Video on Demand met interactieve tv

Met interactieve tv van elke provider heeft u toegang tot de interactieve tv dienst Video on Demand. Video on Demand is een dienst van de digitale televisie aanbieders. Het werkt als een virtuele videotheek waarmee u op ieder gewenst moment een film of programma kunt bestellen en kijken.
Video on Demand biedt in de meeste gevallen meer dan 4.000 films en series en het wordt dagelijks aangevuld.

Video on Demand is eenvoudig via uw afstandsbediening op te roepen waarna u in dit scherm uw gewenste film of serie kunt kiezen. Eenmaal gehuurde films of series kunnen meestal 24 uur lang worden bekeken. Daarnaast is het altijd mogelijk om te pauzeren, terug- en vooruit te spoelen wanneer deze functie bij uw provider wordt aangeboden.
Standaard is het vaak zo dat Video on Demand beveiligd is met een pincode om ongeoorloofd gebruik (door bijvoorbeeld kinderen) en daarmee hoge onverwachte kosten te voorkomen. Deze pincode staat standaard vaak ingesteld op '0000' en is in de instellingen van uw ontvanger te wijzigen.

Indien u iets huurt via Video on Demand, dan worden de kosten voor deze film of serie op uw factuur vermeld.

Andere mogelijkheden voor video on demand

Er zijn tegenwoordig ook andere mogelijkheden om naar series en films te kijken zoals online diensten, premium zenderpakketten als HBO en streamingdienst Netflix.

Netflix

Netflix is razend populair in Nederland. U kunt Netflix vanaf 8 euro per maand afnemen en u kunt hiermee onbeperkt films en series kijken.
Bij telecomproviders KPN, Budget en XS4ALL is het sinds kort mogelijk om Netflix toe te voegen aan het menu van interactieve tv. Klanten van deze drie providers kunnen dus met interactieve tv rechtstreeks in het Netflix menu komen. Om daadwerkelijk gebruik te maken van Netflix is er wel een apart Netflix abonnement nodig.
U kunt hier een Netflix abonnement aanschaffen.

HBO

HBO is een premium zenderpakket dat alleen via Ziggo kan worden aangevraagd. Het is inbegrepen bij het Ziggo Movies & Series XL pakket en kost € 11,95 per maand.
Met een HBO abonnement krijgt u ook toegang tot HBO on Demand, hiermee kunt u dus zelf kiezen welke films en series u wenst te zien.

NLZIET

NLZIET biedt u de kans om gemiste programma's, films en series van NPO 1, 2 en 3, RTL en SBS programma's tot 1 jaar terug te kijken.
NLZIET bekijkt u op uw computer, laptop, smartphone of tablet. Ook kunt u het signaal doorsturen naar uw TV met een Google Chromecast. NLZIET kost 7,95 euro per maand.
U kunt hier een NLZIET abonnement aanschaffen.

Film1

Film1 is een premium zenderpakket dat bij alle providers apart kan worden aangeschaft. Met Film1 on Demand kunt u altijd uw favoriete film kijken wanneer het u uitkomt. Op elk gewenst moment kunt u kiezen uit de dagelijks wisselende collectie van 350 films en series.

  Film1 On Demand
Caiway € 14,95
KPN € 15,50
XS4ALL € 15,50
Ziggo € 14,95

Videoland Unlimited

Series en films bekijken voordat ze op televisie zijn verschenen kan bij Videoland Unlimited. Videoland Unlimited kost 9,95 euro per maand en is maandelijks opzegbaar. Binnen de categorie "huurfilms" betaalt u nog los voor een film. Nadat u een film heeft aangeschaft heeft u 48 uur de tijd om de film te kijken.
U kunt Videoland Unlimited bekijken via uw PC/laptop, tablet, smartphone, smart-tv, Chromecast, Playstation 3 & 4 en met Apple TV.
U kunt hier een Videoland Unlimited abonnement aanschaffen.

MyPrime van Ziggo

MyPrime is het film- en seriepakket van Ziggo. Op MyPrime kunt u vele films en complete seizoenen bekijken. Er is iedere maand een nieuw aanbod en MyPrime kunt u thuis op de tv kijken, maar ook onderweg op uw smartphone of tablet.
MyPrime is gratis voor alle klanten met het TV Play Complete en TV Play Max pakket. Voor klanten met TV Play Start is MyPrime voor slechts € 6,95 per maand te bestellen.
Bekijk hier het volledige aanbod van Ziggo MyPrime.

Meer weten over interactieve tv?

Meer informatie over interactieve tv leest u hier