Glasvezel vergelijken in Utrecht

Stap over en profiteer nu van minimaal €10 cashback!


Zoek aanbiedingen
Waarom mijn adres opgeven?

Glasvezel internet in Utrecht

Of u nu wilt overstappen naar een andere provider of voor het eerst een internetabonnement wilt afsluiten: u heeft in Utrecht meer dan genoeg keuze. Wilt u kabelinternet, VDSL of glasvezel? Een los internetabonnement of ook tv kijken en vast bellen via internet? We zetten alle mogelijkheden als inwoner van Utrecht voor u op een rij, zodat u precies weet welk abonnement het beste bij uw wensen aansluit.

Internet in Utrecht: kabel, telefoonlijn of glasvezel

Er zijn 3 soorten internet waar u uit kunt kiezen als inwoner van Utrecht. Afhankelijk van de wijk waar u woont, kunt u kiezen uit internet via de telefoonlijn (VDSL), kabelinternet of glasvezelinternet.

Glasvezelinternet in Utrecht

Van alle hoofdsteden in de Randstad is Utrecht het verst met het uitrollen van een glasvezelnetwerk. Meer dan 25% van de huishoudens kan kiezen voor glasvezelinternet. Dat geldt met name voor nieuwere wijken buiten het centrum, zoals Leidsche Rijn en grote delen van Terwijde en Vleuterwijde. Het aanleggen van een glasvezelnetwerk in de oude binnenstad is een dure aangelegenheid. Het is dan ook nog niet duidelijk wanneer dit gaat gebeuren. Woont u in 1 van de wijken in Utrecht met toegang tot glasvezelinternet? Dan is dit een mooie keuze voor de toekomst.

Glasvezelinternet is namelijk razendsnel, heel betrouwbaar en stabiel. Ook is de uploadsnelheid vele malen hoger dan bij meer traditionele vormen van internet, waardoor het delen van bijvoorbeeld foto’s en video’s heel snel verloopt. Ook verbruikt een glasvezelnetwerk veel minder energie, waardoor het beter is voor het klimaat. Doe onze postcodecheck om te zien of u glasvezelinternet kunt krijgen.

Kabelinternet en VDSL in Utrecht

Is er geen glasvezelinternet bij u beschikbaar? Dan kunt u kiezen voor kabelinternet of VDSL (via de telefoonlijn). VDSL is vaak de goedkoopste optie. Helaas ligt de snelheid vaak ook niet erg hoog en is dit ook sterk afhankelijk van uw afstand tot de wijkcentrale. Het voordeel is dat er wel veel aanbieders zijn. Zoekt u een simpel internetabonnement en is snelheid niet zo belangrijk? Dan kan VDSL een goede keuze voor u zijn. Kabelinternet is daarentegen een stuk sneller en stabieler. Het nadeel is dat er relatief weinig aanbieders van kabelinternet zijn, dus u heeft dan weinig te kiezen. Ook betaalt u per maand meestal meer dan bij VDSL.Met of zonder vaste telefonie en televisie?

Bij veel aanbieders van internet in Utrecht kunt u naast internet kiezen om ook televisie en vaste telefonie af te nemen. Het voordeel is dat u dan maar met 1 partij te maken heeft voor internet en tv en alles ineens geregeld is. Het is wel zaak om goed te kijken naar de voorwaarden die elke aanbieder er op nahoudt. In onze filters kunt u precies aangeven wat u belangrijk vindt, zodat u alleen de meest relevante aanbiedingen te zien krijgt.

Tv via internet in Utrecht

Bij veel internetproviders kunt u ervoor kiezen om digitale televisie af te nemen. De beeldkwaliteit is vaak erg goed en het zenderaanbod erg uitgebreid. Het exacte zenderaanbod verschilt wel per provider, dus u doet er goed aan om in onze filters in ieder geval uw favoriete zenders te selecteren. Daarnaast hebben de verschillende platforms elk hun eigen functies, zoals een app voor Netflix of Videoland en de mogelijkheid om gemiste programma’s terug te kijken.

Vast bellen via internet in Utrecht

Een paar jaar geleden was het heel vanzelfsprekend om naast internet en televisie ook vaste telefonie via uw internetprovider te hebben. De kosten waren vaak lager dan mobiele telefonie en de gesprekskwaliteit was prima. Inmiddels wordt vaste telefonie via internet steeds minder populair, wat met name toe te schrijven is aan het feit dat mobiele telefonie steeds goedkoper wordt. Sterker nog, bij veel mobiele abonnementen kunt u inmiddels onbeperkt bellen, waardoor een vast telefonie-abonnement nog maar weinig toegevoegde waarde heeft. Vaak zijn de tarieven ook lang niet meer zo gunstig als een paar jaar geleden, ook als u nu nog niet onbeperkt mobiel kunt bellen. Vergelijk de voorwaarden daarom goed.

Internet voor expats in Utrecht

Als expat in Utrecht heb je de toegang tot internet van hoge kwaliteit. Bijna elke vorm van internet in Utrecht biedt voldoende snelheid en stabiliteit. Helaas zijn er maar weinig providers waar je niet minimaal een jaarcontract moet afsluiten. KPN en Ziggo hebben echter wel maandabonnementen, waardoor je als expat niet onnodig lang aan een abonnement vastzit. Bekijk ook de overige informatie voor expats als het om internet in Nederland gaat (in English).

Glasvezel internet in:

Amsterdam Den Haag Eindhoven Rotterdam

Wat is het verschil tussen glasvezel en kabel en DSL?

Wat is het verschil tussen glasvezel en kabel en DSL?

Waar ligt glasvezel?

Waar ligt glasvezel?

Welke aanbieders leveren glasvezel?

Welke aanbieders leveren glasvezel?