Internet bestellen doe je natuurlijk op de grootste vergelijkingssite

Internet bestellen

Nog 10 dagen €25 cashback en film cadeau!


Zoek aanbiedingen
Vergelijk zonder postcodecheckWaarom mijn adres invullen?

Internet bestellen

Elk jaar stappen tienduizenden huishoudens over van internet provider. Veel consumenten bestellen jaarlijks een nieuw internet abonnement zodat zij weer kunnen profiteren van kortingen op de abonnementsprijs of men kiest voor een nieuw internet abonnement dat beter bij hun wensen past.

Glasvezel bestellen

Glasvezel internet is de nieuwste en snelste vorm van internet in Nederland waarbij tot aan de woning gebruik wordt gemaakt van glasvezelkabels. Als je een glasvezel abonnement hebt, dan heb je een eigen glasvezel internet lijn in je huis. De snelheid en kwaliteit van het internet wordt hierdoor niet gehinderd door externe factoren en de snelheid wordt niet gedeeld met jouw buren. Het grote verschil tussen glasvezel internet en de overige vormen van breedband is dat uploadsnelheid gelijk is aan die van de downloadsnelheid. De uitrol van glasvezel heeft de laatste jaren een flinke slag gemaakt, maar helaas kan lang niet iedereen glasvezel internet aanvragen.

ADSL bestellen

ADSL is de bekendste en oudste vorm van internet in Nederland. De ADSL techniek maakt gebruik van het kopernetwerk van de vaste telefoon. Van alle internet technieken is ADSL de langzaamste variant en is eigenlijk alleen nog in afgelegen gebieden beschikbaar. De opvolger VDSL heeft in bijna heel Nederland ADSL vervangen. De snelheid die behaalt kan worden met ADSL is maximaal 24 Mb per seconde. Een belangrijk nadeel van ADSL is de afstand van de centrale tot de aansluiting in huis. Deze afstand is maximaal 7 kilometer en vanaf 2 kilometer gaan zowel de snelheid als kwaliteit van het internet signaal significant omlaag. Woon je te ver van de centrale af, dan raden wij niet aan om een ADSL internet abonnement te bestellen. De meeste internet providers in Nederland hebben ADSL varianten in hun aanbod. Providers als KPN, Online, Odido, Budget en Youfone hebben allemaal ADSL abonnementen in hun portfolio.

VDSL bestellen

VDSL is het jongere en het snellere broertje van ADSL. VDSL wordt net zoals ADSL geleverd via het kopernetwerk van de telefoon, echter zijn de snelheden via VDSL vele malen hoger dan bij ADSL. VDSL internet kan momenteel een snelheid tot 100 Mb per seconde leveren, als er pairbonding wordt gebruikt kan deze snelheid zelfs verdubbeld worden. Deze relatief hoge snelheden (meer dan genoeg voor normaal internet gebruik) en lage tarieven maakt dat veel mensen deze vorm van internet bestellen. Providers als KPN, Online, Odido, Budget, en Youfone hebben allemaal VDSL abonnementen in hun aanbod.

Kabel bestellen

Kabel internet is naast ADSL internet misschien wel de bekendste vorm van internet. Kabel internet werkt via de COAX kabel en is samen met glasvezel internet momenteel de snelste vorm van internet die een consument kan bestellen. De snelheden van kabel bereiken inmiddels al de 500 Mb per seconde en zal in de toekomst alleen maar hoger worden. Een groot voordeel van kabel internet en waardoor veel mensen deze vorm van internet bestellen is dat de afstand tot de centrale geen invloed heeft op de kwaliteit en de snelheid van het geleverde internet.
In Nederland is één grote kabelaanbieder actief en dat is Ziggo, daarnaast levert Delta (alleen in Zeeland) ook via de kabel.

Vergelijk de beste internet abonnementen

Goedkoopste internet abonnementen

Aanbieder Per maand Per jaar Download Upload
Youfone € 15,00 € 245,00 50 Mb 8 Mb Info
Budget € 15,00 € 269,00 30 Mb 3 Mb Info
Odido € 30,00 € 345,00 50 Mb 30 Mb Info
Online € 28,00 € 356,00 100 Mb 30 Mb Info
Caiway € 35,00 € 360,00 400 Mb 400 Mb Info

Ons internet advies:

Internet 50Mb6.8
Goedkoopste
Thuis Glasvezel Internet 8.000Mb7.7
Snelste
Thuis Internet 50Mb8.7
Beste
Snelheid50 Mb8.000 Mb50 Mb
VerbindingVDSLGlasvezelVDSL
Levertijd14 dagen
levertijd
10 dagen
levertijd
15 dagen
levertijd
Cashback of voordeel
€ 25,00 cashback
cashback
+
€ 25,00 cashback
cashback
+
€ 25,00 cashback
cashback
+
Prijs per maand€ 30€ 15
Eenmalig € 0
Opties & bestel Meer informatie
€ 85
Eenmalig € 0
Opties & bestel Meer informatie
€ 32,50€ 30
Eenmalig € 0
Opties & bestel Meer informatie
Vergelijk zelf alle internet abonnementen
Bestel hier en profiteer van:

Lees alles over onze gratis service