Internet providers

Bent u op zoek naar een nieuwe internetprovider? Dan heeft u in Nederland ontzettend veel te kiezen. Er zijn internetproviders die ADSL/VDSL, kabel- of glasvezelinternet aanbieden. Sommige providers bieden meerdere soorten internet aan. Op Breedbandwinkel kunt u de grootste internetproviders vergelijken, zodat het eenvoudig is om de beste te vinden.

Verschillende soorten internet

Er worden in Nederland 3 soorten internet aangeboden: ADSL/VDSL via de telefoonlijn, kabelinternet via de coax-kabel en glasvezelinternet via daarvoor speciaal aangelegde glasvezelkabels. Niet elke provider biedt elke vorm van internet aan.

ADSL/VDSL

Er is een groot aantal internetproviders dat ADSL/VDSL aanbiedt. De grootste en bekendste spelers zijn KPN, Budget, Online, T-Mobile, XS4ALL en Youfone. ADSL/VDSL is over het algemeen de goedkoopste vorm van internet, maar daar kleven ook enkele nadelen aan. Zo is de beloofde snelheid niet de hoogste en wordt deze ook niet altijd gehaald. De maximale snelheid is namelijk sterk afhankelijk van de afstand van uw woning tot de wijkcentrale. Het is daarentegen wel op bijna alle adressen in Nederland te krijgen.

Kabelinternet

De grootste internetprovider voor kabelinternet is Ziggo. Ze zijn bijna in het hele land actief. Alleen in Zeeland beheert DELTA het netwerk. Omdat het om gesloten netwerken gaat, heeft u geen keuze als het om providers gaat: wilt u kabelinternet, dan neemt u dat altijd af bij de provider die in uw regio actief is. Kabelinternet is relatief snel, stabiel en betaalbaar. Ook is het op veel plekken in Nederland verkrijgbaar. Een groot nadeel is dat u altijd verplicht bent een tv-signaal af te nemen, ook als u nooit tv kijkt. Ook kan de snelheid negatief beïnvloed worden als buurtgenoten ook kabelinternet hebben.

Glasvezelinternet

Glasvezelinternet is in opkomst in Nederland, dus is het logische dat er steeds meer internetproviders komen die het aanbieden. Providers die nu glasvezelinternet aanbieden en terug te vinden zijn op Breedbandwinkel zijn onder andere Caiway, KPN, Online, Budget, T-Mobile en XS4ALL. Een groot voordeel van glasvezelinternet is de enorm hoge snelheid, die ook nog eens gegarandeerd gehaald wordt. Daar staat tegenover dat het niet goedkoop is. Het grootste nadeel is dat het ook niet overal beschikbaar is, al wordt er hard gewerkt aan het uitbreiden van het glasvezelnetwerk. In de meeste gevallen is dit overigens een open netwerk, wat betekent dat er meerdere providers actief kunnen zijn.

Beste internetprovider vinden

Wat de beste internetprovider is, is sterk afhankelijk van uw wensen. Zo staat KPN bijvoorbeeld bekend om een uitstekende klantenservice en lage storingsgevoeligheid. Ze zijn wel duurder dan prijsvechters zoals Youfone, Budget en T-Mobile.

Kiest u voor een alles-in-1-pakket, dan krijgt u bij KPN veel extra’s, terwijl eenzelfde pakket bij Youfone veel beperkter is. Ook dat ziet u terug in de prijs. Na het doen van de postcodecheck ziet u direct welke internetproviders hun diensten aanbieden op uw adres. Met de uitgebreide filters kunt u vervolgens uw eisen en wensen aangeven, zodat u de beste internetprovider voor uw situatie vindt.

Zoekt u de goedkoopste internetprovider, dan bent u bij ons aan het goede adres. Dankzij goede afspraken met providers kunnen we namelijk hoge kortingen geven, waardoor we altijd goedkoper zijn dan de providers zelf. Ook ontdekt u snel wat de snelste internetprovider is.

Behalve dat Breedbandwinkel altijd goedkoper is, krijgt u ook extra gratis service van ons. Denk hierbij aan de internetgarantie van Breedbandwinkel, 'Binnen één dag online' en de installatiegarantie. Wij zijn telefonisch gratis te bereiken en onze deskundige klantenservice geeft u graag advies over ons totaalaanbod. Heeft u uw ideale internetprovider en -abonnement gevonden? Dan kunt u direct bij ons bestellen. Wij regelen de overstap naar uw nieuwe internetprovider!

Ons advies: het goedkoopste, snelste of beste internet en tv pakket

Nu met€ 100 cashback
Alleen hier€ 75 cashback
Alleen hier€ 100 cashback
Maximaal Internet + TV Standaard App6.3
GoedkoopsteHet goedkoopste landelijk verkrijgbare internet en tv pakket, gebaseerd op prijs per jaar.
Doe de postcodecheck om het goedkoopste internet en tv pakket op uw adres te bekijken.
Thuis Glasvezel Internet 1.000Mb en TV App8.4
SnelsteHet snelste landelijk verkrijgbare internet en tv pakket, gebaseerd op downloadsnelheid.
Doe de postcodecheck om het snelste internet en tv pakket op uw adres te bekijken.
Snel Glasvezel Internet en TV8.8
BesteHet beste landelijk verkrijgbare internet en tv pakket, gebaseerd op klantbeoordelingen.
Doe de postcodecheck om het beste internet en tv pakket op uw adres te bekijken.
Snelheid100 Mb1.000 Mb100 Mb
TV zenders656460
Opnemen-€ 5,00€ 4,99
VerbindingVDSLGlasvezelGlasvezel
Levertijd16 dagen
levertijd
13 dagen
levertijd
8 dagen
levertijd
Cashback of voordeel
€ 100,00 cashback
cashback
+
€ 75,00 cashback
cashback
+
€ 100,00 cashback
cashback
+
Prijs per maand€ 46,50€ 27,50
Eenmalig € 0
Opties & bestel Meer informatie
€ 57,50€ 30
Eenmalig € 0
Opties & bestel Meer informatie
€ 55€ 33,75
Eenmalig € 25
Opties & bestel Meer informatie
Vergelijk zelf alle internet en tv pakketten