Goedkoop ADSL vergelijken

Nu €10 cashback en film cadeau!


Zoek aanbiedingen
Waarom mijn adres opgeven?

Ons advies: het goedkoopste, snelste of beste internet en tv pakket

Internet Basic & TV Start - Aanbieding8.0
GoedkoopsteHet goedkoopste landelijk verkrijgbare internet en tv pakket, gebaseerd op prijs per jaar.
Doe de postcodecheck om het goedkoopste internet en tv pakket op uw adres te bekijken.
Hussel Glasvezel Internet en TV 1.000 Mb - Aanbieding8.8
SnelsteHet snelste landelijk verkrijgbare internet en tv pakket, gebaseerd op downloadsnelheid.
Doe de postcodecheck om het snelste internet en tv pakket op uw adres te bekijken.
Hussel Glasvezel Internet en TV 50 Mb - Aanbieding8.8
BesteHet beste landelijk verkrijgbare internet en tv pakket, gebaseerd op klantbeoordelingen.
Doe de postcodecheck om het beste internet en tv pakket op uw adres te bekijken.
Snelheid50 Mb1.000 Mb50 Mb
TV zenders756060
Opnemen-€ 4,99€ 4,99
VerbindingKabelGlasvezelGlasvezel
Levertijd3 dagen
levertijd
8 dagen
levertijd
8 dagen
levertijd
Cashback of voordeel
€ 10,00 cashback
cashback
+
€ 10,00 cashback
cashback
+
€ 10,00 cashback
cashback
+
Prijs per maand€ 52,50€ 26,25
Eenmalig € 0
Opties & bestel Meer informatie
€ 67,50€ 35
Eenmalig € 25
Opties & bestel Meer informatie
€ 54€ 35
Eenmalig € 25
Opties & bestel Meer informatie
Vergelijk zelf alle internet en tv pakketten
€10cashback Bestel met € 10,00 cashbackBestel hier en ontvang minimaal € 10,00 op uw rekening.
Bel gratis 0800 - 0160

Vandaag open vanaf 09:00 uur of laat u terugbellen.

ADSL

Bent u op zoek naar een nieuw internetabonnement? Dan kunt u kiezen voor ADSL. Dat is net als kabel- en glasvezelinternet een vorm van breedbandinternet. Er zijn veel aanbieders, dus is het belangrijk om ADSL-internet goed te vergelijken, zodat u het goedkoopste, snelste of internet kunt kiezen.

Wat is ADSL?

ADSL-internet maakt gebruik van het kopernetwerk van de vaste telefoon. Hierdoor konden providers, tijdens de opkomst van breedbandinternet, relatief snel zorgen voor landelijke dekking: de infrastructuur lag er namelijk al. Mede daarom loopt Nederland in Europa voorop als het gaat om het percentage huishoudens dat toegang heeft tot breedbandinternet. Inmiddels is de techniek steeds verder verbeterd en zijn er ook snellere varianten op de markt, zoals ADSL 2+, VDSL en VDSL 2+. De verschillen zitten hierbij met name in het netwerk tot aan de wijkcentrale of straatkast, vanaf daar gaat het signaal in alle gevallen via de telefoonlijn het huis in.

Verschil in uploaden en downloaden

De naam ADSL is een afkorting van de technische term Asymmetric Digital Subscriber Line. Het eerste woord geeft al aan dat de download- en uploadsnelheid van elkaar verschillen. De downloadsnelheid bij ADSL is hoger, net als bij kabelinternet. Dit is ook wat je het meest gebruikt bij normaal internetgebruik. Wil je iets uploaden, dan heb je meer geduld nodig. Met name bij grotere bestanden kan het een tijd duren.

Afstand tot de wijkcentrale van invloed op de snelheid

Een erg belangrijk aandachtspunt bij ADSL, is het feit dat de maximale snelheid sterk afhankelijk is van de afstand tot de wijkcentrale of straatkast. Dat betekent dat de maximale internetsnelheid die de provider meegeeft, in de meeste gevallen niet gehaald wordt. Hoe groter de afstand tot de wijkcentrale, hoe langzamer en instabieler uw ADSL-internet wordt.

ADSL en draadloos internet

ADSL wordt tegenwoordig altijd gecombineerd met een wifi-modem, dat ervoor zorgt dat u thuis gebruikt kunt maken van draadloos internet, meestal ook in de tuin of op zolder. De totale capaciteit van uw adsl-internet wordt verdeeld over alle actieve apparaten, dus het kan zijn dat de snelheid per apparaat wat tegenvalt.

ADSL-internet vergelijken: de laagste prijzen

Het grootste voordeel van ADSL ten opzichte van kabel- en glasvezelinternet is de prijs. Daarom wordt ADSL vaak gekozen voor mensen die op zoek zijn naar het goedkoopste internet. De lage prijs wordt mede veroorzaakt door de grote concurrentie, er zijn veel ADSL-providers actief. Een aantal grote aanbieders zijn KPN, Budget, Online, T-Mobile, Tele2, XS4ALL en Youfone. Als u onze postcodecheck doet, ziet u direct welke aanbieders op uw adres actief zijn. Vervolgens kunt u onder andere sorteren op prijs, snelheid en beoordelingen van andere gebruikers.

Verschillen tussen ADSL en kabelinternet

ADSL en kabel zijn allebei vormen van breedbandinternet, maar wat zijn de grootste verschillen tussen deze twee technieken?

Kabelinternet loopt via de coax-kabels van het televisienetwerk, en ADSL via het kopernetwerk van de vaste telefoon. ADSL-internet is inmiddels redelijk verouderd, maar kent inmiddels snellere en betere varianten in de vorm van VDSL. Een ander verschil tussen ADSL en kabel is dat ADSL veel meer last heeft van snelheidsverlies als de afstand tot de wijkcentrale groter is dan een kilometer. Hoe groter de afstand, hoe langzamer en slechter de kwaliteit van het internet zal zijn.

