Internet en tv vergelijken

Vind hier uw ideale internet en tv abonnement, nu met €10 cashback en Pathé Thuis film cadeau!


Zoek aanbiedingen
Waarom mijn adres invullen?
116 internet en tv aanbiedingen internet en tv aanbieding (wijzig).
Voordeel
Klantvoordeel
met mobiel en energie

Profiteer direct van extra klantvoordeel in combinatie met uw mobiele abonnement(en) en energieleverancier.

Ons advies: het goedkoopste, snelste of beste internet en tv pakket

Nu met€ 100 cashback
Alleen hier€ 110 cashback
Maximaal Internet + TV Standaard App6.3
GoedkoopsteHet goedkoopste landelijk verkrijgbare internet en tv pakket, gebaseerd op prijs per jaar.
Doe de postcodecheck om het goedkoopste internet en tv pakket op uw adres te bekijken.
Ultrasnel Glasvezel Internet en TV8.7
SnelsteHet snelste landelijk verkrijgbare internet en tv pakket, gebaseerd op downloadsnelheid.
Doe de postcodecheck om het snelste internet en tv pakket op uw adres te bekijken.
Internet Giga & TV Start8.8
BesteHet beste landelijk verkrijgbare internet en tv pakket, gebaseerd op klantbeoordelingen.
Doe de postcodecheck om het beste internet en tv pakket op uw adres te bekijken.
Snelheid100 Mb1.000 Mb1.000 Mb
TV zenders656075
Opnemen-€ 4,99-
VerbindingVDSLGlasvezelKabel
Levertijd10 dagen
levertijd
10 dagen
levertijd
3 dagen
levertijd
Cashback of voordeel
€ 100,00 cashback
cashback
+
€ 110,00 cashback
cashback
+
€ 10,00 cashback
cashback
+
Prijs per maand€ 46,50€ 27,50
Eenmalig € 0
Opties & bestel Meer informatie
€ 65€ 32,50
Eenmalig € 25
Opties & bestel Meer informatie
€ 74,50€ 37,25
Eenmalig € 0
Opties & bestel Meer informatie

Filter, sorteer en vergelijk 116 internet en tv aanbiedingen

Aanbieders

Zakelijke aanbieders


Reviewscore minimaal 5

Geef met het schuifje aan welke minimale reviewscore u wenst.
De vermelde totaalscore bij de abonnementen is het gemiddelde van alle onderdelen waar wij van onze klanten reviews over hebben ontvangen.
Internet

Download 0 Mb t/m 1.000 Mb

Geef met de schuifjes aan van welke downloadsnelheid u minimaal en/of maximaal gebruik wilt maken. De snelheid is weergegeven in Megabits per seconde.

Downloaden: informatie die u van het internet naar uw computer toehaalt (bijv. internetsites bekijken, e-mail binnenhalen of muziek downloaden).

Upload 0 Mb t/m 1.000 Mb

Geef met de schuifjes aan van welke uploadsnelheid u minimaal en/of maximaal gebruik wilt maken. De snelheid is weergegeven in Megabits per seconde.

Uploaden: informatie die u van uw computer naar het internet toestuurt (bijv. e-mail versturen).

Verbinding


Overige internetopties

Tv

Favoriete zenders
Geef met de zoekfunctie aan wat uw favoriete zenders zijn. Let op dat bepaalde zenders optioneel tegen meerprijs verkrijgbaar zijn.


Sportzenders


Overige tv-opties

Levering en contract

Levertijd maximaal 4

Geef met het schuifje aan welke maximale levertijd u wenst.
Deze levertijd is slechts een indicatie, voor oplevering zijn wij volledig afhankelijk van de provider die het abonnement levert.

Bekijk levertijden providers


Overige leveringsopties


Contract

Toon resultaten
Wis alle filterinstellingen
Vergelijk Kolommen

Geen internet en tv aanbiedingen gevonden die voldoen aan uw voorwaarden.
Stel de filters minder streng in of wis alle filter instellingen.

