Internet vergelijken

Vind hier uw ideale internetabonnement, nu met €10 cashback!


Zoek aanbiedingen
Waarom mijn adres opgeven?
70 internet aanbiedingen internet aanbieding (wijzig).
Voordeel
Klantvoordeel
met mobiel en energie

Profiteer direct van extra klantvoordeel in combinatie met uw mobiele abonnement(en) en energieleverancier.

Ons advies: het goedkoopste, snelste of beste internet abonnement

Alleen hier€ 35 cashback
Alleen hier€ 30 cashback
Alleen hier€ 30 cashback
Internet 30 Mb
6.9
GoedkoopsteHet goedkoopste landelijk verkrijgbare internet abonnement, gebaseerd op prijs per jaar.
Doe de postcodecheck om het goedkoopste internet abonnement op uw adres te bekijken.
Hussel Glasvezel Internet 1.000 Mb
8.9
SnelsteHet snelste landelijk verkrijgbare internet abonnement, gebaseerd op downloadsnelheid.
Doe de postcodecheck om het snelste internet abonnement op uw adres te bekijken.
Hussel Internet 50 Mb
9.4
BesteHet beste landelijk verkrijgbare internet abonnement, gebaseerd op klantbeoordelingen.
Doe de postcodecheck om het beste internet abonnement op uw adres te bekijken.
Snelheid30 Mb1.000 Mb50 Mb
VerbindingVDSLGlasvezelVDSL
Levertijd14 dagen
levertijd
8 dagen
levertijd
8 dagen
levertijd
Cashback of voordeel
€ 35,00
cashback
€ 30,00
cashback
€ 30,00
cashback
Prijs per maand€ 31€ 21
Eenmalig € 0
Opties & bestel Meer informatie
€ 57,50€ 28,75
Eenmalig € 25
Opties & bestel Meer informatie
€ 42,50€ 21,25
Eenmalig € 25
Opties & bestel Meer informatie

Filter, sorteer en vergelijk 70 internet aanbiedingen

Aanbieders

Zakelijke aanbieders


Reviewscore minimaal 5

Geef met het schuifje aan welke minimale reviewscore u wenst.
De vermelde totaalscore bij de abonnementen is het gemiddelde van alle onderdelen waar wij van onze klanten reviews over hebben ontvangen.
Internet

Download 0 Mb t/m 1.000 Mb

Geef met de schuifjes aan van welke downloadsnelheid u minimaal en/of maximaal gebruik wilt maken. De snelheid is weergegeven in Megabits per seconde.

Downloaden: informatie die u van het internet naar uw computer toehaalt (bijv. internetsites bekijken, e-mail binnenhalen of muziek downloaden).

Upload 0 Mb t/m 1.000 Mb

Geef met de schuifjes aan van welke uploadsnelheid u minimaal en/of maximaal gebruik wilt maken. De snelheid is weergegeven in Megabits per seconde.

Uploaden: informatie die u van uw computer naar het internet toestuurt (bijv. e-mail versturen).

Verbinding


Overige internetopties

Levering en contract

Levertijd maximaal 8

Geef met het schuifje aan welke maximale levertijd u wenst.
Deze levertijd is slechts een indicatie, voor oplevering zijn wij volledig afhankelijk van de provider die het abonnement levert.

Bekijk levertijden providers


Overige leveringsopties


Contract

Toon resultaten
Wis alle filterinstellingen
Vergelijk Kolommen

Geen internet aanbiedingen gevonden die voldoen aan uw voorwaarden.
Stel de filters minder streng in of wis alle filter instellingen.

€10cashback Bestel met € 10,- cashbackBestel hier uw abonnement en ontvang € 10,- op uw rekening.
Bel gratis 0800 - 0160

Morgen open vanaf 09:00 uur of laat u terugbellen.

Waarom internet vergelijken?

