Breedband internet vergelijken

Wij zijn jarig: minimaal €19 cashback en film cadeau!


Zoek aanbiedingen
Waarom mijn adres opgeven?

Ons advies: het goedkoopste, snelste of beste internet en tv pakket

Alleen hier€ 50 cashback
Internet Basic & TV Start - Aanbieding7.2
GoedkoopsteHet goedkoopste landelijk verkrijgbare internet en tv pakket, gebaseerd op prijs per jaar.
Doe de postcodecheck om het goedkoopste internet en tv pakket op uw adres te bekijken.
Hussel Glasvezel Internet en TV 1.000 Mb - Aanbieding7.1
SnelsteHet snelste landelijk verkrijgbare internet en tv pakket, gebaseerd op downloadsnelheid.
Doe de postcodecheck om het snelste internet en tv pakket op uw adres te bekijken.
Hussel Internet en TV 50 Mb - Aanbieding9.1
BesteHet beste landelijk verkrijgbare internet en tv pakket, gebaseerd op klantbeoordelingen.
Doe de postcodecheck om het beste internet en tv pakket op uw adres te bekijken.
Snelheid50 Mb1.000 Mb50 Mb
TV zenders756060
Opnemen-€ 4,99€ 4,99
VerbindingKabelGlasvezelVDSL
Levertijd3 dagen
levertijd
8 dagen
levertijd
8 dagen
levertijd
Cashback of voordeel
€ 19,00 cashback
cashback
+
€ 19,00 cashback
cashback
+
€ 50,00 cashback
cashback
+
Prijs per maand€ 52,50€ 26,25
Eenmalig € 0
Opties & bestel Meer informatie
€ 67,50€ 35
Eenmalig € 25
Opties & bestel Meer informatie
€ 54€ 35
Eenmalig € 25
Opties & bestel Meer informatie
Vergelijk zelf alle internet en tv pakketten
€19cashback Nog 25 dagenStap over vóór 1 november en ontvang € 19,- op uw rekening.
Bel gratis 0800 - 0160

Morgen open vanaf 10:00 uur of laat u terugbellen.

Breedband

Vroeger moesten we internetten door in te bellen met telefoontikken of via ISDN. Gelukkig ligt dat tijdperk ver achter ons en zijn vrijwel alle vormen van internet tegenwoordig breedband. In Nederland kun je breedbandinternet krijgen in de vorm van ADSL of VDSL, kabelinternet en glasvezelinternet. Zoekt u een nieuw internetabonnement, dan kunt u alle mogelijke breedband vergelijken met de postcodecheck van Breedbandwinkel.

Verschillende soorten breedbandinternet

Er zijn drie vormen van breedbandinternet. ADSL/VDSL verloopt via het kopernetwerk voor vaste telefonie. Het is de beste optie als u het goedkoopste breedband zoekt, maar het is over het algemeen ook het langzaamste en minst stabiele. Daarentegen is het wel bijna overal in Nederland te krijgen.

Kabelinternet is een vorm van breedbandinternet die veel gebruikt wordt in Nederland. Het signaal komt binnen via de coax-kabel van het televisienetwerk. Het is een stuk sneller dan ADSL of VDSL en ook stabieler. Dat ziet u natuurlijk terug in de prijs. Kabelinternet is op heel veel plekken in Nederland te krijgen.

De meest moderne vorm van breedband is glasvezelinternet. Dit is de snelste en meest stabiele vorm van breedband, hoewel kabelinternet een bijna even hoge downloadsnelheid haalt. Het grote verschil zit ‘m echter in de uploadsnelheid: die is bij kabelinternet een stuk lager dan de downloadsnelheid, terwijl beide snelheden bij glasvezelinternet even hoog liggen. Glasvezel is meestal iets duurder dan kabelinternet, maar lang niet overal in Nederland te krijgen. De verwachting is dat de dekking in de toekomst verder toeneemt en de prijs zal dalen. Daarmee is de keuze voor glasvezelinternet wel de meest toekomstvaste.

Door onze postcodecheck te doen, ziet u direct welke vormen van breedbandinternet er op uw adres verkrijgbaar zijn. Daarnaast is het mogelijk om breedbandproviders te vergelijken, zodat u het beste abonnement voor uw situatie vindt.

Draadloos internet bij breedband

Ook draadloos internet is bijna niet meer uit ons leven weg te denken. Dat zien breedbandproviders ook, dus leveren ze altijd een gratis wifi-modem. Hiermee legt u eenvoudig een draadloos netwerk aan voor gebruik in en om uw huis. Zo kunt u dus ook gebruikmaken van breedband op uw smartphone, tablet, laptop of andere geschikte draadloze apparaten.

Breedbandinternet combineren met tv en vaste telefonie

Naast een wifi-modem is het in veel gevallen ook mogelijk om breedband te combineren met tv en bellen. Dat schaft u aan in een zogenaamd alles in 1 pakket, met alledrie de diensten, of in een combinatiepakket met internet en tv of internet en bellen. Kiest u naast breedband ook voor tv, dan is de kans groot dat uw provider de optie geeft om online tv te kijken. Dat betekent dat u via het draadloos netwerk thuis ook via uw tablet of telefoon tv kunt kijken, bijvoorbeeld in de tuin.

Breedband vergelijken

Dit zijn nog maar een aantal keuzes en opties die u heeft als het om breedband gaat. Bent u op zoek naar nieuw breedbandinternet, dan is het dus zaak om een goede vergelijking van breedband te maken. Doet u onze postcodecheck, dan ziet u direct de meest relevante abonnementen. U kunt vervolgens sorteren op prijs om goedkoop breedband te vinden. Of u sortereert natuurlijk op snelheid als u de snelste variant zoekt. Daarnaast kunt u met de uitgebreide filtermogelijkheden precies aangeven wat u zoekt.

Kiest u voor alles in 1, dan krijgt u de hoogste korting. Overstappen, verlengen en opzeggen regelen wij voor u, dus daar heeft u geen omkijken naar. U komt dus nooit zonder internet te zitten en bespaart in de meeste gevallen een fors bedrag per maand na een overstap.

Vergelijk de beste breedband aanbiedingen
Het laatste nieuws
Breedbandwinkel bestaat 19 jaar en trakteert

Internetvergelijker Breedbandwinkel bestaat deze maand negentien jaar en trakteert: klanten ontvangen tot en met 31 oktober minimaal 19 euro cashback bij iedere bestelling. Lees meer

T-Mobile internet en tv: tot 340,00 euro korting

T-Mobile pakt deze zomer flink uit met hoge kortingen. Niet alleen op internet en tv, maar ook op los internet. Het grootste voordeel pakt u wanneer de combinatie met T-Mobile mobiel wordt gemaakt. De korting loopt dan op tot maar liefst 340,00 euro voor het eerste jaar. Lees meer

Meer nieuws
Bestel hier en profiteer van:

Lees alles over onze gratis service