Internet en tv

De combinatie van een internetabonnement en interactieve televisie is ontzettend populair. Het belangrijkste voordeel van internet en tv is dat beide diensten zijn gecombineerd in één abonnement en dit dus een stuk voordeliger is dan een los internetabonnement en een los tv-abonnement. Daarnaast kunt u afhankelijk van het gekozen abonnement gebruikmaken van alle voordelen die interactieve tv u biedt, zoals zenders in HD- of zelfs 4K-kwaliteit, een zenderpakket op maat, Video On Demand, een Netflix-app op uw tv of een app waarmee u onderweg tv kunt kijken.

Er zijn allerlei interactieve mogelijkheden, die we graag voor u vergelijken en op een rij zetten. Alle providers, waaronder Budget, Caiway, DELTA, Freedom, KPN, KPN Zakelijk, Online, T-Mobile, Youfone, Ziggo en Ziggo Zakelijk bieden een combinatie aan van internet en tv.

Soorten internet bij internet en tv

Het kiezen van een pakket met tv en internet begint vaak bij de keuze voor een soort internet. In Nederland gaat het om ADSL/VDSL, kabelinternet en glasvezelinternet. In alle gevallen krijgt u een wifi-modem waarmee u een draadloos netwerk kunt aanleggen in huis, maar een optimale verbinding naar uw modem is uiteraard van belang.

ADSL en VDSL

ADSL of VDSL is vaak de goedkoopste optie. Het is bijna overal in het land te krijgen, maar het heeft ook nadelen. Zo is het vaak ook de langzaamste variant en is de snelheid ook nog eens sterk afhankelijk van de afstand tot de wijkcentrale.

Kabel

Kabel internet is een stuk sneller en stabieler en ook bijna overal in het land verkrijgbaar. Omdat aanbieders alleen lokaal werken, heeft u hierin geen keuze uit meerdere providers. Ook is het een stukje duurder dan ADSL of VDSL.

Glasvezel

Glasvezelinternet is veruit de modernste variant. Razendsnel, zeer stabiel en met veel ruimte voor groei in het netwerk. Ook is het netwerk het meest duurzaam. Nadelen zijn er ook: het is niet altijd goedkoop en ook nog niet overal te krijgen. Het aantal klanten dat kiest voor glasvezelinternet in combinatie met tv is deze maand ruim 100 procent.

Internet en tv vergelijken: aandeel glasvezel internet en tv bestellingen, april 2023

Welke internetsnelheid heb ik nodig?

De internetsnelheid die u nodig heeft hangt uiteraard af van uw gebruik. Voor een gemiddeld gezin met normaal gebruik is 100 Mb vaak al ruim voldoende. Downloadt u ook veel bestanden, dan kunt u kiezen voor een nog snellere verbinding. Vaak bent u dan aangewezen op kabel- of glasvezelinternet.

Belangrijk om rekening mee te houden in relatie tot het tv-abonnement is dat ook het tv-signaal over dezelfde verbinding uw woning binnenkomt. Dit houdt in de praktijk in dat wanneer u tv aan het kijken bent, er minder snelheid overblijft om hiernaast ook nog te internetten of iets te downloaden. Dit is voornamelijk merkbaar bij niet al te snel internet via DSL. Bij kabel- en glasvezelinternet heeft tv kijken nauwelijks of zelfs geen invloed op de resterende internetsnelheid.
Wordt er dus op meerdere tv's tegelijk gekeken -of dit nu interactieve tv van de provider is, of bijvoorbeeld Netflix of Videoland- dan is het aan te raden voor een iets sneller abonnement te kiezen.

Welke internet en tv snelheid wordt het meest besteld?

Op dit moment in april is de gemiddeld bestelde snelheid voor internet en tv via zowel DSL, kabel als glasvezel samen 100 Mb.

Internet en tv vergelijken: gemiddeld bestelde internet en tv snelheid, april 2023

Welke internet en tv zenders zijn er?

