Internet providers

Nederland kent verschillende internet providers op het gebied van ADSL/VDSL, kabel en glasvezel. De grootste internet providers zijn opgenomen op Breedbandwinkel.

Verreweg de grootste internet provider die levert over de kabel is Ziggo. Ziggo opereert landelijk, met uitzondering van Zeeland en een aantal gebieden waar providers als Caiway internet leveren.
Op de ADSL(2)/VDSL(2) markt zijn een stuk meer providers actief in Nederland. KPN, Budget, Online, T-Mobile, XS4ALL en Youfone zijn de bekendste internet aanbieders op deze markt.

Er komen steeds meer glasvezel providers in Nederland. De glasvezel providers die actief zijn op Breedbandwinkel zijn Caiway, KPN, Online, Budget, T-Mobile en XS4ALL. Glasvezel heeft helaas nog geen landelijke dekking. Niet iedereen heeft dus de mogelijkheid een glasvezel abonnement te bestellen. Toen glasvezel in Nederland werd gelanceerd door de verschillende internet providers was het verschil qua snelheid erg groot ten opzichte van de DSL/VDSL en kabel aanbieders. Dit verschil in snelheid wordt steeds kleiner omdat er innovatieve veranderingen hebben plaatsgevonden waardoor de snelheid op DSL/VDSL en kabel een stuk hoger is geworden. De vraag naar glasvezel providers en abonnementen is dus lager geworden dan het destijds was.

Behalve de verschillen in techniek zijn er onderling veel verschillen tussen alle internet providers in Nederland. Zo staat XS4ALL bekend om de uitstekende klantenservice en weinig storingen maar zijn zij hierdoor een stuk duurder dan de prijsvechters zoals Youfone, Budget en T-Mobile. Bij internet provider KPN krijgt de klant vele extra's bij het alles in 1 pakket, terwijl bij Youfone een alles in 1 pakket minder uitgebreid is. Uiteraard is Youfone hierdoor wel een stuk voordeliger als internet provider dan KPN. Door al deze verschillen met elkaar te vergelijken komt u uiteindelijk tot uw favoriete internet provider en internet abonnement.

Internet providers vergelijken

Wilt u alle actuele abonnementen van de verschillende internet providers vergelijken? Doet u dan onze postcodecheck. Hierin ziet u precies welke internet aanbieders hun diensten op uw specifieke adres leveren. De meeste abonnementen kunt u tegenwoordig ook bestellen als voordelig alles-in-één pakket met interactieve tv en bellen.

Het aanbod van internet providers is hoog op onze website. Mocht u op zoek zijn naar de goedkoopste provider dan zit u hier goed. Bestellen via Breedbandwinkel is namelijk door de hoge kortingen altijd goedkoper dan bij de provider zelf. Ook voor de beste internet provider of juist de snelste internet provider bent u aan het juiste adres. Wij zetten alle providers op een rij zodat u zelf kunt vergelijken op de vlakken die u het belangrijkst vindt.

Behalve dat Breedbandwinkel altijd goedkoper is dan de internet provider biedt Breedbandwinkel ook extra gratis service aan. Denk hierbij aan de internetgarantie van Breedbandwinkel, 'Binnen één dag online' en de installatiegarantie.
Wij zijn telefonisch gratis te bereiken en onze deskundige klantenservice geeft u graag advies over ons totaalaanbod. Heeft u uw ideale internet provider en abonnement gevonden? Dan kunt u direct bij ons bestellen en wij regelen uw overstap naar uw nieuwe internet provider.

Ons advies: het goedkoopste, snelste of beste internet en tv pakket

Alleen hier€ 35 cashback
Alleen hier€ 60 cashback
Alleen hier€ 60 cashback
Internet 30 Mb & TV Standaard
7.2
GoedkoopsteHet goedkoopste landelijk verkrijgbare internet en tv pakket, gebaseerd op prijs per jaar.
Doe de postcodecheck om het goedkoopste internet en tv pakket op uw adres te bekijken.
Hussel Glasvezel Internet en TV 1.000 Mb
9.0
SnelsteHet snelste landelijk verkrijgbare internet en tv pakket, gebaseerd op downloadsnelheid.
Doe de postcodecheck om het snelste internet en tv pakket op uw adres te bekijken.
Hussel Internet en TV 50 Mb
9.3
BesteHet beste landelijk verkrijgbare internet en tv pakket, gebaseerd op klantbeoordelingen.
Doe de postcodecheck om het beste internet en tv pakket op uw adres te bekijken.
Snelheid30 Mb1.000 Mb50 Mb
TV zenders436060
Opnemen-€ 4,99€ 4,99
VerbindingVDSLGlasvezelVDSL
Levertijd14 dagen
levertijd
8 dagen
levertijd
8 dagen
levertijd
Cashback of voordeel
€ 35,00
cashback
€ 60,00
cashback
€ 60,00
cashback
Prijs per maand€ 43€ 23
Eenmalig € 0
Opties & bestel Meer informatie
€ 67,50€ 35
Eenmalig € 25
Opties & bestel Meer informatie
€ 52,50€ 31,25
Eenmalig € 25
Opties & bestel Meer informatie
Vergelijk zelf alle internet en tv pakketten