Bekijk alle mogelijkheden van Online Interactieve tv

 • Tv-ontvanger0:58
 • Installatie0:56
 • Afstandsbediening0:33
 • Zappen0:36
 • TV Gemist0:36
 • Tv gids0:32
 • Opnemen, pauzeren en spoelen1:28
 • Films & Series0:45
 • Zoeken0:14
 • Radio0:13
 • Instellingen1:02

Tv-ontvanger

Voor interactieve tv werkt Online.nl samen met Canal Digitaal. Zowel de tv-ontvanger als de App voor op uw mobiel of tablet is dus van Canal Digitaal. Het voordeel hiervan is dat u standaard beschikt over een uitgebreid zenderpakket en toegang heeft tot bijvoorbeeld Canal Digitaal Films.

De tv-ontvanger is een klein kastje van 18 centimeter breed, 11 centimeter diep en 4 centimeter hoog. De tv-ontvanger bevat geen harde schijf, maar slaat opnames op in het netwerk. Hierdoor is het stroomverbruik van ongeveer 20 watt tijdens gebruik relatief laag.
De achterkant van de tv-ontvanger bevat alle benodigde aansluitingen, zoals voor de HDMI-kabel naar de tv en de netwerkkabel.

De afstandsbediening communiceert via infrarood met de tv-ontvanger. Door de meegeleverde infrarood-verlenger aan te sluiten, is het mogelijk de tv-ontvanger volledig uit het zicht te plaatsen.

Installatie

Installatie van de tv-ontvanger is eenvoudig zelf te doen. Een duidelijke handleiding met stappenplan en alle benodigde kabels worden meegeleverd in het installatiepakket.
Sluit de tv-ontvanger aan op de HDMI-kabel vanaf de tv en de netwerkkabel vanaf het modem. Optioneel kunt u de tv-ontvanger nog verbinden met externe audioapparatuur via de analoge audio-uitgang of de digitale audio-uitgang.
Sluit eventueel de infrarood-verlenger aan en als laatste de stroomadapter. Tijdens de eerste opstart van de tv-ontvanger kunt u onder andere de voorkeurstaal aangeven, wordt de snelheid van de internetverbinding getest en worden eventuele updates geïnstalleerd.

Vervolgens kunt de u pincodes instellen voor zowel ouderlijk toezicht als voor betaalde Video on Demand films. Als laatste ontvangt u een samenvatting van de installatie en kunt u direct tv kijken.

Afstandsbediening

De overzichtelijke afstandsbediening van de tv-ontvanger bevat naast alle standaard knoppen ook aparte knoppen om de tv aan en uit te zetten, direct naar de tv-gids of radio te gaan, programma's op te nemen, of te pauzen of spoelen in een live-uitzending of opname.

Maakt u gebruik van favorietenlijsten voor verschillende gebruikers in huis? Dan kunt u met de gele knop op de afstandsbediening eenvoudig wisselen naar een andere favorietenlijst.
De afstandsbediening wordt gevoed met twee meegeleverde AAA-batterijen.

Zappen

Zappen op de tv-ontvanger van Online.nl kan eenvoudig via de afstandsbediening met de omhoog en omlaag toetsen. Een andere mogelijkheid is om via het menu te kijken wat er op andere zenders wordt uitgezonden. Ook kan direct naar een zender worden gegaan door het zendernummer in te toetsen of maak gebruik van de tv-gids.

Via het hoofdmenu kunt u ook kiezen voor 'Home'. U ziet dan een compleet overzicht van wat er nu op tv is, maar ontvangt ook direct tips van de redactie. Of bekijk bijvoorbeeld een van de best bekeken programma's van de afgelopen 24 uur.

Tv Gemist

Met Tv Gemist kijkt u eerder uitgezonden programma's tot zeven dagen terug. Raadpleegt u Tv Gemist via het hoofdmenu, dan ziet u een overzicht met terug te kijken programma's per zender. Kies het programma, en kijk het direct terug.
Met Begin Gemist kijkt u een programma dat nu bezig is terug vanaf het begin. Ga in het zendermenu naar rechts, en kies voor Begin Gemist.
Ook via de tv-gids kunt u een programma dat nu wordt uitgezonden opnieuw starten of bijvoorbeeld een programma van gister eenvoudig terugkijken.

