Levertijd internet, tv en bellen

Oplevering van een nieuw internetabonnement kan afhankelijk van de provider en type verbinding enkele dagen tot weken in beslag nemen. Hieronder zie je exact wat de gemiddelde levertijd is per provider en verbinding.

Gemiddeld duurt oplevering van VDSL-internet via de vaste telefoonaansluiting of een glasvezel abonnement twee tot vier weken. Kabelinternet via de tv-kabel is sneller te leveren, dit heb je doorgaans binnen een week in huis.

Gemiddelde levertijd internet, tv en bellen per provider

Peildatum: 11 juli 2024

Binnen één dag online

Kun je echt niet wachten? Dan is onze dienst 'Binnen één dag online' wellicht interessant. Je ontvangt binnen 24 uur een 4G Wifi-apparaat in bruikleen waarmee je tijdelijk tot oplevering van het abonnement kunt internetten op je laptop, smartphone en andere draadloze apparatuur. Hierbij kun je kiezen uit diverse databundels.

Overstapservice

Wanneer je gebruikmaakt van de overstapservice waarbij je huidige abonnement automatisch wordt opgezegd door de nieuwe aanbieder is de levertijd doorgaans 30 dagen. Hierbij wordt namelijk rekening gehouden met de opzegtermijn van het oude abonnement waardoor je geen dubbele kosten hebt. Je oude abonnement wordt in dat geval beëindigd op de dag dat het nieuwe abonnement wordt geactiveerd.

Versnelde levering

In samenwerking met provider Online bieden wij de mogelijkheid van versnelde levering aan. In dat geval wordt de bedenktijd overgeslagen en wordt direct gestart met oplevering van het abonnement.

Waarom verschillen de levertijden tussen providers?

De levertijd van internet, tv en bellen verschilt per aanbieder, ondanks dat vaak gebruik wordt gemaakt van hetzelfde netwerk. Iedere aanbieder heeft zijn eigen administratieve en technische processen die doorlopen moeten worden om een nieuwe klant aan te kunnen sluiten. Hiervoor zijn zij in het geval van VDSL- of glasvezelinternet vaak ook nog afhankelijk van de planning van de netwerkleverancier.

Ook hebben een aantal providers ervoor gekozen pas te beginnen met oplevering wanneer de wettelijke bedenktijd van 14 dagen is verstreken. Het opleveren van een internetabonnement is voor de provider namelijk een kostbare aangelegenheid met hoge eenmalige kosten aan het begin van het contract. Zo moet bijvoorbeeld de netwerkleverancier de aansluiting technisch in orde maken en wordt het installatiepakket met modem en eventueel interactieve tv ontvanger verstuurd.