om het beste internet en tv pakket op uw adres te bekijken.
Snelheid20 Mb1.000 Mb50 Mb
TV zenders346558
Opnemen€ 3,00€ 5,00Inclusief
VerbindingADSLGlasvezelVDSL
Levertijd22 dagen
levertijd
13 dagen
levertijd
14 dagen
levertijd
Cashback of voordeel
€ 10,00
cashback
+
€ 10,00
cashback
+
€ 10,00
cashback
+
Prijs per maand€ 34€ 24
Eenmalig € 30
Opties & bestel Meer informatie
€ 55€ 40
Eenmalig € 67,50
Opties & bestel Meer informatie
€ 62€ 31
Eenmalig € 0
Opties & bestel Meer informatie
Vergelijk zelf alle internet en tv pakketten
€10cashback Bestel met € 10,- cashbackBestel hier uw abonnement en ontvang € 10,- op uw rekening.
Bel gratis 0800 - 0160

Nu open tot 17:30 uur of laat u terugbellen.

Bestel hier en profiteer van:

Lees alles over onze gratis service

ADSL

ADSL is net als kabel en glasvezel internet een vorm van breedband internet. De ADSL-techniek maakt gebruik van het kopernetwerk van de vaste telefoon. Tijdens de opkomst van breedband internet hebben de ADSL providers relatief snel een landelijke dekking kunnen bereiken doordat zij gebruik konden maken van de al bestaande telefooninfrastructuur. Nederland loopt daarom in Europa voorop als het gaat om percentage van de huishoudens met een breedband internet aansluiting. Inmiddels is de techniek verder verbeterd en zijn er snellere varianten op de markt gebracht onder de namen ADSL 2+, VDSL en VDSL 2+.

De naam ADSL is een afkorting van de technische term Asymmetric Digital Subscriber Line en het eerste woord geeft al aan dat de download en upload snelheid van elkaar verschillen. De download snelheid bij ADSL is hoger, wat ook logisch is bij het gemiddelde internetgebruik. Een punt van aandacht bij een ADSL abonnement, is de fysieke afstand van uw aansluiting tot de wijkcentrale. Hoe groter deze afstand is, hoe groter het effect is op de snelheid en kwaliteit van uw ADSL internetverbinding.

ADSL wordt tegenwoordig altijd gecombineerd met een draadloos Wifi modem die binnenshuis zorgt voor een draadloze verbinding. Internet in de tuin of bijvoorbeeld op uw zolder is hiermee geen enkel probleem meer. Uiteraard wordt de capaciteit oftewel de snelheid van de ADSL internetverbinding over de verschillende PC's, laptops en smartphones of andere apparaten verdeeld. Hoe meer mensen gebruikmaken van het internet in uw woning, hoe langzamer de snelheid zal zijn. ADSL providers in Nederland zijn o.a. KPN, Budget, Online, T-Mobile, Tele2, XS4ALL en Youfone.

ADSL internet versus Kabel internet

ADSL en kabel zijn allebei vormen van breedbandinternet, maar wat zijn de grootste verschillen tussen deze twee technieken?

Kabel internet loopt via de COAX kabels van de vaste televisie en ADSL via het koper netwerk van de vaste telefoon. ADSL internet is inmiddels redelijk verouderd, maar kent inmiddels snellere en betere varianten in de vorm van VDSL. Een ander verschil tussen ADSL en kabel is dat ADSL veel meer last heeft van snelheidsverlies bij een afstand tot de telefooncentrale van groter dan een kilometer. Hoe groter de afstand, hoe langzamer en slechter de kwaliteit van het internet zal zijn.

Waar ADSL meerdere providers heeft die ADSL abonnementen leveren, kent kabel slechts één landelijke provider, namelijk Ziggo. Daarnaast zijn o.a. Caiway en Delta nog kabelproviders. KPN, Budget, Online, T-Mobile, Tele2, XS4ALL en Youfone leveren allemaal DSL abonnementen en hebben een landelijk bereik.

