Ziggo komt voort uit een fusie tussen kabelproviders UPC, @Home, Casema en Multikabel en is onderdeel van ’s werelds grootste kabelbedrijf. Het Ziggo netwerk bestaat voor 97% uit glasvezel, tot op gemiddeld 300 meter van de voordeur. Via dit netwerk biedt Ziggo diverse diensten zoals televisie, supersnel internet en telefonie.

Populairste Ziggo aanbiedingen van juli

Nog 3 dagen:€ 30 cashback
Nog 3 dagen:€ 30 cashback
Internet Only Lite7.8Internet Only Lite7.8Internet Lite & TV Start8.2
Snelheid100 Mb100 Mb100 Mb
TV zenders--75
Opnemen---
VerbindingKabelKabelKabel
Levertijd3 dagen
levertijd
3 dagen
levertijd
3 dagen
levertijd
Cashback of voordeel
€ 30,00 cashback
cashback
+
€ 10,00 cashback
cashback
+
€ 30,00 cashback
cashback
+
Prijs per maand€ 43,50€ 21,75
Eenmalig € 0
Opties & bestel Meer informatie
€ 43,50
Eenmalig € 19,95
Opties & bestel Meer informatie
€ 57,50€ 28,75
Eenmalig € 0
Opties & bestel Meer informatie
Vergelijk zelf alle Ziggo internet en tv pakketten

Alles over Ziggo

Ziggo is de grootste aanbieder van kabelinternet in Nederland. Het bedrijf is ontstaan uit een fusie tussen onder andere UPC en @Home. Naast kabelinternet bieden ze ook interactieve televisie en vaste telefonie aan via het kabelnetwerk. Wat voor veel mensen een verrassing is, is dat het grootste gedeelte van het netwerk van Ziggo uit glasvezel bestaat. Het zijn vaak de laatste honderden meters waar het signaal via de coax-kabel verloopt.

Kabelinternet, en dus Ziggo als grootste aanbieder, is ontzettend populair in Nederland. Het is namelijk op ontzettend veel plekken te krijgen, in tegenstelling tot bijvoorbeeld het modernere glasvezelinternet. Tegelijkertijd is het vaak ook stabieler, betrouwbaarder en sneller dan VDSL. Qua kosten zit het ook tussen beide vormen van internet in, waardoor het voor veel mensen een interessante optie is. Met de postcodecheck van Breedbandwinkel ontdek je snel of Ziggo beschikbaar is op jouw adres.

Zoals gezegd levert Ziggo alleen kabelinternet. Er zijn verschillende pakketten die vooral verschillen op het gebied van download- en uploadsnelheid. Het goedkoopste pakket belooft 100 Mb download en 30 Mb upload. De duurste optie haalt 1.000 Mb downloadsnelheid, terwijl de uploadsnelheid op 75 Mb komt.

Op het gebied van interactieve tv zijn er 3 opties. Je krijgt altijd minimaal 80 zenders en kunt overal tv kijken met Ziggo Go. Opnemen en live-tv pauzeren kan niet bij het goedkoopste pakket, wel bij de andere 2 opties. Het duurste pakket bevat daarnaast ook de meest moderne ontvanger, waarmee zelfs 4K-kwaliteit ontvangen kan worden. Daarnaast krijg je bij het middelste en duurste pakket ook toegang tot Movies & Series, waarmee je on demand series en films kan bekijken. Een handig voordeel van Ziggo is dat ze nog steeds kabel-tv leveren. Heb je bijvoorbeeld een coax-aansluiting in de slaapkamer, dan kan je daar ook eenvoudig tv via Ziggo krijgen.

Vaste telefonie kan je afnemen in het pakket ‘Vast Bellen’, waarbij met gecombineerd wordt met extra telefoondiensten, tv-zenders, Online tv kijken en Ziggo Sport. Daarnaast kan je vaste telefonie krijgen in een Alles-in-1-pakket.

Naast standaardcontracten kan je bij Ziggo ook maandcontracten afsluiten. Ideaal voor bijvoorbeeld expats die tijdelijk in Nederland verblijven, of als je tijdelijk ergens anders woont vanwege een verbouwing of verhuizing.

Klantvoordeel internet, tv en bellen via Ziggo, Vodafone en hollandsnieuwe

Combineer je een internetabonnement van Ziggo met mobiele diensten van Vodafone, dan krijg je een aantal interessante voordelen. Je kan namelijk elke maand wisselen tussen 3 extra zenderpakketten: Ziggo Sport Totaal. Movies & Series L en Ziggo Kids. Ook krijg je een gratis Safe Online XL-pakket. Wat betreft de mobiele telefonie zijn er ook combivoordelen. Zo krijg je 2 keer zoveel data als standaard in jouw abonnement zit en bespaar je maximaal 5,00 euro per maand op de abonnementskosten.

