Waarom glasvezel internet in Utrecht een slimme keuze is

Glasvezel vergelijken in Utrecht

Vergelijk hier alle glasvezel aanbieders


Zoek aanbiedingen
Vergelijk zonder postcodecheckWaarom mijn adres invullen?

Glasvezel internet in Utrecht

Of je nu wil overstappen naar een andere provider of voor het eerst een internetabonnement wilt afsluiten: je hebt in Utrecht meer dan genoeg keuze. Wil je kabelinternet, VDSL of glasvezel? Een los internetabonnement of ook tv kijken en vast bellen via internet? We zetten alle mogelijkheden als inwoner van Utrecht voor je op een rij, zodat je precies weet welk abonnement het beste bij jouw wensen aansluit.

Internet in Utrecht: kabel, telefoonlijn of glasvezel

Er zijn 3 soorten internet waar je uit kunt kiezen als inwoner van Utrecht. Afhankelijk van de wijk waar je woont, kun je kiezen uit internet via de telefoonlijn (VDSL), kabelinternet of glasvezelinternet.

Waar ligt glasvezel in Utrecht?

Van alle grote steden is Utrecht erg vergevorderd met het uitrollen van glasvezel. Meer dan 35% is al aangesloten. Vooral de nieuwe wijken rondom het centrum hebben glasvezel, net als De Bilt en Houten. In 2022 worden onder andere de wijken De Meer, Veldhuizen, Tuindorp, Zeeheldenbuurt en Pijlsweer aangesloten. Doe onze postcodecheck om te zien of je glasvezel internet op jouw adres kunt krijgen.

Glasvezelinternet is namelijk razendsnel, heel betrouwbaar en stabiel. Ook is de uploadsnelheid vele malen hoger dan bij meer traditionele vormen van internet, waardoor het delen van bijvoorbeeld foto’s en video’s heel snel verloopt. Ook verbruikt een glasvezelnetwerk veel minder energie, waardoor het beter is voor het klimaat. Doe onze postcodecheck om te zien of je glasvezelinternet kunt krijgen.

Kabelinternet en VDSL in Utrecht

Is er geen glasvezelinternet bij jou beschikbaar? Dan kun je kiezen voor kabelinternet of VDSL (via de telefoonlijn). VDSL is vaak de goedkoopste optie. Helaas ligt de snelheid vaak ook niet erg hoog en is dit ook sterk afhankelijk van de afstand tot de wijkcentrale. Het voordeel is dat er wel veel aanbieders zijn. Zoek je een simpel internetabonnement en is snelheid niet zo belangrijk? Dan kan VDSL een goede keuze voor jou zijn. Kabelinternet is daarentegen een stuk sneller en stabieler. Het nadeel is dat er relatief weinig aanbieders van kabelinternet zijn, dus je hebt dan weinig te kiezen. Ook betaal je per maand meestal meer dan bij VDSL.Met of zonder vaste telefonie en televisie?

Bij veel aanbieders van internet in Utrecht kun je naast internet kiezen om ook televisie en vaste telefonie af te nemen. Het voordeel is dat je dan maar met 1 partij te maken heeft voor internet en tv en alles ineens geregeld is. Het is wel zaak om goed te kijken naar de voorwaarden die elke aanbieder er op nahoudt. In onze filters kun je precies aangeven wat je belangrijk vindt, zodat je alleen de meest relevante aanbiedingen te zien krijgt.

Tv via internet in Utrecht

Bij veel internetproviders kun je ervoor kiezen om digitale televisie af te nemen. De beeldkwaliteit is vaak erg goed en het zenderaanbod erg uitgebreid. Het exacte zenderaanbod verschilt wel per provider, dus je doet er goed aan om in onze filters in ieder geval je favoriete zenders te selecteren. Daarnaast hebben de verschillende platforms elk hun eigen functies, zoals een app voor Netflix of Videoland en de mogelijkheid om gemiste programma’s terug te kijken.

Vast bellen via internet in Utrecht

Een paar jaar geleden was het heel vanzelfsprekend om naast internet en televisie ook vaste telefonie via je internetprovider te hebben. De kosten waren vaak lager dan mobiele telefonie en de gesprekskwaliteit was prima. Inmiddels wordt vaste telefonie via internet steeds minder populair, wat met name toe te schrijven is aan het feit dat mobiele telefonie steeds goedkoper wordt. Sterker nog, bij veel mobiele abonnementen kun je inmiddels onbeperkt bellen, waardoor een vast telefonie-abonnement nog maar weinig toegevoegde waarde heeft. Vaak zijn de tarieven ook lang niet meer zo gunstig als een paar jaar geleden, ook als je nu nog niet onbeperkt mobiel kunt bellen. Vergelijk de voorwaarden daarom goed.

Internet voor expats in Utrecht

Als expat in Utrecht heb je de toegang tot internet van hoge kwaliteit. Bijna elke vorm van internet in Utrecht biedt voldoende snelheid en stabiliteit. Helaas zijn er maar weinig providers waar je niet minimaal een jaarcontract moet afsluiten. KPN en Ziggo hebben echter wel maandabonnementen, waardoor je als expat niet onnodig lang aan een abonnement vastzit. Bekijk ook de overige informatie voor expats als het om internet in Nederland gaat (in English).

Glasvezel internet in:

Amsterdam Den Haag Eindhoven Groningen Rotterdam Utrecht

Wat is het verschil tussen glasvezel en kabel en DSL?

Wat is het verschil tussen glasvezel en kabel en DSL?

Waar ligt glasvezel?

Waar ligt glasvezel?

Welke aanbieders leveren glasvezel?

Welke aanbieders leveren glasvezel?