Verhuizen

Wanneer u gaat verhuizen zijn er verschillende scenario's waar u aan moet denken met betrekking tot uw internet verbinding.
U kunt uw internet abonnement meeverhuizen naar uw nieuwe adres of u kunt het abonnement stopzetten en overstappen naar een andere internet provider.
Hieronder helpen wij u bij het verhuizen van uw internet abonnement in 3 stappen:

Stap 1: Controleer of u contractvrij bent

Is uw contract nog niet verlopen dan bent u verplicht om uw internet abonnement mee te verhuizen of de resterende maanden te betalen, mits uw provider de dienst kan leveren op uw nieuwe adres.
Zo niet, dan kunt u gewoon uw contract opzeggen.

Stap 2: Controleer de beschikbaarheid

Met de postcodecheck van Breedbandwinkel controleert u eenvoudig of uw huidige internet provider haar diensten kan leveren op het nieuwe adres.
Ook is een verhuizing een mooi moment om eens kritisch te kijken naar uw wensen en eisen. Past uw huidige abonnement nog wel bij uw wensen en bij uw nieuwe huis? Misschien heeft u wel meer televisie aansluitingen nodig of is op uw nieuwe adres een veel hogere snelheid mogelijk. Bij een overstap naar een nieuwe provider kunt u natuurlijk het pakket uitkiezen wat het beste bij u past.

Stap 3: Verhuis uw internet abonnement of stap over

Kiest u er voor bij uw huidige provider te blijven? Dan kunt u wellicht ook uw abonnement naar wens bijstellen. Wanneer zij kunnen leveren op uw nieuwe adres, kunt u een verhuisverzoek indienen bij uw huidige provider. Zij zorgen dat alle diensten over worden overgezet naar het nieuwe adres op de juiste datum. Doorgaans heeft een provider hier zo'n 2 weken voor nodig, dien uw verhuisverzoek daarom ruim (ongeveer 4 weken) van te voren in bij de provider.

Bent u toe aan een goedkoper, sneller of beter pakket? Bestel het abonnement voor uw nieuwe woning dan via Breedbandwinkel, dan weet u in ieder geval zeker dat u het goedkoopst uit bent. Door de hoge kortingen loont het eigenlijk altijd om te kiezen voor een andere provider. De kosten rondom uw verhuizing zijn al hoog genoeg!

Verhuiskosten bij de providers

Enkele providers brengen verhuiskosten in rekening wanneer u het abonnement meeverhuist naar het nieuwe adres. Om een verrassing te voorkomen een overzicht van de kosten per provider:

  Verhuiskosten
Caiway Gratis
KPN Gratis
Online € 30,00
Tele2 € 35,00
Odido Gratis
Xs4all Gratis
Ziggo Gratis

Geen glasvezel op uw nieuwe adres?

Heeft u op dit moment een glasvezel verbinding en verhuist u naar een gebied waar uw provider geen glasvezel dekking heeft? Dan bent u in de meeste gevallen verplicht om het ADSL / VDSL abonnement van uw huidige provider af te nemen indien dit wel beschikbaar is op uw nieuwe adres.
Deze situatie verschilt per provider en meer informatie hierover vindt u op onze provider verhuispagina's:

Huidige internet provider niet beschikbaar

Kan uw huidige provider niet leveren op uw nieuwe adres? Dan kunt u overstappen naar een nieuwe internet provider. Uiteraard kunt u uw nieuwe abonnement op onze site aanschaffen.

U kunt bij het bestellen van uw nieuwe abonnement aangeven dat het om een verhuizing gaat. Bovendien kunt u ook aangeven of u uw huidige telefoonnummer mee wilt nemen naar het nieuwe adres. Let op dat nummerbehoud alleen mogelijk is wanneer u verhuist binnen dezelfde regio met hetzelfde netnummer.

Denkt u ook aan deze zaken?

Uw internet aansluiting verhuizen is één van de vele dingen die om de hoek komt kijken bij een verhuizing. Er zijn echter nog veel meer zaken waar u aan moet denken bij verhuizen. Denk bijvoorbeeld aan uw verzekeringen of uw energieaansluiting. Bekijk de officiele checklist planner van Vereniging Eigen Huis voor de overige zaken.

Meer weten over internet providers?

Meer informatie over internet providers leest u hier