Bij alle internet en tv providers zijn wel één of meerdere extra zenderpakketten bij te bestellen. Vaak is er een Pluspakket met een aanvulling op de algemeen verkrijgbare zenders, maar ook zijn er thema-pakketten, zoals voor Sport, Erotiek of bijvoorbeeld met Duitse of Turkse zenders. In de specificaties van de abonnementen, maar ook tijdens het samenstellen van het abonnement tijdens uw bestelling kunt u exact zien welke zenderpakketten tegen welke tarieven verkrijgbaar zijn. U kunt dit dan direct meebestellen.

Wat is het best verkochte internet en tv zenderpakket?

ESPN Compleet en Pluspakket zijn op dit moment de twee populairste zenderpakketten. Hieronder ziet u een compleet overzicht van de bestelde zenderpakketten deze maand:

Zenderpakket Aantal bestellingen
1. ESPN Compleet82
2. Pluspakket17
3. Netflix13
4. Ziggo Sport Totaal11
5. Viaplay11

Bron: Breedbandwinkel bestellingen, peildatum april 2023

Welke providers hebben gratis ESPN?

Voor de voetbalfan is ESPN natuurlijk onmisbaar. Gelukkig is de basiszender van ESPN bij bijna alle providers standaard inbegrepen in het internet en tv abonnement: Budget, DELTA, Freedom, KPN, Online, T-Mobile, Youfone en Ziggo.
Bij de drie providers Freedom, Online en Youfone is het ESPN Compleet met vier zenders zelfs standaard inbegrepen in het tv abonnement.

Wilt u echt niets missen van voetbal? Dan is ESPN Compleet een uitkomst, we hebben de prijzen hiervan voor u op een rijtje gezet:

Provider ESPN Compleet, per maand
Freedom€ 0,00 p/m
Online€ 0,00 p/m
Youfone€ 0,00 p/m
T-Mobile1 mnd. € 2,50 p/m
Caiwayvanaf € 9,00 p/m
DELTA€ 12,00 p/m
KPN€ 12,99 p/m
Budget€ 12,99 p/m
Ziggo€ 17,95 p/m

Welke provider heeft de meeste zenders?

Provider Ziggo heeft met 117 zenders standaard het grootste aanbod aan tv zenders, maar afhankelijk van wat u graag kijkt kan een andere provider natuurlijk ook interessant zijn. Voer daarom in de filters eventueel uw favoriete zenders in, zodat u zeker weet dat het abonnement dat u gaat bestellen ook beschikt over de zenders die u graag kijkt.

Interactieve tv-ontvangers

Bij ieder internet en tv-abonnement met interactieve tv wordt een ontvanger geleverd met afstandsbediening, stroomadapter, HDMI- en netwerkkabel. Alleen wanneer u echt kiest voor een internetabonnement in combinatie met een tv-app, ontvangt u uiteraard geen ontvanger.
Bij kabelprovider Ziggo kunt ook kiezen voor een CI+ insteekkaart in plaats van een losse tv-ontvanger. Deze kaart steekt u in een hiervoor geschikte tv, waarna u gewoon de afstandsbediening van uw tv kunt gebruiken, maar toch het volledige zenderaanbod kunt ontvangen.

De verschillen tussen de tv-ontvangers ziet u vooral terug in de interactieve mogelijkheden. Zo is het bij een aantal providers bijvoorbeeld ook mogelijk om Netflix of Videoland te kijken via het menu van de tv-ontvanger. Zo hoeft u niet meer met twee afstandsbedieningen te werken en kunt u makkelijk schakelen tussen live-tv en een serie die u volgt op Netflix. Let wel dat de kosten voor het Netflix of Videoland abonnement niet zijn inbegrepen.

Provider Netflix Videoland
Budget
Ja
Ja
KPN
Ja
Ja
Youfone
Nee
Ja
Ziggo
Ja
Ja

Providers die niet in dit lijstje worden genoemd, bieden deze mogelijkheid helaas niet aan.

Hoe zit het met een tweede tv-ontvanger?

