Breedband internet vergelijken


Zoek aanbiedingen
Waarom mijn adres invullen?

Ons advies: het goedkoopste, snelste of beste internet en tv pakket

Nu met€ 100 cashback
Alleen hier€ 75 cashback
Alleen hier€ 100 cashback
Maximaal Internet + TV Standaard App6.3
GoedkoopsteHet goedkoopste landelijk verkrijgbare internet en tv pakket, gebaseerd op prijs per jaar.
Doe de postcodecheck om het goedkoopste internet en tv pakket op uw adres te bekijken.
Thuis Glasvezel Internet 1.000Mb en TV App8.4
SnelsteHet snelste landelijk verkrijgbare internet en tv pakket, gebaseerd op downloadsnelheid.
Doe de postcodecheck om het snelste internet en tv pakket op uw adres te bekijken.
Snel Glasvezel Internet en TV8.8
BesteHet beste landelijk verkrijgbare internet en tv pakket, gebaseerd op klantbeoordelingen.
Doe de postcodecheck om het beste internet en tv pakket op uw adres te bekijken.
Snelheid100 Mb1.000 Mb100 Mb
TV zenders656460
Opnemen-€ 5,00€ 4,99
VerbindingVDSLGlasvezelGlasvezel
Levertijd16 dagen
levertijd
13 dagen
levertijd
8 dagen
levertijd
Cashback of voordeel
€ 100,00 cashback
cashback
+
€ 75,00 cashback
cashback
+
€ 100,00 cashback
cashback
+
Prijs per maand€ 46,50€ 27,50
Eenmalig € 0
Opties & bestel Meer informatie
€ 57,50€ 30
Eenmalig € 0
Opties & bestel Meer informatie
€ 55€ 33,75
Eenmalig € 25
Opties & bestel Meer informatie
Vergelijk zelf alle internet en tv pakketten

Breedband

Vroeger moesten we internetten door in te bellen met telefoontikken of via ISDN. Gelukkig ligt dat tijdperk ver achter ons en zijn vrijwel alle vormen van internet tegenwoordig breedband. In Nederland kun je breedbandinternet krijgen in de vorm van ADSL of VDSL, kabelinternet en glasvezelinternet. Zoekt u een nieuw internetabonnement, dan kunt u alle mogelijke breedband vergelijken met de postcodecheck van Breedbandwinkel.

Verschillende soorten breedbandinternet

Er zijn drie vormen van breedbandinternet. ADSL/VDSL verloopt via het kopernetwerk voor vaste telefonie. Het is de beste optie als u het goedkoopste breedband zoekt, maar het is over het algemeen ook het langzaamste en minst stabiele. Daarentegen is het wel bijna overal in Nederland te krijgen.

Kabelinternet is een vorm van breedbandinternet die veel gebruikt wordt in Nederland. Het signaal komt binnen via de coax-kabel van het televisienetwerk. Het is een stuk sneller dan ADSL of VDSL en ook stabieler. Dat ziet u natuurlijk terug in de prijs. Kabelinternet is op heel veel plekken in Nederland te krijgen.

De meest moderne vorm van breedband is glasvezelinternet. Dit is de snelste en meest stabiele vorm van breedband, hoewel kabelinternet een bijna even hoge downloadsnelheid haalt. Het grote verschil zit ‘m echter in de uploadsnelheid: die is bij kabelinternet een stuk lager dan de downloadsnelheid, terwijl beide snelheden bij glasvezelinternet even hoog liggen. Glasvezel is meestal iets duurder dan kabelinternet, maar lang niet overal in Nederland te krijgen. De verwachting is dat de dekking in de toekomst verder toeneemt en de prijs zal dalen. Daarmee is de keuze voor glasvezelinternet wel de meest toekomstvaste.

Door onze postcodecheck te doen, ziet u direct welke vormen van breedbandinternet er op uw adres verkrijgbaar zijn. Daarnaast is het mogelijk om breedbandproviders te vergelijken, zodat u het beste abonnement voor uw situatie vindt.

Draadloos internet bij breedband

Ook draadloos internet is bijna niet meer uit ons leven weg te denken. Dat zien breedbandproviders ook, dus leveren ze altijd een gratis wifi-modem. Hiermee legt u eenvoudig een draadloos netwerk aan voor gebruik in en om uw huis. Zo kunt u dus ook gebruikmaken van breedband op uw smartphone, tablet, laptop of andere geschikte draadloze apparaten.

Breedbandinternet combineren met tv en vaste telefonie

Naast een wifi-modem is het in veel gevallen ook mogelijk om breedband te combineren met tv en bellen. Dat schaft u aan in een zogenaamd alles in 1 pakket, met alledrie de diensten, of in een combinatiepakket met internet en tv of internet en bellen. Kiest u naast breedband ook voor tv, dan is de kans groot dat uw provider de optie geeft om online tv te kijken. Dat betekent dat u via het draadloos netwerk thuis ook via uw tablet of telefoon tv kunt kijken, bijvoorbeeld in de tuin.

Breedband vergelijken

Dit zijn nog maar een aantal keuzes en opties die u heeft als het om breedband gaat. Bent u op zoek naar nieuw breedbandinternet, dan is het dus zaak om een goede vergelijking van breedband te maken. Doet u onze postcodecheck, dan ziet u direct de meest relevante abonnementen. U kunt vervolgens sorteren op prijs om goedkoop breedband te vinden. Of u sortereert natuurlijk op snelheid als u de snelste variant zoekt. Daarnaast kunt u met de uitgebreide filtermogelijkheden precies aangeven wat u zoekt.

Kiest u voor alles in 1, dan krijgt u de hoogste korting. Overstappen, verlengen en opzeggen regelen wij voor u, dus daar heeft u geen omkijken naar. U komt dus nooit zonder internet te zitten en bespaart in de meeste gevallen een fors bedrag per maand na een overstap.

Vergelijk de beste breedband aanbiedingen
Het laatste nieuws
Ziggo Zakelijk verhoogt downloadsnelheid tot 1.200 Mb

In navolging van de snelheidsverhoging voor consumenten verhoogt ook Ziggo Zakelijk per mei de snelheid van haar abonnementen. Het gaat voornamelijk om wijzigingen in uploadsnelheid, maar het snelste Giga abonnement gaat ook in downloadsnelheid omhoog naar 1.200 Mb. Lees meer

Freedom voert eerste prijsverhoging door

Per 1 februari 2023 voert Freedom een aantal prijswijzigingen door voor haar internetabonnementen. De meeste abonnementen gaan met 2,00 euro per maand omhoog, ook worden een aantal juist goedkoper. De prijswijzigingen gelden voor zowel bestaande als nieuwe klanten. De tarieven voor tv, bellen en andere opties blijven gelijk. Lees meer

Meer nieuws
Bestel hier en profiteer van:

Lees alles over onze gratis service