Kabel internet aanbiedingen

Wij zijn jarig: minimaal €19 cashback en film cadeau!


Zoek aanbiedingen
Waarom mijn adres opgeven?

Ons advies: het goedkoopste, snelste of beste internet abonnement

Alleen hier€ 35 cashback
Alleen hier€ 30 cashback
Internet 30 Mb7.3
GoedkoopsteHet goedkoopste landelijk verkrijgbare internet abonnement, gebaseerd op prijs per jaar.
Doe de postcodecheck om het goedkoopste internet abonnement op uw adres te bekijken.
Hussel Glasvezel Internet 1.000 Mb - Aanbieding6.7
SnelsteHet snelste landelijk verkrijgbare internet abonnement, gebaseerd op downloadsnelheid.
Doe de postcodecheck om het snelste internet abonnement op uw adres te bekijken.
Hussel Internet 50 Mb - Aanbieding9.2
BesteHet beste landelijk verkrijgbare internet abonnement, gebaseerd op klantbeoordelingen.
Doe de postcodecheck om het beste internet abonnement op uw adres te bekijken.
Snelheid30 Mb1.000 Mb50 Mb
VerbindingVDSLGlasvezelVDSL
Levertijd14 dagen
levertijd
8 dagen
levertijd
8 dagen
levertijd
Cashback of voordeel
€ 35,00 cashback
cashback
+
€ 19,00 cashback
cashback
+
€ 30,00 cashback
cashback
+
Prijs per maand€ 31€ 21
Eenmalig € 0
Opties & bestel Meer informatie
€ 57,50€ 35
Eenmalig € 25
Opties & bestel Meer informatie
€ 44€ 35
Eenmalig € 25
Opties & bestel Meer informatie
Vergelijk zelf alle internet abonnementen
€19cashback Nog 25 dagenStap over vóór 1 november en ontvang € 19,- op uw rekening.
Bel gratis 0800 - 0160

Nu open tot 20:00 uur of laat u terugbellen.

Kabel internet

Kabelinternet is in Nederland een ontzettend populaire vorm van internet. Dat komt omdat de aansluiting in zeer veel woningen beschikbaar is en de internetsnelheid flink kan oplopen. Ook zijn er veel mogelijkheden op het gebied van interactieve tv. We zetten de mogelijkheden graag voor u op een rij.

Hoe werkt kabel internet?

Het signaal van kabel internet komt binnen via de coax-kabel. Die herkent u misschien nog als de kabel die u aansloot op uw televisie. Inmiddels wordt de coax-kabel nauwelijks gebruikt om televisie te kijken, maar des te vaker voor kabelinternet. Ook is het mogelijk om met dit signaal gebruik te maken van interactieve tv en vaste telefonie. Wanneer u een abonnement afsluit bij een aanbieder van kabel internet, sluit u de coax-kabel aan op het modem dat u toegestuurd krijgt. Zo kunt u thuis gebruikmaken van kabelinternet.

Verschillende providers van kabelinternet

Er zijn een aantal kabelinternet-providers actief in Nederland. De grootste is Ziggo, die bijna het hele land bedient. Op kleinere schaal zijn bijvoorbeeld DELTA, Kabelnoord en Caiway actief, alhoewel deze laatste haar netwerk volledig aan het ombouwen is naar glasvezel. Een groot nadeel van kabel internet is dat u geen keuze heeft voor een provider. De plek waar u woont bepaalt bij welke aanbieder van internet via kabel u klant kunt worden. Dit is anders dan bij ADSL/VDSL en glasvezel, wat zogenaamde ‘open netwerken’ zijn, waar verschillende aanbieders gebruik van kunnen maken. Deze monopoliepositie komt steeds meer onder druk te staan, nu er op steeds meer adressen ook glasvezelinternet beschikbaar is.

Interactieve tv via kabel internet

Met kabelinternet kunt u meer dan alleen snel internetten, want ook interactieve tv behoort tot de mogelijkheden. De verschillende aanbieders van kabel internet en tv hebben een enorm zenderaanbod en bieden ook allerlei extra diensten op het gebied van interactieve tv. Zo is er Programma Gemist, Video On Demand, Begin Gemist en Online tv kijken. Om hiervan gebruik te kunnen maken, krijgt u een aparte tv-ontvanger van uw kabel internetprovider die u aansluit op uw tv. Ook bieden de meeste kabel internet providers de optie om via een app tv te kijken op een smartphone of tablet. Zo’n app is soms ook geschikt om op afstand opnames in te stellen of zelfs onderweg te kijken, zodat u uw favoriete programma’s nooit meer hoeft te missen.

Hoe snel is kabelinternet?

Toen kabelinternet net geïntroduceerd werd, was de geboden snelheid niet erg stabiel. Dat gebeurde vooral als veel mensen in een wijk tegelijk gebruikmaakten van kabelinternet, waardoor het netwerk overbelast raakte. Inmiddels zijn grote delen van het kabelnetwerk vervangen door glasvezel: alleen het laatste stuk kabel van de straatverdeler naar uw woning is meestal nog een echte coax-kabel. Het gevolg is een stabiele snelheid die nauwelijks beïnvloedt wordt door het internetgebruik in de buurt.

Daarnaast zijn er nieuwe technieken in het kabelmodem verwerkt, zoals EuroDOCSIS 3.0. Hierdoor haalt kabel internet inmiddels al snelheden tot 500 Mb per seconde, waar zelfs de meest fanatieke internetgebruikers mee uit de voeten kunnen. Op steeds meer plekken bieden kabel internet providers zelfs 1 Gbit/s aan, wat dubbel zo snel is. Dit zijn snelheden die ADSL en VDSL ruimschoots overtreffen en vergelijkbaar zijn met de snelheid via glasvezel. Natuurlijk kosten dit soort abonnementen wel wat meer, en is het de vraag of het in uw situatie nodig is. Heeft u nu het idee dat uw internet te langzaam is? Doe dan eens bedraad een snelheidstest om te zien wat voor snelheid u op dit moment haalt en wat uw toekomstige provider aan maximale internetsnelheid belooft.

Want dat is een groot voordeel van internet via kabel ten opzichte van ADSL/VDSL: de snelheid die u belooft wordt, is vaak ook de snelheid die u daadwerkelijk krijgt. Als u onze postcodecheck doet, ziet u direct wat de te verwachten internetsnelheden op uw adres zijn. Met de filters is het vervolgens erg eenvoudig om bijvoorbeeld alleen de kabelinternet-aanbieders te zien en andere wensen aan te geven.

Vergelijk de beste kabel internet aanbiedingen
Het laatste nieuws
Breedbandwinkel bestaat 19 jaar en trakteert

Internetvergelijker Breedbandwinkel bestaat deze maand negentien jaar en trakteert: klanten ontvangen tot en met 31 oktober minimaal 19 euro cashback bij iedere bestelling. Lees meer

T-Mobile internet en tv: tot 340,00 euro korting

T-Mobile pakt deze zomer flink uit met hoge kortingen. Niet alleen op internet en tv, maar ook op los internet. Het grootste voordeel pakt u wanneer de combinatie met T-Mobile mobiel wordt gemaakt. De korting loopt dan op tot maar liefst 340,00 euro voor het eerste jaar. Lees meer

Meer nieuws
Informatie
Bestel hier en profiteer van:

Lees alles over onze gratis service