Verhuizen bij internet provider Odido

Heeft u dit moment een Odido thuis abonnement en heeft u plannen om te verhuizen? Neem dan onderstaande checklist even door, zo bent u er zeker van dat u niet zonder internet komt te zitten of dat u juist onnodige extra kosten maakt.

Lees hier hoe u stap voor stap uw internet verhuizing perfect regelt:

1. Bent u al contractvrij?

Zit u langer dan 1 jaar met hetzelfde abonnement bij Odido dan is de kans groot dat u contractvrij bent.

U kunt ervoor kiezen om uw huidige abonnement mee te verhuizen naar het nieuwe adres.

Van glasvezel naar glasvezel

Verhuist u van de ene woning waar glasvezel ligt naar een nieuwe woning waar ook glasvezel ligt dan kan Odido deze verhuizing gewoon verwerken. Hou wel rekening met een levertijd van 4 weken. Zorg er dus voor dat u op tijd de verhuizing doorgeeft. Odido Thuis verhuizen is kosteloos.

Van glasvezel naar (V)DSL internet

Verhuist u van de ene woning waar glasvezel ligt naar een nieuwe woning waar geen glasvezel ligt dan kunt u kiezen voor een nieuw Odido (V)DSL abonnement. Uw glasvezel modem moet dan wel retour worden gestuurd naar Odido en u krijgt een nieuw modem thuisgestuurd. U gaat dan ook een nieuw jaar contract aan.

Wilt u liever niet overstappen naar een (V)DSL abonnement dan kan uw glasvezel contract ontbonden worden. U moet dan wel een verhuisbewijs naar Odido sturen.

Van (V)DSL internet naar glasvezel

Indien u nu een (V)DSL abonnement heeft en u verhuist naar een woning waar glasvezel ligt dan kunt overstappen naar het internet van de toekomst. Glasvezel is vele malen sneller dan een normale internet verbinding. Indien u kiest voor een glasvezel abonnement, dan gaat u ook een nieuw contract aan.

Kiest u ervoor om uw Odido internet abonnement stop te zetten en over te stappen naar een andere provider dan bent u bij ons aan het goede adres. Een nieuw internet abonnement aanvragen is eigenlijk bijna altijd goedkoper dan uw internet verbinding verhuizen. U krijgt bij een overstap namelijk bijna altijd fikse kortingen op de maandprijs.

Doe hier onze postcodecheck en ontdek welke aanbieders op uw nieuwe adres kunnen leveren.

2. Contractduur nog niet voorbij?

Zit u nog niet langer dan 1 jaar bij Odido dan is de kans groot dat u nog niet contractvrij bent. Ook nu heeft u in principe twee opties.

U kunt het huidige Odido abonnement afkopen en overstappen naar een nieuwe provider of u verhuist uw abonnement mee naar uw nieuwe woning.

Wilt u uw Odido abonnement meeverhuizen? Neem dan contact op met de klantenservice van Odido via het telefoonnummer 0800-0092

3. Telefoonnummer meenemen?

U kunt uw telefoonnummer meenemen als u binnen dezelfde netnummer regio blijft wonen. Als u naar een andere regio verhuist en het netnummer daardoor verandert, bijvoorbeeld van Amsterdam (020-) naar Utrecht (030-), dan krijgt u een nieuw telefoonnummer van Odido.

Meer weten over internet providers?

Meer informatie over internet providers leest u hier