Een tweede of derde tv-ontvanger voor op bijvoorbeeld de slaapkamer kan een uitkomst zijn als u hier ook wilt genieten van alle mogelijke zenders en andere interactieve diensten. Neemt u genoegen met alleen de basis tv-zenders? Dan zou u kunnen kiezen voor tv en internet via de kabel. Dan kunt u namelijk gewoon gebruikmaken van de digitale zenders die via de COAX-kabel uw huis binnenkomen.
Hieronder vindt u een overzicht wat een extra ontvanger kost per provider, en hoeveel u er in totaal af kunt nemen. Let wel dat dit per abonnement kan verschillen:

Provider Max. ontvangers Per maand
Budget5€ 4,00
Caiway4€ 5,00
DELTA4€ 5,00
Freedom5€ 4,00
KPN6€ 5,00
Online5€ 5,00
T-Mobile4€ 5,00
Youfone2€ 5,00
Ziggo2€ 4,00

Wanneer de maximaal haalbare snelheid op uw adres beperkt is, kan het zijn dat u géén of slechts één extra tv-ontvanger bij kunt bestellen.

Hoe zijn de interactieve tv ontvangers in gebruik?

Om u een indruk te geven van de mogelijkheden van interactieve tv hebben wij een aantal tv-ontvangers uitgebreid onder de loep genomen en hier een video van gemaakt. Dit zal binnenkort uitgebreid worden met nog meer video's van andere providers:

Tv kijken via een app

Naast het kijken van tv via de tv-ontvanger, hebben ook alle providers een app voor tablet en smartphone. Afhankelijk van de gekozen provider kunt u ook opnames terugzien in de app, op afstand opnames inplannen en Video On Demand gebruiken. Ook kunt u altijd de tv-gids raadplegen en uiteraard live tv-kijken. Het zenderaanbod in de app kan echter wel beperkt zijn.
Mocht u dit buitenshuis gebruiken buiten het bereik van Wifi, let dan uiteraard wel op uw mobiele databundel.

Smart TV app

Niet alleen smartphones en tablets kunnen gebruikt worden voor interactieve tv, maar ook Smart TV's beschikken over de mogelijkheid om apps te gebruiken. Heeft u een recente Smart TV? Dan is de kans groot dat u hier ook de tv app van diverse providers op kunt gebruiken. Kijk hiervoor in de appstore van uw tv om te kijken welke providers door uw Smart TV worden ondersteund. Het voordeel is dat u dan geen losse tv-ontvanger meer nodig heeft, wat weer scheelt in de kosten en een extra afstandsbediening. Ook kan dit handig zijn voor bijvoorbeeld een tweede tv op de slaapkamer. Het bestellen van een tweede tv-ontvanger en het leggen van kabels is dan niet meer nodig.

Apple TV app

Ook het los verkrijgbare Apple TV kastje kan handig zijn om te gebruiken voor interactieve tv. Zo heeft u alle streaming-apps, games en dus ook live-tv bij elkaar op één apparaat. Helaas is het aantal providers dat dit aanbiedt beperkt.

De volgende providers bieden een Smart TV of Apple TV app aan voor interactieve tv:

Provider Smart TV app Apple TV app
Freedom
Ja
Nee
KPN
Ja
Nee
Online
Ja
Nee
T-Mobile
Ja
Ja
Ziggo
Ja
Ja

Providers die niet in dit lijstje worden genoemd, bieden deze mogelijkheid helaas niet aan.

Internet en tv vergelijken, hoe doe ik dat?

Als onafhankelijke vergelijkingssite kunt u bij ons alle beschikbare internet en tv-abonnementen met elkaar vergelijken. Als eerste is het van belang dat u de postcodecheck doet. Hiermee wordt bepaald welke aansluitingen, snelheid en mogelijkheden beschikbaar zijn op uw adres. U ziet dan dus alleen nog abonnementen die u ook daadwerkelijk geleverd kunt krijgen op uw adres.
U sorteert eenvoudig op prijs om het goedkoopste pakket te vinden, of op hoogste score voor het beste pakket. Naast de soort internet is het ook heel eenvoudig om te filteren op de functies die u verwacht van digitale tv, zodat alleen de meest relevante abonnementen overblijven. Breedbandwinkel biedt u daarnaast de laagste prijsgarantie, gratis internetgarantie en een deskundige klantenservice. Ook hebben we regelmatig aanbiedingen die beter zijn dan bij de provider zelf. Natuurlijk kunt u ook onze overstapservice gebruiken.

