Verhuizen bij internet provider Odido

Heb je op dit moment een Odido thuis abonnement en heb je plannen om te verhuizen? Neem dan onderstaande checklist even door, zo ben je er zeker van dat je niet zonder internet komt te zitten of dat je juist onnodige extra kosten maakt.

Lees hier hoe je stap voor stap je internet verhuizing perfect regelt:

1. Ben je al contractvrij?

Zit je langer dan 1 jaar met hetzelfde abonnement bij Odido dan is de kans groot dat je contractvrij bent.

Van glasvezel naar glasvezel

Verhuis je van de ene woning waar glasvezel ligt naar een nieuwe woning waar ook glasvezel ligt? Dan kan Odido deze verhuizing gewoon verwerken. Hou wel rekening met een levertijd van 4 weken. Zorg er dus voor dat je op tijd de verhuizing doorgeeft. Odido Thuis verhuizen is kosteloos.

Van glasvezel naar (V)DSL internet

Verhuis je van de ene woning waar glasvezel ligt naar een nieuwe woning waar geen glasvezel ligt? Dan kun je kiezen voor een nieuw Odido (V)DSL abonnement. Je glasvezel modem moet dan wel retour worden gestuurd naar Odido en je krijgt een nieuw modem thuisgestuurd. Je gaat dan ook een nieuw jaarcontract aan.

Wil je liever niet overstappen naar een (V)DSL abonnement dan kan je glasvezelcontract ontbonden worden. Je moet dan wel een verhuisbewijs naar Odido sturen.

Van (V)DSL internet naar glasvezel

Indien je nu een (V)DSL abonnement hebt en je verhuist naar een woning waar glasvezel ligt dan kun je overstappen naar het internet van de toekomst. Glasvezel is vele malen sneller dan een normale internet verbinding. Indien je kiest voor een glasvezel abonnement, dan ga je ook een nieuw contract aan.

Kies je ervoor om je Odido internet abonnement stop te zetten en over te stappen naar een andere provider dan ben je bij ons aan het goede adres. Een nieuw internet abonnement aanvragen is eigenlijk altijd goedkoper dan je internet verbinding verhuizen. Je krijgt bij een overstap namelijk altijd fikse kortingen op de maandprijs.

Doe hier onze postcodecheck en ontdek welke aanbieders op jouw nieuwe adres kunnen leveren.

2. Contractduur nog niet voorbij?

Zit je nog niet langer dan 1 jaar bij Odido dan is de kans groot dat je nog niet contractvrij bent. Ook nu heb je in principe twee opties.

Je kan het huidige Odido abonnement afkopen en overstappen naar een nieuwe provider of je verhuist je abonnement mee naar je nieuwe woning.

Wil je je Odido abonnement meeverhuizen? Neem dan contact op met de klantenservice van Odido via het telefoonnummer 0800-0092

3. Telefoonnummer meenemen?

Je kan je telefoonnummer meenemen als je binnen dezelfde netnummer regio blijft wonen. Als je naar een andere regio verhuist en het netnummer daardoor verandert, bijvoorbeeld van Rotterdam (010-) naar Utrecht (030-), dan krijg je een nieuw telefoonnummer van Odido.

Meer weten over internet providers?

Meer informatie over internet providers lees je hier