Tv-gids

Met de tv-gids knop op de afstandsbediening ziet u direct wat er op dit moment op tv is, maar kunt u bijvoorbeeld ook eenvoudig eerder uitgezonden programma's terugkijken via Tv Gemist.
Of selecteer een van de vele genres zoals bijvoorbeeld nieuws, series, jeugd of sport.

Selecteert u een programma dat nog niet is begonnen? Dan kunt u ervoor kiezen een herinnering in te stellen, de gekozen aflevering op te nemen of direct alle toekomstige afleveringen van de serie op te nemen.

Opnemen, pauzeren en spoelen

De tv-ontvanger bevat geen harde schijf om opnames op te slaan, maar slaat deze op in het netwerk. Hierdoor is het mogelijk om een onbeperkt aantal zenders tegelijk op te nemen met een maximum van 100 uur opslag. Het opnemen van de populairste Nederlandse zenders is standaard inbegrepen bij interactieve tv van Online.nl en hoeft dus geen apart abonnement voor afgesloten te worden.

Met de rode knop op de afstandsbediening kunt u live tv-programma's opnemen. Hierbij heeft u de keuze de huidige aflevering op te nemen of direct alle toekomstige afleveringen van deze serie. Ook kunt u een opname starten via het zendermenu of de opname verwijderen.

Kijkt u live tv of een opname terug? Dan kunt u deze uitzending ook pauzeren, terugspoelen en vooruit spoelen met de knoppen op de afstandsbediening.
Uiteraard kunt u ook via de tv-gids later uitgezonden programma's of bijvoorbeeld hele series alvast instellen voor opname.

Opgenomen programma's kunt u raadplegen via het 'Mijn Opnames' menu op de tv-ontvanger. Vanuit hier kunt u opnames terugkijken of eventueel verwijderen. Ook ziet u hier in de instellingen hoeveel opslagruimte u nog over heeft.
Het terugkijken van opgenomen programma's is ook mogelijk in de Canal Digitaal App op uw smartphone of tablet. Ook kunt u hier bijvoorbeeld nieuwe opnames inplannen.

Films & Series

Via het hoofdmenu krijgt u bij Films & Series direct de nieuwste Video on Demand films te zien. Hierbij kunt u kiezen uit het aanbod van Canal Digitaal of Film1. Let wel dat voor de films van Film1 een aanvullend abonnement benodigd is.
Ook kunt u bladeren door diverse genres zoals actie, adventure of animatie. Heeft u uw keuze gemaakt uit het aanbod, dan kunt de film direct starten.

Ook is er een aparte Erotheek beschikbaar met een uitgebreid aanbod van erotische films. Dit gedeelte is afgeschermd met de pincode voor ouderlijk toezicht die u kunt instellen tijdens installatie van de tv-ontvanger.
Huurt u een film uit de Erotheek dan wordt de betaling hiervoor verrekend op uw volgende factuur.

Zoeken

Door in het hoofdmenu te kiezen voor 'Zoeken', kunt u zoeken in de tv-gids, Films & Series en TV Gemist. Kies het gevonden programma uit het overzicht en bekijk de aflevering naar keuze.

Radio

Met interactieve tv van Online.nl heeft u niet alleen toegang tot tv-zenders, maar luistert u ook naar digitale radio. Via het menu maakt u eenvoudig een keuze uit ruim 40 zenders.

Instellingen

Via 'instellingen' in het hoofdmenu zijn diverse zaken in te stellen voor de tv-ontvanger. Wijzig bijvoorbeeld de taal, audio-instellingen of de pincodes voor ouderlijk toezicht en betalingen. Ook is het mogelijk de 'ECO-modus' of 'auto-standby' in te schakelen.
In de 'tv-instellingen' kunt u beeldinstellingen wijzigen en bij 'installatie' kunt u onder andere controleren op updates.
Kiest u voor 'systeeminfo', dan kunt bijvoorbeeld ook opnieuw een verbindingstest uitvoeren om te controleren of uw internetverbinding voldoende snelheid levert voor interactieve tv.

Kiest u in het hoofdmenu voor 'Mijn Account', dan kunt u uw herinneringen terugzien, maar ook een favorietenlijst aanmaken met uw favoriete zenders. Geef de naam van de gebruiker op en selecteer de favoriete zenders. Vervolgens kunt u deze tijdens het tv-kijken oproepen via de gele knop op de afstandsbediening. U ziet dan vervolgens alleen nog de favoriete zenders van de gekozen gebruiker.