De wensen voor een internetabonnement kunnen erg divers zijn. Vindt u snelheid het belangrijkst of wilt u simpelweg het goedkoopste van het goedkoopste? Het kan namelijk bijna altijd wel sneller of goedkoper.
Met de handige vergelijker van Breedbandwinkel kunt u internet vergelijken tot in de kleinste details op alle mogelijke specificaties. Wij vergelijken voor u 614 internetabonnementen van Budget, Caiway, DELTA, Freedom, KPN, KPN Zakelijk, Online, T-Mobile, Tele2 Zakelijk, Youfone, Ziggo en Ziggo Zakelijk. Het is dus zeker de moeite even een goede vergelijking te maken en zo het internetabonnement te vinden dat het best bij u past.

Wat zijn de verschillen tussen de verbindingen?

ADSL en VDSL

VDSL is net als ADSL een internetverbinding over de vaste telefoonlijn. Van oudsher was dit een erg trage verbinding, maar door nieuwe technieken zijn nu snelheden haalbaar die in de buurt komen van kabelinternet. Netwerkbeheerder KPN heeft glasvezel gelegd naar veel wijkcentrales en straatkasten, dus alleen het laatste stukje naar uw huis is nog de ouderwetse koperdraad. De lengte van deze koperdraad is echter wel de reden waarom een VDSL verbinding trager kan zijn dan verwacht. Daarom raden wij altijd aan de postcodecheck te doen. U ziet dan direct de te verwachten snelheid op uw adres. Zo kunt u een goede afweging maken of VDSL op uw adres qua snelheid een serieuze optie is.
Bijna alle providers leveren VDSL-internet, er is dus veel concurrentie en VDSL is doorgaans dan ook de goedkoopste optie.
VDSL-internet wordt aangesloten waar de vaste telefoonlijn uw woning binnenkomt. Dit kan de meterkast of bijvoorbeeld de woonkamer of overloop zijn.

Kabel

Voor kabelinternet bent u altijd aangewezen op de kabelaanbieder in uw regio. In veel gevallen is dit Ziggo of in Zeeland bijvoorbeeld DELTA. Kabelinternet is een erg snelle verbinding en behaalt snelheden die bijna vergelijkbaar zijn met glasvezel. Kabelinternet is doorgaans niet de goedkoopste optie, maar voordeel is wel dat u altijd het standaardpakket met tv-zenders er standaard bij ontvangt. Zo heeft u naast uw internetverbinding ook de beschikking over de belangrijkste zenders via de kabel.
Aansluiting van kabelinternet doet u dan ook op het punt waar uw COAX tv-kabel het huis binnenkomt. Dit kan de meterkast zijn, maar bijvoorbeeld ook uw woonkamer. Deze kabel kunt u eventueel nog doorverbinden naar een tweede of derde tv om ook daar de basiszenders op te ontvangen.

Glasvezel

Glasvezel wordt gezien als de verbinding van de toekomst. Het belangrijkste voordeel van een glasvezelabonnement is dat de snelheid om bestanden te versturen gelijk is aan de snelheid om bestanden te ontvangen. Deze uploadsnelheid is bij zowel VDSL als kabel altijd een stuk lager dan de downloadsnelheid. Verstuurt u dus veel bestanden of wilt u gewoon razendsnel internet, kies dan voor glasvezel wanneer dit op uw adres beschikbaar is. Ook in de toekomst is met deze verbinding de hoogste snelheid haalbaar. Consumenten kunnen nu al kiezen uit verbindingen tot 1.000Mb. Dit zal in de toekomst alleen maar meer worden.
Concurrentie is er genoeg op glasvezel, bijna alle providers bieden namelijk ook glasvezelabonnementen aan. Vaak zijn deze wel iets duurder geprijsd dan de VDSL-verbindingen. Indien uw woning is voorzien van glasvezel vindt aansluiting meestal in de meterkast plaats.

Welke internetsnelheid of verbinding heb ik nodig?