Naast een samenwerking met Vodafone, is er ook een samenwerking met hollandsnieuwe. Dit is een dochterbedrijf van Vodafone, waar je ook mobiele telefoondiensten kan afnemen. Combineer je dit met internet van Ziggo, dan kan je ook kiezen uit 1 van de 3 extra zenderpakketten. Daarnaast krijg je 1.000 MB, minuten of sms’jes extra bij jouw mobiele abonnement.

Verhuizen: Ziggo meenemen naar een nieuw adres

Ben je klant bij Ziggo, ga je verhuizen en wil je jouw abonnement meeverhuizen? Meestal is dat geen probleem, de belangrijkste voorwaarde is dat Ziggo beschikbaar is op jouw nieuwe adres. We hebben de mogelijkheden rondom het verhuizen van je abonnement bij Ziggo op een rij gezet.

Opzeggen: een abonnement van Ziggo beëindigen

Je kan jouw abonnement bij Ziggo op een aantal manieren opzeggen. We hebben alle informatie voor je verzameld, inclusief informatie over het overstappen naar een andere provider.

Interactieve tv van Ziggo: zenderoverzichten

Welke zenders je kan krijgen bij Ziggo, verschilt per pakket. In ons zenderoverzicht zie je precies welke zenders beschikbaar zijn in welk abonnement.

Hoe snel wordt internet, tv en bellen via Ziggo geleverd?

Het duurt gemiddeld slechts 3 dagen voordat kabelinternet van Ziggo geleverd wordt. Dit is de snelste levertijd van alle providers.

Ziggo bestellen?

Ziggo is niet overal in Nederland te krijgen. Wil je een abonnement van Ziggo? Doe dan eerst de postcodecheck. Is Ziggo beschikbaar op jouw adres, dan kan je met onze uitgebreide filters en sorteermogelijkheden snel ontdekken wat voor jou het beste abonnement is.

Ziggo nieuws

Ziggo prijsverhoging per 1 juli 2024

Ziggo past per 1 juli 2024 een inflatiecorrectie toe op de tarieven voor internet, tv en vast bellen. Internet en tv vergelijker Breedbandwinkel meldt dat internet 1,00 euro duurder wordt per maand. Voor tv en vast bellen geldt elk een prijsverhoging van 0,50 euro per maand. De prijsverhoging geldt voor alle ruim 3 miljoen Ziggo klanten. Lees meer

KPN en Ziggo sluiten zich aan bij NLconnect

KPN en Ziggo zijn toegetreden tot branchevereniging NLconnect. Met de nieuwe leden zijn alle grotere telecomaanbieders van ons land bij NLconnect aangesloten: Odido en DELTA Fiber waren al bij de vereniging aangesloten, evenals 85 andere bedrijven uit de gehele telecom- en breedbandketen, waaronder Breedbandwinkel. Lees meer

Netwerk Odido uitgeroepen tot beste van Nederland

Odido steekt boven alle Nederlandse providers uit in de recente benchmarktest van vaste internetdiensten, uitgevoerd door Umlaut. Hoewel KPN het beste scoort op het gebied van mobiele netwerken, is het Odido dat de kroon spant op het vlak van vast internet. Lees meer

Ziggo kondigt snelheidsverhoging aan per oktober

Kabelaar Ziggo verhoogt per oktober opnieuw de snelheid van al haar abonnementen. Opvallend is dat het Basic instapabonnement een snelheid krijgt van 100 Mb, een snelheid die voor veel huishoudens al ruim voldoende is. Ook de Internet Start en Start XXL abonnementen worden in snelheid verdubbeld. Lees meer

Meer Ziggo nieuws

Ziggo contactgegevens

Wil je contact opnemen met Ziggo over je bestaande abonnement of wil je de status opvragen van je Ziggo bestelling? Maak dan gebruik van onderstaande gegevens:

 • Telefonische klantenservice

  0900-1884 (Normaal/lokaal tarief).
  Maandag t/m zondag van 06:00 tot 00:00 uur.
 • Status van je bestelling

  Telefonisch via 0900-1884 (Normaal/lokaal tarief).
 • Postadres

  Ziggo
  Postbus 43048
  3540AA Utrecht

Vergelijk de beste Ziggo aanbiedingen op jouw adres:


Zoek aanbiedingen
Waarom mijn adres invullen?