Breedband abonnementen vergelijken

Breedband internet vergelijken

Alles over de voordelen en mogelijkheden van breedband


Zoek aanbiedingen
Vergelijk zonder postcodecheckWaarom mijn adres invullen?

Breedband

Vroeger moesten we internetten door in te bellen met telefoontikken of via ISDN. Gelukkig ligt dat tijdperk ver achter ons en zijn vrijwel alle vormen van internet tegenwoordig breedband. In Nederland kun je breedbandinternet krijgen in de vorm van ADSL of VDSL, kabelinternet en glasvezelinternet. Zoek je een nieuw internetabonnement, dan kun je alle mogelijke breedband vergelijken met onze postcodecheck.

Verschillende soorten breedbandinternet

Breedband internet is een vorm van internet die via een snelle en stabiele verbinding wordt geleverd. Hierbij wordt gebruik gemaakt van drie verschillende technologieën:

  • DSL-technologie
  • Kabelinternet
  • Glasvezelinternet

De DSL-technologie, waar ADSL en VDSL onder vallen, maakt gebruik van de telefoonlijn. Het is de goedkoopste en langzaamste optie van de drie technologieën. Het voordeel is dat het wel een landelijke dekking heeft en iedereen het dus kan aanschaffen.

Kabelinternet is de 2e vorm van breedband. Hierbij zijn snelheden te behalen tot wel 1 Gbps, afhankelijk van de provider en de locatie. Kabelinternet is het type breedband dat vooral is geschikt voor mensen die veel data verbruiken en hoge eisen stellen aan hun internetverbinding. De dekking van kabelinternet is goed te noemen, op heel veel plekken in Nederland is het mogelijk om kabelinternet aan te schaffen.

De meest moderne en snelste vorm van breedband is glasvezelinternet. Behalve dat het snel is, is glasvezelinternet ook het meest betrouwbaar. Het grootste verschil met de andere twee technologieen zit ‘m echter in de uploadsnelheid. Bij glasvezelinternet is deze gelijk aan de downloadsnelheid. Terwijl dit bij DSL en kabel een stuk lager ligt. Glasvezel heeft helaas nog geen landelijke dekking en is daardoor niet voor iedereen beschikbaar als breedband keuze.

Door het uitvoeren van onze postcodecheck zie je direct welke vormen van breedband op jouw adres verkrijgbaar zijn. Uiteraard kan je ook nog filteren om veel meer opties zoals, prijs per maand, zenderaanbod en snelheid.

Draadloos internet bij breedband

Ook draadloos internet is bijna niet meer uit ons leven weg te denken. Dat zien breedbandproviders ook, dus leveren ze altijd een gratis wifi-modem. Hiermee leg je eenvoudig een draadloos netwerk aan voor gebruik in en om je huis. Zo kan je dus ook gebruikmaken van breedband op je smartphone, tablet, laptop of andere geschikte draadloze apparaten.

Breedbandinternet combineren met tv en vaste telefonie

Naast een wifi-modem is het in veel gevallen ook mogelijk om breedband te combineren met tv en bellen. Dat schaf je aan in een zogenaamd alles in 1 pakket, met alledrie de diensten, of in een combinatiepakket met internet en tv of internet en bellen. Kies je naast breedband ook voor tv, dan is de kans groot dat jouw provider de optie geeft om online tv te kijken. Dat betekent dat je via het draadloos netwerk thuis ook via jouw tablet of telefoon tv kunt kijken, bijvoorbeeld in de tuin.

Breedband vergelijken

Dit zijn nog maar een aantal keuzes en opties die je hebt als het om breedband gaat. Ben je op zoek naar nieuw breedbandinternet, dan is het dus zaak om een goede vergelijking van breedband te maken. Doe je onze postcodecheck, dan zie je direct de meest relevante abonnementen. Je kan vervolgens sorteren op prijs om goedkoop breedband te vinden. Of je sorteert natuurlijk op snelheid als je de snelste variant zoekt. Daarnaast kan je met de uitgebreide filtermogelijkheden precies aangeven wat je zoekt.

Kies je voor alles in 1 of internet en tv, dan krijg je de hoogste korting. Overstappen, verlengen en opzeggen regelen wij voor je, dus daar heb je geen omkijken naar. Je komt dus nooit zonder internet te zitten en bespaart in de meeste gevallen een fors bedrag per maand na een overstap.

Vergelijk de beste breedband aanbiedingen

Ons internet en tv advies:

Internet 30Mb & TV Standaard6.5
Goedkoopste
Thuis Glasvezel Internet 8.000Mb en TV App7.6
Snelste
Internet Lite & TV Start8.3
Beste
Snelheid30 Mb8.000 Mb100 Mb
TV zenders436475
Opnemen-€ 5,00-
VerbindingVDSLGlasvezelKabel
Levertijd14 dagen
levertijd
10 dagen
levertijd
3 dagen
levertijd
Cashback of voordeel
€ 20,00 cashback
cashback
+
€ 20,00 cashback
cashback
+
€ 20,00 cashback
cashback
+
Prijs per maand€ 48€ 15
Eenmalig € 0
Opties & bestel Meer informatie
€ 97,50€ 85
Eenmalig € 0
Opties & bestel Meer informatie
€ 56€ 28
Eenmalig € 0
Opties & bestel Meer informatie
Vergelijk zelf alle internet en tv pakketten
Bestel hier en profiteer van:

Lees alles over onze gratis service