Vergelijk Internetproviders

Ben je op zoek naar de beste internetprovider in Nederland? Je hebt keuzes te over: van ADSL en kabel tot het super snelle glasvezel. Wij helpen je graag vergelijken en bieden handige tips om jou te helpen met het vinden van de beste internet provider.

Waarom Internet providers vergelijken?

Het vergelijken van internet providers is essentieel om de beste deal te vinden. Hier zijn een aantal redenen waarom wij vinden dat het vergelijken van internet providers belangrijk is.

 • Prijs en kwaliteit. Wij kijken niet alleen naar de prijs, maar ook naar de kwaliteit van internet tv en bellen. Onze testoordelen zijn gebaseerd op ervaringen van duizenden consumenten die via ons zijn overgestapt naar hun nieuwe internet provider.
 • Gemakkelijk overstappen. Na het kiezen van je een nieuwe internet abonnement helpen wij je om vlot over te stappen. Je kan – in de meeste gevallen – gewoon gebruik blijven maken van je huidige internet provider totdat de nieuwe internet aanbieder is geregeld.
 • Actueel aanbod. Wij tonen dagelijks bijgewerkte prijzen en tarieven van zowel grote als kleine internet providers. Momenteel werken wij samen met tien verschillende providers. Dat zijn Budget, Caiway, DELTA, Freedom, KPN, NLZIET, Odido, Online, Youfone en Ziggo.

Waarom Internet providers vergelijken?

De grootste internet provider in Nederland is KPN. KPN biedt DSL-en glasvezelinternet aan en heeft een uitstekende reputatie als het gaat om betrouwbaarheid en snelheid. De DSL internetverbindingen van KPN zijn vrijwel in heel Nederland te verkrijgen en bieden een snelheid tot 100 Mb, de glasvezelverbinding van internet provider KPN kan tot wel 1.000 Mb halen.
Een andere uitstekende internetprovider is Ziggo. Ziggo is de grootste kabelaanbieder in Nederland en biedt zeer snelle kabelinternetverbindingen aan. Met Ziggo kan je kiezen uit verschillende internet abonnementen, variërend van 50 Mb tot 1 Gb. Tevens biedt Ziggo een breed assortiment aan interactieve tv en telefoondiensten, waardoor het een populaire keuze is voor mensen die op zoek zijn naar internet en tv of een alles in 1 internet abonnement.

Odido is ook een goede internet provider in Nederland, zij bieden net zoals KPN DSL en glasvezel abonnementen aan. Odido heeft inmiddels een goede reputatie als het gaat om klantenservice en biedt ook een zeer variërend aanbod aan.

Wij hebben inmiddels 632.727 klanten laten overstappen naar een nieuwe internet provider en onze service wordt beoordeeld met een 9,2. Wij vragen ook aan onze klanten of zij hun nieuwe internet provider willen beoordelen. Wil je weten wat onze klanten van alle providers en verschillende pakketten?

Er zijn veel goede internetproviders in Nederland om uit te kiezen, door te kijken naar snelheid, betrouwbaarheid en klantenservice kan je de provider vinden die het beste bij jou past.

Levertijd van internetproviders

De oplevering van een nieuw internetabonnementen kan afhankelijk van de internet provider en type verbinding enkele dagen tot weken in beslag nemen. Omdat wij vinden dat levertijd ook een belangrijk aspect is kan je hieronder de gemiddelde levertijden van alle internet providers zien.

Gemiddelde levertijd voor VDSL abonnementen:

ProviderGemiddelde levertijd (in dagen)
KPN3
Freedom14
Youfone14
Odido15
Budget20
Online24 (of versneld 10 dagen)

Gemiddelde levertijd voor kabel abonnementen:

ProviderGemiddelde levertijd (in dagen)
Ziggo3
DELTA10

Gemiddelde levertijd voor glasvezel abonnementen:

ProviderGemiddelde levertijd (in dagen)
DELTA10
KPN10
Odido10
Caiway14
Freedom14
Youfone14
Budget20
Online24 (of versneld 10 dagen)


Laatste update levertijden: 18 juli 2024

Klantenservice

De kwaliteit van klantenservice speelt een belangrijke rol bij het kiezen van de beste internet provider. In Nederland bieden verschillende providers een scala aan klantenserviceopties, variërend van telefonische ondersteuning tot online chat en e-mail ondersteuning. Providers zoals KPN en Ziggo hebben een uitstekende reputatie opgebouwd vanwege hun responsieve en behulpzame klantenservice. Odido wordt ook geprezen om zijn klantgerichte aanpak en snelle reactietijd. Bij het vergelijken van de beste internet providers is het raadzaam om niet alleen naar de prijs en snelheid te kijken, maar ook naar de kwaliteit van de klantenservice, aangezien dit een aanzienlijk verschil kan maken in de internetervaring.

Glasvezel internet providers

Glasvezelinternet is het beste internet wat je momenteel kan gebruiken. Deze geavanceerde technologie maakt gebruik van ultrasnelle glasvezelkabels om ongekende snelheden en betrouwbaarheid te bieden aan internetgebruikers. Verschillende internet providers waaronder Budget, Caiway, DELTA, Freedom, KPN, Odido, Online en Youfone brengen glasvezelinternet binnen handbereik van huishoudens in heel Nederland.