Welke snelheid u nodig heeft is volledig afhankelijk van wat u precies met uw internetverbinding doet en met hoeveel mensen u deze verbinding deelt. Is uw hele gezin bijvoorbeeld 's avonds online bezig en staat Netflix ook nog eens aan? Dan is een verbinding van rond de 100Mb in de praktijk zeker aan te raden. Downloadt u ook veel bestanden, dan kunt u kiezen voor een nog snellere verbinding. Vaak bent u dan aangewezen op kabel- of glasvezelinternet.
Verstuurt u ook veel bestanden zoals bijvoorbeeld foto's of video's, dan is een glasvezel abonnement waarbij de uploadsnelheid gelijk is aan de downloadsnelheid de beste optie. Ook de snellere kabelabonnementen hebben doorgaans een wat hogere uploadsnelheid dan VDSL-abonnementen.

Internet vergelijken: waar moet u op letten?

Het belangrijkste bij de keuze voor een internetabonnement is de verhouding tussen de prijs en de snelheid. Hierbij is het van belang te kijken naar de werkelijke internetsnelheid die u gaat ontvangen op uw adres. Daarom raden wij het altijd aan direct een postcodecheck te doen, dan weet u zeker dat u ook alleen abonnementen en snelheden vergelijkt die werkelijk op uw adres beschikbaar zijn.
Andere aanvullende opties zoals Wifi Service kunnen ook zeker het overwegen waard zijn. Dit zijn zaken die u allemaal aan kunt geven in de filters. Vink bijvoorbeeld eerst de providers uit die niet wil en kies vervolgens onder 'Internet' voor opties zoals 'Online opslagruimte', 'Gratis spamfilter' of 'Wifi HotSpots'.
Iets om ook op te letten tijdens het vergelijken is de levertijd. Dit kan per provider namelijk flink verschillen. Kabelabonnementen worden doorgaans het snelst geleverd binnen een aantal dagen. Het leveren van VDSL en glasvezel duurt bij de ene provider net iets meer dan een week, terwijl een ander er rustig vier weken voor uittrekt. De gewenste levertijd is aan te geven bij de 'Levering' filters.

Het beste internetabonnement

Wat voor u het beste internetabonnement is, is erg afhankelijk van uw wensen. Wilt u internet vergelijken op bijvoorbeeld snelheid, prijs of aanvullende diensten zoals een veiligheidspakket of een gratis Wifi repeater? Bovenaan deze pagina hebben wij voor u in ieder geval het goedkoopste, snelste en beste internetabonnement voor u naast elkaar gezet. De beste is in dit geval op basis van reviews. Wij vragen iedereen die via ons overstapt naar zijn of haar ervaringen, hiermee kunnen wij vervolgens andere klanten zoals u weer beter adviseren.

Verschillen tussen providers

Internet is internet zou u denken. Toch zijn er weldegelijk verschillen tussen providers. Ondanks dat veel providers leveren via hetzelfde vaste telefoon- of glasvezelnetwerk kunnen er bijvoorbeeld toch verschillen zijn in snelheid of stabiliteit van de internetverbinding. Dit kan komen door het modem wat meegeleverd wordt, maar ook aan de netwerkinstellingen die de provider hanteert. Kijk hierom dus goed naar de werkelijke snelheid die leverbaar is op uw adres door even een postcodecheck te doen.
Bij alle providers en abonnementen ontvangt u een draadloos Wifi-modem. Met dit modem kunt u zowel bedraad als draadloos internetten binnenshuis. In de praktijk blijkt echter vaak dat het bereik erg beperkt is. In nieuwbouwhuizen wordt het signaal bijvoorbeeld tegengehouden door dikke betonnen vloeren of veel glas en in oudere huizen verstoort het signaal van de buren uw eigen signaal. Een aantal providers bieden hierom een Wifi Service aan. Dit bestaat vaak uit een stappenplan en een test om te kijken of u overal in huis goed bereik heeft met uw smartphone, laptop of tablet. Is dit niet het geval, dan stuurt de provider een monteur om het signaal voor u te verbeteren. Meestal komt dit neer op het plaatsen van een repeater of een extra antenne. Ook buitenshuis is het bij een aantal providers mogelijk gebruik te maken van zogenaamde Wifi HotSpots. Dit zijn openbare Wifi-punten op bijvoorbeeld drukbezochte plaatsen zoals treinstations of winkelcentra.
Wat betreft veiligheid zijn er een aantal providers die standaard een veiligheidspakket tegen virussen en malware meeleveren of bijvoorbeeld online opslagruimte aanbieden. Dit kunt u dan gebruiken voor de veilige opslag van bestanden en foto's.
Los van de daadwerkelijke internetverbinding heeft u in de praktijk natuurlijk ook te maken met de klantenservice en hulp bij eventuele storingen. In de reviews kunt u zien hoe eerdere klanten de verschillende providers op deze punten beoordelen.