De grote vraag is natuurlijk: Welke vorm is nu beter en wat kunt u het beste kiezen? Het antwoord op deze vraag hangt echter helemaal af van uw specifieke internet, telefonie en televisie wensen. Kabelinternet is tegenwoordig verkrijgbaar in abonnementen met snelheden tot 400 Mb en overtreft hiermee elke ADSL en VDSL provider. Nadeel van deze hoge snelheden zijn vaak ook de tarieven. U moet dus bepalen welke prijs-kwaliteit verhouding het best bij uw gebruik past.

Goedkoop ADSL

Voor veel Nederlanders behoort breedband internet inmiddels tot de eerste levensbehoeften, maar natuurlijk willen we liever niet te veel uitgeven aan een internetabonnement. Het leven is namelijk al duur genoeg. Als u op zoek bent naar goedkoop ADSL, dan bent u op Breedbandwinkel aan het goede adres. Onze winkel biedt u een helder overzicht van voordelige internet abonnementen met de beste prijs/prestatie verhouding. Vult u hiervoor de postcodecheck in en wij laten exact zien welke providers hun internetdiensten kunnen leveren op uw adres. Breedbandwinkel biedt de laagste prijsgarantie en vele andere gratis services. Denk hierbij aan onze internetgarantie, installatiegarantie of 'Binnen één dag online'. Op Breedbandwinkel vindt u alle actuele aanbiedingen, de beste acties en alle providers van Nederland.

Via het overzicht kunt u gemakkelijk goedkoop ADSL vergelijken dat op uw adres verkrijgbaar is. Naast de verwachte snelheid en de vaste kosten per maand moet u soms ook rekening houden met eenmalige kosten zoals aansluitkosten of installatiekosten. Om alles zo duidelijk mogelijk voor u op een rijtje te zetten staan alle kosten dan ook duidelijk vermeld in de tabel bij 'kosten per jaar'. Zo kunt u alle goedkope ADSL aanbieders objectief en eerlijk met elkaar vergelijken. Ook kunt u gebruikmaken van de filters boven het overzicht om bijvoorbeeld alle abonnementen met een gratis monteur of met Wifi service te selecteren.

De goedkoopste ADSL aanbiedingen zijn te vinden als combi deals. Alles in 1 pakketten, internet & TV en internet en bellen pakketten zijn vaak goedkoper. Doordat u meerdere producten afneemt bij dezelfde provider kan deze provider u een soort kwantumkorting bieden.

Wilt u overstappen naar een goedkoop ADSL contract dat minder kosten, een hogere snelheid biedt of betere voorwaarden heeft? Breedbandwinkel neemt alles voor u uit handen. Wij zorgen ervoor dat de oude provider wordt opgezegd en de nieuwe provider keurig levert wanneer de uw oude internet provider is stopgezet. Zo voorkomt u dubbele kosten en heeft u dankzij onze internetgarantie ook altijd internet. Onze service is uiteraard geheel gratis.

Vergelijk de beste ADSL abonnementen
Het laatste nieuws
De Wifi oplossingen van T-Mobile, Ziggo en KPN
De Wifi oplossingen van T-Mobile, Ziggo en KPN

Vandaag kondigde T-Mobile haar eigen product aan voor het verbeteren het wifi-netwerk in huis: Wifi Plus. Klanten van de provider die thuis, bijvoorbeeld op zolder of in de tuin, geen goede draadloze internetverbinding hebben, kunnen hun wifi-netwerk nu uitbreiden met maximaal drie extra wifi-punten. Lees meer

Verdeeldheid onder providers over vrije modemkeuze
Verdeeldheid onder providers over vrije modemkeuze

Begin juli publiceerde de Autoriteit Consument en Markt de Conceptbeleidsregel Netwerkaansluitpunt. Daarin stelt de ACM als doel dat alle consumenten de vrijheid moeten krijgen om zelf te kiezen welk modem zij gebruiken op het aansluitpunt van een internet en tv-verbinding. De zogenoemde 'vrije modemkeuze'. Lees meer

Meer nieuws