Verhuizen

Wanneer je gaat verhuizen zijn er verschillende scenario's waar je aan moet denken met betrekking tot je internet verbinding.
Je kan je internet abonnement meeverhuizen naar je nieuwe adres of je kan het abonnement stopzetten en overstappen naar een andere internet provider.
Hieronder helpen wij je bij het verhuizen van je internet abonnement in 3 stappen:

Stap 1: Controleer of je contractvrij bent

Is je contract nog niet verlopen dan ben je verplicht om je internet abonnement mee te verhuizen of de resterende maanden te betalen, mits jouw provider de dienst kan leveren op je nieuwe adres.
Zo niet, dan kun je gewoon je contract opzeggen.

Stap 2: Controleer de beschikbaarheid

Met de postcodecheck van Breedbandwinkel controleer je eenvoudig of je huidige internet provider haar diensten kan leveren op het nieuwe adres.
Ook is een verhuizing een mooi moment om eens kritisch te kijken naar je wensen en eisen. Past je huidige abonnement nog wel bij jouw wensen en bij je nieuwe huis? Misschien heb je wel meer televisie aansluitingen nodig of is op je nieuwe adres een veel hogere snelheid mogelijk. Bij een overstap naar een nieuwe provider kun je natuurlijk het pakket uitkiezen wat het beste bij je past.

Stap 3: Verhuis je internet abonnement of stap over

Kies je er voor bij je huidige provider te blijven? Dan kun je wellicht ook je abonnement naar wens bijstellen. Wanneer zij kunnen leveren op jouw nieuwe adres, kun je een verhuisverzoek indienen bij je huidige provider. Zij zorgen dat alle diensten over worden gezet naar het nieuwe adres op de juiste datum. Doorgaans heeft een provider hier zo'n 2 weken voor nodig, dien je verhuisverzoek daarom ruim (ongeveer 4 weken) van te voren in bij de provider.

Ben je toe aan een goedkoper, sneller of beter pakket? Bestel het abonnement voor je nieuwe woning dan via Breedbandwinkel, dan weet je in ieder geval zeker dat je het goedkoopst uit bent. Door de hoge kortingen loont het eigenlijk altijd om te kiezen voor een andere provider. De kosten rondom je verhuizing zijn al hoog genoeg!

Verhuiskosten bij de providers

Enkele providers brengen verhuiskosten in rekening wanneer je het abonnement meeverhuist naar het nieuwe adres. Om een verrassing te voorkomen een overzicht van de kosten per provider:

Provider Verhuiskosten
Budget Gratis
Caiway Gratis
DELTA Gratis
Freedom Gratis
KPN Gratis
Online € 30,00
Odido Gratis
Youfone Gratis
Ziggo Gratis

Geen glasvezel op je nieuwe adres?

Heb je op dit moment een glasvezel verbinding en verhuis je naar een gebied waar je provider geen glasvezel dekking heeft? Dan ben je in de meeste gevallen verplicht om het ADSL / VDSL abonnement van je huidige provider af te nemen indien dit wel beschikbaar is op het nieuwe adres.
Deze situatie verschilt per provider en meer informatie hierover vind je op onze provider verhuispagina's:

Huidige internet provider niet beschikbaar

Kan je huidige provider niet leveren op je nieuwe adres? Dan kun je overstappen naar een nieuwe internet provider. Uiteraard kun je het nieuwe abonnement op onze site aanschaffen.

Je kan bij het bestellen van je nieuwe abonnement aangeven dat het om een verhuizing gaat. Bovendien kun je ook aangeven of je je huidige telefoonnummer mee wilt nemen naar het nieuwe adres. Let op dat nummerbehoud alleen mogelijk is wanneer je verhuist binnen dezelfde regio met hetzelfde netnummer.

Denk je ook aan deze zaken?

Je internet aansluiting verhuizen is één van de vele dingen die om de hoek komt kijken bij een verhuizing. Er zijn echter nog veel meer zaken waar je aan moet denken bij verhuizen. Denk bijvoorbeeld aan je verzekeringen of uw energieaansluiting.

Meer weten over internet providers?

Meer informatie over internet providers lees je hier