Waar u bij het vergelijken in ieder geval op moet letten is het zenderaanbod. Het zou zonde zijn als u een provider kiest die uw favoriete zenders niet in het pakket heeft opgenomen. Vervolgens heeft u nog een aantal keuzes te maken als het gaat om de meer uitgebreide mogelijkheden van digitale tv. Denkt u bijvoorbeeld aan Programma Gemist, Begin Gemist, live tv pauzeren en opnemen, of tv kijken op uw tablet of smartphone. Sommige diensten kosten extra, zoals een abonnement op ESPN Compleet of opnemen.

Goedkoopste, snelste en beste abonnement

Bovenaan deze pagina tonen wij standaard het goedkoopste, snelste en beste internet en tv abonnement. Het goedkoopste internet en tv abonnement is gebaseerd op de prijs voor het eerste jaar, hier zijn dus alle kortingen bij inbegrepen. Het snelste abonnement is het abonnement met het snelst leverbare internet op uw adres voor de laagst mogelijke prijs. Tot slot is het beste internet en tv abonnement het abonnement dat het best beoordeeld is door onze klanten. Wij vragen klanten die zijn overgestapt naar een nieuw abonnement altijd om hun bevindingen. Hierdoor kunnen wij u beter adviseren en ziet u exact of een provider goed scoort op bijvoorbeeld klantenservice, installatie, tv of stabiele internetverbinding.

Abonnementen filteren en sorteren

Onder het goedkoopste, snelste en beste abonnement vindt u het complete overzicht van beschikbare internet en tv-abonnementen op uw adres. U kunt deze lijst verfijnen door de filters te gebruiken. Vink bijvoorbeeld de providers die u niet wilt uit, kies een minimale internetsnelheid en selecteer diverse tv-opties. Zo kunt u bijvoorbeeld ook uw favoriete zenders opgeven, dan ziet u alleen nog abonnementen waarin deze zenders zijn inbegrepen. Geen zin om het zelf te installeren? Geef dan bij 'Levering en contract' aan dat u gratis een monteur wilt laten langskomen.
Nu u de lijst met abonnementen heeft gefilterd kunt u nog sorteren op bijvoorbeeld snelheid, prijs per maand of aantal zenders. Standaard is de lijst gesorteerd op de totale prijs voor het eerste jaar. Het goedkoopste internet en televisie abonnement staat dus bovenaan.

Specificaties tv en internet vergelijken

Om een aantal abonnementen uitgebreid met elkaar te vergelijken kunt u deze aanvinken en daarna op de knop 'Vergelijk' klikken. U ziet dan maximaal drie abonnementen naast elkaar met alle mogelijke specificaties onderverdeeld in de categorieën kosten, reviews, tv, internet, installatie, levering en contract.

Wat is de goedkoopste internet en tv provider?

Online is op dit moment de goedkoopste internet en tv provider. De kosten voor het eerste jaar zijn 344,00 euro voor het 100 Mb abonnement met 65 zenders en daarmee gemiddeld per maand slechts 28,67 euro.

Maar let op dat aanbiedingen vaak niet overal beschikbaar zijn en ook nog eens erg vaak wijzigen. Het is dus aan te raden altijd even een postcodecheck te doen om te kijken wat exact op uw adres beschikbaar is en wat de goedkoopste opties zijn. Uitgaande van algemeen beschikbare aanbiedingen, dan zijn dit de goedkoopste internet en tv pakketten per provider:

Provider Snelheid Zenders Prijs contract
Online100 Mb65€ 344,00
Youfone30 Mb43€ 356,00
Caiway75 Mb70€ 359,95
Budget30 Mb60€ 409,00
KPN100 Mb60€ 410,00
Ziggo1.000 Mb75€ 437,00
T-Mobile50 Mb64€ 470,00
DELTA1.000 Mb73€ 530,00
Freedom110 Mb82€ 794,40

Wat kost internet en tv per maand?

