Waarom glasvezel internet in Amsterdam een slimme keuze is

Glasvezel vergelijken in Amsterdam

Vergelijk hier alle glasvezel aanbieders


Zoek aanbiedingen
Vergelijk zonder postcodecheckWaarom mijn adres invullen?

Glasvezel internet in Amsterdam

Wie internet in Amsterdam zoekt, heeft genoeg te kiezen. Naast een hoop verschillende aanbieders van internet via de kabel en de telefoonlijn, kun je in sommige wijken in Amsterdam ook kiezen voor razendsnel glasvezelinternet. Wil je niet alleen internet, maar ook tv en vast bellen? Dan kies je voor een alles-in-1-provider die een pakket aanbiedt wat bij jou past. We nemen graag even met je door waar je op moet letten bij de keuze voor internet, tv en vast bellen in Amsterdam. Uiteraard vergeten we daarbij niet te kijken naar de situatie voor de vele expats in de stad.

Verschillende soorten internet

Als je alleen op zoek bent naar een nieuw internetabonnement, dan ligt de keuze voor kabelinternet het meest voor de hand. Deze vorm van internet is snel, betrouwbaar en in het grootste gedeelte van Amsterdam beschikbaar. Internet via de koperen telefoonlijn is in Amsterdam meestal ook beschikbaar, maar hier moeten we een belangrijke kanttekening bij plaatsen: de beloofde internetsnelheid van internet via de telefoonlijn is een fictief maximum. De daadwerkelijk behaalde snelheid is sterk afhankelijk van de afstand tot de wijkcentrale. Let hier dus goed op bij de keuze voor een nieuw internetabonnement!

Glasvezelinternet in Amsterdam

Zoals in wel meer steden het geval is, kan niet iedereen in Amsterdam al kiezen voor glasvezelinternet. Dat ligt vooral aan de verstrekkende gevolgen van de aanleg ervan voor de infrastructuur. Over het algemeen geldt: hoe drukker het gebied, hoe lastiger het is om glasvezelinternet aan te leggen. Met name in het centrum van Amsterdam ben je daarom gebonden aan kabelinternet of internet via de telefoonlijn. In enkele buitenwijken, zoals Nieuw Sloten, Osdorp en Oud-Zuid is wel glasvezelinternet beschikbaar.

Gelukkig is er wel goed nieuws, want KPN heeft aangegeven de komende jaren flink te investeren in glasvezelinternet in Amsterdam. De komende jaren moeten er zo’n 320.000 huishoudens toegang krijgen tot het glasvezelnetwerk van KPN. Eerst zijn Amsterdam-Noord en Buitenveldert aan de beurt, waarna de andere wijken zullen volgen. Als je bedenkt dat er op dit moment nog maar 90.000 huishoudens in Amsterdam gebruik kunnen maken van glasvezelinternet, dan is het duidelijk dat de groei van 320.000 huishoudens aanzienlijk is.Het voordeel van glasvezelinternet

Glasvezelinternet is de meest moderne vorm van internet in Amsterdam. Het staat bekend om de ontzettend hoge stabiliteit en de enorme snelheden die gehaald kunnen worden. Dat laatste is zeker geen overbodige luxe, omdat de eisen steeds hoger worden. De beeldkwaliteit die via streamingdiensten als Netflix en Videoland aangeboden wordt, vraagt om steeds sneller internet. Een ander groot voordeel van glasvezelinternet is dat de download- en uploadsnelheid gelijk zijn. Woon je in een wijk in Amsterdam waar al glasvezelinternet ligt? Dan is dit de meest toekomstbestendige keuze!

Tv en vast bellen via je internetprovider

Wil je naast internetten ook tv kijken en vast bellen via de internetprovider? Dat kan, omdat veel aanbieders alles-in-1-pakketten of internet tv combinaties aanbieden. Het is wel belangrijk om te vergelijken wat de voorwaarden zijn per aanbieder, omdat die behoorlijk kunnen verschillen.

Tv via internetprovider in Amsterdam

Het zenderaanbod is voor veel mensen natuurlijk 1 van de belangrijkste dingen als het gaat om tv kijken. Je hebt vast een paar favoriete zenders die dan natuurlijk niet mogen ontbreken. Daarom kun je op onze site precies aangeven welke zenders absoluut niet mogen ontbreken, zodat je een aanbod krijgt dat precies bij jouw wensen past. Ook kun je aangeven of je bijvoorbeeld ESPN wilt hebben of het belangrijk vindt dat je programma’s terug kunt kijken.

Vast bellen via internetprovider in Amsterdam

Een paar jaar geleden was het ontzettend populair om vast te bellen via het internetabonnement. De kosten waren relatief laag en de gesprekskwaliteit prima. Ook het gemak van 1 abonnement waarmee je alles geregeld hebt, sprak veel mensen aan. Inmiddels daalt de populariteit van vast bellen via internet. Dat komt omdat mobiel bellen steeds goedkoper is geworden en vast bellen juist duurder. De vraag is dus of het voor jou nog interessant is om vaste telefonie af te nemen bij je internetprovider, of dat je beter gebruik kunt maken van je mobiele telefoonabonnement.

Internet voor expats in Amsterdam

De internetsnelheid in Nederland is over het algemeen erg hoog en van goede kwaliteit. Voor expats is het wel belangrijk om goed te kijken naar de voorwaarden rondom het afsluiten en opzeggen van een abonnement. Als je hier slechts een paar maanden bent, zit je niet te wachten op een jaarabonnement. De providers Ziggo en KPN bieden speciaal daarom maandcontracten aan. We hebben een aparte pagina met informatie over internet voor expats (in English).

Glasvezel internet in:

Amsterdam Den Haag Eindhoven Groningen Rotterdam Utrecht

Wat is het verschil tussen glasvezel en kabel en DSL?

Wat is het verschil tussen glasvezel en kabel en DSL?

Waar ligt glasvezel?

Waar ligt glasvezel?

Welke aanbieders leveren glasvezel?

Welke aanbieders leveren glasvezel?