Alleen internet of toch internet en tv?

Steeds meer mensen kiezen weer voor alleen een internetverbinding en hebben geen behoefte meer aan een tv-abonnement. Diensten als Netflix, Videoland en NLZIET zorgen ervoor dat u gewoon tv kunt kijken wanneer het u uitkomt. Kijkt u toch nog veel live tv? Kies dan voor een internet en tv-abonnement met interactieve tv. Hiermee kijkt u ook alle programma's terug wanneer het u uitkomt en het hoeft niet heel veel meer te kosten dan een los internetabonnement.
Tip: wilt u gewoon eenvoudig tv kijken? Kies dan voor internet van uw kabelprovider zoals Ziggo of DELTA, dan ontvangt u standaard de belangrijkste zenders digitaal via de COAX-kabel. Ook handig voor een tweede tv op de slaapkamer.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen naar een andere internetprovider is zo gedaan. Nadat u uw keuze heeft gemaakt kunt u het abonnement snel, veilig en zonder extra kosten direct via onze website aanvragen. Wanneer u via ons bestelt, bent u zelfs altijd goedkoper uit dan via de provider zelf.
Nadat u eventueel uw abonnement heeft samengesteld vragen wij u naar uw contactgegevens en vervolgens naar uw huidige situatie. Met deze gegevens zorgen wij dat u vervolgens naadloos over kunt stappen naar uw nieuwe provider. Na bestelling ontvangt u van ons een duidelijke bevestiging met een samenvatting van wat u heeft besteld inclusief alle kosten duidelijk op een rijtje. Uiteraard heeft u na bestelling nog 14 dagen bedenktijd.

Internet aansluiten, hoe doe ik dat?

Het aansluiten van internet is heel eenvoudig. Afhankelijk van de gekozen verbinding en het bouwjaar van uw woning komt uw internetsignaal binnen in de meterkast of bijvoorbeeld in de woonkamer. Het modem dat u ontvangt na bestelling sluit u hierop aan en steekt de stekker van het modem in het stopcontact. Het modem start nu op en zal na enige tijd een draadloos netwerk uitzenden. Met de gegevens op het modem of in het installatiepakket kunt u direct via Wifi inloggen op uw nieuwe internetabonnement. Wanneer u een PC, Smart tv of bijvoorbeeld gameconsole bedraad aan wilt sluiten, steekt u de netwerkkabel eenvoudig in het modem.
Ook wanneer u overstapt vanaf een andere provider komt het op hetzelfde neer. Het enige wat u dan van tevoren nog moet doen is het afkoppelen van het oude modem. Vergeet deze niet terug te sturen naar uw oude provider, vaak is dit namelijk in bruikleen. Wanneer uw oude abonnement is opgezegd ontvangt u vanzelf instructies of een retour-doos voor het kosteloos terugzenden van uw modem.

Prijs per jaar