De gemiddelde prijs voor een internet en tv abonnement komt nu in april uit op 35,67 euro per maand. Dit is het gemiddelde tarief waarin alle acties, cashbacks en kortingen al zijn doorberekend.

Internet en tv vergelijken: gemiddeld bestelde internet en tv prijs per maand, april 2023

Extra cashback via Breedbandwinkel

Niet alleen de providers zelf geven korting, maar ook Breedbandwinkel kan door groot inkoopvoordeel cashbacks bedingen bij de providers:

Provider Cashback
T-Mobile Zakelijk€ 150,00
Caiwaytot € 140,00
KPNtot € 110,00
Onlinetot € 100,00
Youfonetot € 60,00
Overige providers€ 10,00

Deze cashback kunt u na aansluiting van het abonnement bij ons aanvragen. Zo bent u door te bestellen via Breedbandwinkel altijd gegarandeerd het goedkoopst uit!

Klantvoordeel in combinatie met mobiel

Klantvoordeel is momenteel erg populair omdat het maandelijks een flinke besparing oplevert en vaak ook nog een zenderpakket of extra dataverkeer voor uw mobiel. Op dit moment (april 2023) wordt er qua klantvoordeel het meest gekozen voor Tele2 T-Mobile Klantvoordeel, Youfone Compleet of Ben T-Mobile Klantvoordeel.
Maar bijna alle providers bieden wel enig voordeel wanneer dit wordt gecombineerd met een bepaalde mobiele provider of energieleverancier. Geef daarom na de postcodecheck altijd direct aan welke mobiele abonnementen en energieleverancier u heeft op uw adres. U ziet dan direct de eventuele kortingen en extra's verwerkt in de getoonde abonnementen en prijzen.

Wat is de beste internet en tv provider?

Internet en tv provider Ziggo komt het best uit de test als het aankomt op de kwaliteit van de internetverbinding gecombineerd met het tv-abonnement. Hieronder ziet u de drie providers waarbij het internet en tv abonnement door onze klanten als best wordt beoordeeld:

Provider Reviewscore
1. Ziggo8.8
2. KPN8.5
3. T-Mobile7.5

Bron: Breedbandwinkel klanten, peildatum april 2023

Wat zeggen onze klanten over deze providers?

Wij vragen iedereen die via ons bestelt naar zijn of haar ervaringen, hiermee kunnen wij vervolgens andere klanten zoals u weer beter adviseren. Dit zeggen onze klanten bijvoorbeeld over Ziggo, KPN en T-Mobile:

Dhr. den Heijer over Ziggo: "werkt perfect. snelle installatie en ontvang de beloofde snelheid. tot op heden geen problemen ondervonden. ben blij met ziggo"

Dhr. Leyba over KPN: "Op dit moment ben ik erg tevreden "

Dhr. Prins over T-Mobile: "Snel zeg dat wel"

Hoe werkt overstappen?

Overstappen naar een andere internet en tv aanbieder is zo geregeld. Nadat u uw keuze heeft gemaakt uit de beschikbare abonnementen op uw adres, kunt u het internet en tv-abonnement eenvoudig aanvragen via onze website.

De eerste stap is het samenstellen van het abonnement. Kies bijvoorbeeld voor een extra zenderpakket of tweede ontvanger. Voor het internetabonnement is er afhankelijk van uw keuze ook de mogelijkheid om dit uit te breiden met bijvoorbeeld een veiligheidspakket.
De volgende stap is het opgeven van uw contactgegevens waarna u uw huidige situatie aan ons kunt doorgeven. Met behulp van deze gegevens zorgen wij dat u naadloos overstapt naar uw nieuwe provider en dat uw oude abonnement wordt opgezegd via de overstapservice. Als u nog vragen heeft of liever telefonisch wilt bestellen, kan dat uiteraard ook. Neem hiervoor contact op met onze klantenservice.

Na uw bestelling ontvangt u van ons een bevestiging en heeft u nog 14 dagen bedenktijd. Binnen deze 14 dagen kunt u uw bestelling dus nog kosteloos annuleren.

Welke provider levert het snelst?