Veel aanbieders = veel concurrentie = lagere prijzen

Waar ADSL meerdere providers kent, is er voor kabelinternet slechts 1 provider met (bijna) landelijke dekking: Ziggo. In sommige regio’s zijn Caiway en DELTA ook nog actief als kabelprovider.

Gaan we internet aanbieders vergelijken van ADSL-internet, dan zien we dat KPN, Budget, Online, T-Mobile, Tele2, XS4ALL en Youfone allemaal DSL-abonnementen leveren en landelijke dekking hebben.

Glasvezelinternet is een derde vorm van breedbandinternet in Nederland. Het is een stuk duurder dan ADSL, maar ook vele malen sneller en stabieler. Daarnaast is de uploadsnelheid net zo hoog als de downloadsnelheid. Helaas heeft niet iedereen in Nederland toegang tot glasvezelinternet.

Wat is beter: ADSL, kabel of glasvezel?

De grote vraag is nu: welke vorm is beter en wat kunt u het beste kiezen? Het antwoord op deze vraag hangt echter helemaal af van uw wensen op het gebied van internet, bellen en televisie. Kabelinternet is tegenwoordig verkrijgbaar in abonnementen met snelheden tot 1.000 Mb/s en overtreft hiermee elke ADSL- en VDSL-provider. Nadeel van deze hoge snelheden zijn vaak ook de tarieven: het is een stuk duurder. Glasvezelinternet zit daar in prijs en snelheid vaak nog net iets boven. Zoekt u het snelste internet, dan is ADSL waarschijnlijk niet de juiste keuze. Maar bent u in de markt voor goedkoop internet? Dan is de kans groot dat u wel bij ADSL of VDSL uitkomt.

Goedkoopste ADSL

Voor veel Nederlanders behoort breedbandinternet inmiddels tot de eerste levensbehoeften, maar natuurlijk willen we liever niet te veel uitgeven aan een internetabonnement. Het leven is namelijk al duur genoeg. Als u op zoek bent naar goedkoop ADSL, dan bent u op Breedbandwinkel aan het goede adres. Onze winkel biedt u een helder overzicht van voordelige internetabonnementen met de beste prijs-prestatieverhouding. U hoeft alleen de postcodecheck in te vullen om te ontdekken welke providers hun internetdiensten kunnen leveren op uw adres. Breedbandwinkel biedt de laagste prijsgarantie en vele andere gratis services. Denk hierbij aan onze internetgarantie, installatiegarantie of 'Binnen één dag online'. Op Breedbandwinkel vindt u alle actuele aanbiedingen en de beste acties van alle providers van Nederland.

Via het overzicht kunt u gemakkelijk goedkoop ADSL vergelijken dat op uw adres verkrijgbaar is. Naast de verwachte snelheid en de vaste kosten per maand moet u soms ook rekening houden met eenmalige kosten, zoals aansluitkosten of installatiekosten. Om alles zo duidelijk mogelijk voor u op een rijtje te zetten staan alle kosten dan ook duidelijk vermeld in de tabel bij 'kosten per jaar'. Zo kunt u alle goedkope ADSL-aanbieders objectief en eerlijk met elkaar vergelijken. Ook kunt u gebruikmaken van de filters boven het overzicht om bijvoorbeeld alle abonnementen met een gratis monteur of met wifi-service te selecteren.

Het goedkoopste ADSL is vaak te vinden in combi-pakketten: alles in 1, internet en tv of internet en bellen zijn vaak goedkoper. Dat komt omdat u meerdere producten afneemt bij dezelfde provider, zo kunnen ze u extra korting geven.

Wilt u overstappen naar een ADSL-abonnement dat goedkoper, sneller of beter is? Breedbandwinkel neemt alles voor u uit handen. Wij zorgen ervoor dat het abonnement bij uw oude provider wordt opgezegd en de nieuwe provider keurig op tijd levert. Zo voorkomt u dubbele kosten en heeft u dankzij onze internetgarantie ook altijd internet. Onze service is uiteraard geheel gratis.

VDSL vergelijken

Een moderne variant van ADSL is VDSL. Hierbij wordt het signaal tot de wijkcentrale verstuurd via glasvezelkabels, alleen het stuk van de wijkcentrale tot uw woning verloopt nog via het kopernetwerk. Hierdoor kan een VDSL-abonnement een stuk sneller zijn dan ADSL.

Met onze postcodecheck kunt u ook wat betreft VDSL direct zien wat er op uw adres te krijgen is, zodat u het beste internet voor uw situatie kunt ontdekken.

Vergelijk de beste ADSL abonnementen
Het laatste nieuws
Black Friday: hoge korting op internet, tv en bellen

De Black Friday acties zijn dit jaar vroeger dan ooit losgebarsten. Sinds afgelopen week stunten providers al met cadeau's als een tablet, 4K TV, mesh Wifi-set en hoge kortingen. De cashbacks lopen ondertussen op tot maar liefst 100,00 euro. Wees snel, want alle acties gelden tot en met maandag 28 november! Lees meer

Breedbandwinkel.nl opent 90 Servicepunten in het land

Vlak voor het drukke winkelseizoen opent internetvergelijker Breedbandwinkel.nl negentig Servicepunten in winkelstraten door het hele land. In samenwerking met telecomwinkels Welcom en Telecombinatie zijn klanten sinds deze maand welkom voor persoonlijk internet en tv advies op maat. Lees meer

Meer nieuws
Bestel hier en profiteer van:

Lees alles over onze gratis service