Het is belangrijk om te weten dat de beschikbaarheid van glasvezel providers afhankelijk is van jouw locatie. Niet alle internet providers bieden glasvezeldiensten in alle gebieden van Nederland aan. Daarom is het heel belangrijk om alle internet providers te vergelijken en te onderzoeken welke glasvezelaanbiedingen beschikbaar zijn op jouw adres. Door de verschillende tarieven, contracten en diensten te vergelijken, kun je de provider kiezen die het beste voldoet aan jouw behoeften en budget. Het is ook verstandig om rekening te houden met klantenservice en recensies bij het maken van je keuze.

Internet providers opzeggen

Je wil je contract opzeggen, je wil overstappen naar een andere internet provider of is er iemand overleden waarvan het contract opgezegd moet worden? Wanneer kan je je abonnement voor internet opzeggen? Hoe pak je dat precies aan en waar moet je beginnen? Hier lees je alles over het opzeggen van je internet provider.

Internet providers verhuizen

Ga je verhuizen of heb je verhuisplannen? Je internet provider verhuizen kost gemiddeld 3 weken en brengt soms extra kosten met zich mee. In sommige gevallen is overstappen eigenlijk verstandiger. Hier lees je alles over het verhuizen van je internet abonnement naar je nieuwe woning.

Veelgestelde vragen over internetproviders

 1. Hoe kan ik de beste internetprovider kiezen?

  Het kiezen van de beste internetprovider hangt af van verschillende factoren, waaronder snelheid, prijs, kwaliteit en klantenservice. We raden aan om onze vergelijkingstool te gebruiken om verschillende providers te vergelijken op deze criteria en zo de beste keuze te maken die past bij jouw behoeften en budget.

 2. Wie zijn de grootste internet providers in Nederland?

  De grootste internet providers in Nederland zijn KPN, Ziggo, en Odido. KPN en Odido bieden zowel DSL als glasvezel internet, terwijl Ziggo kabelinternet levert. Deze providers staan bekend om hun snelheid, betrouwbaarheid en klantenservice.

 3. Wat is de gemiddelde levertijd voor een nieuw internetabonnement?

  De levertijd van een nieuw internetabonnement varieert per provider en type verbinding. Het kan enkele dagen tot weken duren. Specifieke levertijden voor VDSL, glasvezel en kabel worden per provider aangegeven.

 4. Hoe kies ik de beste klantenservice bij het selecteren van een internet provider?

  Bij het kiezen van een internet provider is het raadzaam om niet alleen naar prijs en snelheid te kijken, maar ook naar de kwaliteit van de klantenservice. Providers zoals KPN, Ziggo, en Odido hebben een goede reputatie voor hun klantenservice.

 5. Waarom zou ik voor glasvezel internet kiezen?

  Glasvezelinternet biedt de hoogste snelheden en is het meest betrouwbaar. Het is de beste optie voor internetgebruik, mits beschikbaar op jouw locatie. Verschillende providers zoals Caiway, KPN, en Odido bieden glasvezeldiensten in Nederland.

 6. Kan ik mijn internetprovider opzeggen als ik wil overstappen naar een andere?

  Ja, je kunt je internetprovider opzeggen als je wilt overstappen naar een andere provider. Zorg ervoor dat je de opzegvoorwaarden van je huidige provider controleert en volg de juiste procedures om je abonnement op te zeggen. In sommige gevallen kan het handig zijn om contact op te nemen met de nieuwe provider, omdat zij mogelijk hulp bieden bij het overstapproces.

 7. Wat moet ik doen als ik ga verhuizen?

  Als je gaat verhuizen, kun je je internetprovider meenemen naar je nieuwe adres. Dit proces duurt gemiddeld 3 weken en kan extra kosten met zich meebrengen. In de meeste gevallen is overstappen naar een andere provider voordeliger.

Ons internet en tv advies:

Nog 3 dagen:€ 30 cashback
Internet 50Mb & TV Standaard6.4
Goedkoopste
Thuis Glasvezel Internet 8.000Mb en TV App7.8
Snelste
Internet Lite & Ziggo GO App8.2
Beste
Snelheid50 Mb8.000 Mb100 Mb
TV zenders436451
Opnemen-€ 5,00-
VerbindingVDSLGlasvezelKabel
Levertijd14 dagen
levertijd
10 dagen
levertijd
3 dagen
levertijd
Cashback of voordeel
€ 10,00 cashback
cashback
+
€ 10,00 cashback
cashback
+
€ 30,00 cashback
cashback
+
Prijs per maand€ 39,50€ 19,75
Eenmalig € 0
Opties & bestel Meer informatie
€ 97,50€ 85
Eenmalig € 30
Opties & bestel Meer informatie
€ 50,50€ 25,25
Eenmalig € 0
Opties & bestel Meer informatie
Vergelijk zelf alle internet en tv pakketten