De oplevering van een internet en tv abonnement kan enkele dagen tot weken in beslag nemen. Per provider en per techniek (DSL, kabel of glasvezel) zijn er verschillen in levertijd. Heeft u zo snel mogelijk uw internet en tv abonnement nodig? Let dan op de levertijd van de provider, dit vindt u ook terug in de specificaties van de abonnementen of bekijk deze pagina over de levertijd. Hieronder ziet u de vijf providers die momenteel het snelst kunnen leveren:

Provider Snelste levertijd
KPN3 dagen
Ziggo3 dagen
DELTA10 dagen
T-Mobile10 dagen
Caiway14 dagen

Bron: Breedbandwinkel bestellingen, peildatum april 2023

Let op: gebruikt u de overstapservice? Dan is de levertijd altijd 30 dagen. Er wordt namelijk rekening gehouden met de opzegtermijn van het oude abonnement waardoor u geen dubbele kosten heeft. Uw oude abonnement wordt in dat geval beëindigd op de dag dat uw nieuwe abonnement wordt geactiveerd.

Hoe moet ik internet en tv thuis aansluiten?

Het aansluiten van internet en tv is eigenlijk heel eenvoudig, maar er is natuurlijk altijd een mogelijkheid om dit door een monteur te laten doen. Afhankelijk van de gekozen verbinding (kabel, DSL of glasvezel) en het bouwjaar van uw woning komt het internetsignaal binnen in de meterkast of bijvoorbeeld in de woonkamer of hal. Het modem dat u van de provider ontvangt na bestelling sluit u hierop aan en u steekt de stekker in het stopcontact. Het modem start nu op en zal na enige tijd een draadloos netwerk uitzenden. Met de gegevens op de sticker op het modem of in het installatiepakket kunt u direct via Wifi inloggen op uw nieuwe modem. Wanneer u een Smart tv, PC of een gameconsole bedraad aan wilt sluiten voor de hoogst mogelijke snelheid, steekt u de netwerkkabel(s) eenvoudig in het modem.

Alles wat u nodig heeft om het abonnement aan te kunnen sluiten wordt meegeleverd met het installatiepakket. Of wanneer u heeft gekozen voor een monteur, dan neemt de monteur dit voor u mee. Zo ontvangt u standaard altijd een modem met ingebouwde wifi-router en wanneer u hier voor heeft gekozen ook één of meerdere tv-ontvangers met afstandsbediening of een CI+ insteekkaart. Alle benodigde kabels, waaronder een HDMI-kabel voor naar de tv, worden meegeleverd.

Kan een monteur mijn internet en tv installeren?

Bent u niet handig in het aansluiten van het installatiepakket of ziet u hier simpelweg tegenop? Kies dan voor een provider waarbij direct een monteur is inbegrepen, of kies tijdens installatie (vaak tegen meerprijs) voor een monteur. Op dit moment bieden de providers Budget, Caiway, DELTA, T-Mobile en Youfone bij een aantal abonnementen gratis een monteur aan. Let op dat dit niet altijd voor alle abonnementen geldt en soms alleen in het geval van glasvezel omdat hierbij soms iets meer komt kijken als het gaat om een nieuwe aansluiting. In de specificaties van het abonnement van uw keuze vindt u alles terug over de installatie van het abonnement.

Wat houdt de installatiegarantie in?

De installatiegarantie wordt bij veel providers aangeboden wanneer een installatiemonteur niet standaard is inbegrepen. Dit houdt in dat u in eerste instantie een doe-het-zelf installatiepakket thuisgestuurd krijgt. Vervolgens helpt de provider u dan telefonisch stap voor stap mocht de installatie niet lukken. Komt u ook hier niet uit? Dan sturen zij alsnog kosteloos een monteur om het voor u op te lossen en alles aan te sluiten.
Bestelt u via Breedbandwinkel? Dan heeft u ook nog eens de extra zekerheid van onze eigen installatiegarantie. Het maakt dus niet uit voor welke provider u kiest, uiteindelijk dragen wij altijd zorg voor een goed geïnstalleerd internet en tv abonnement.

Prijs per jaar