Waarom glasvezel internet in Den Haag een slimme keuze is

Glasvezel vergelijken in Den Haag

Vergelijk hier alle glasvezel aanbieders


Zoek aanbiedingen
Vergelijk zonder postcodecheckWaarom mijn adres invullen?

Glasvezel internet in Den Haag

Als je internet in Den Haag zoekt, is er genoeg om uit te kiezen. Verschillende aanbieders bieden allerlei vormen van internet aan. Ook kun je kiezen voor tv kijken en vast bellen via internet. In een aantal wijken in Den Haag kun je zelfs kiezen voor het razendsnelle glasvezelinternet, waarmee je helemaal klaar bent voor de toekomst. Bij het kiezen van een internetprovider is het wel belangrijk dat je goed let op de verschillende voorwaarden en soorten abonnementen. Daarom zetten we hier op een rijtje waar je aandacht aan moet besteden, zodat je straks voor een internetabonnement kiest waar je jaren mee vooruit kunt.

Soorten internet in Den Haag: kabel, telefoonlijn of glasvezel

Afhankelijk van waar in Den Haag je woont, kun je kiezen uit verschillende vormen van internet. Kabelinternet is veruit het best vertegenwoordigd in de stad. Dit is internet dat via de tv-kabel geleverd wordt. Het mooie van kabelinternet is dat er hoge snelheden mogelijk zijn en dat de verbinding vaak erg stabiel is. Ook maakt het niet uit of je tegelijkertijd tv kijkt en internet gebruikt en is de afstand tot de wijkcentrale niet van belang. Het nadeel is dat het vaak wel wat duurder is dan internet via de telefoonlijn en dat je uit minder aanbieders kunt kiezen.

VDSL, of internet via de telefoonlijn, wordt door meer providers in Den Haag aangeboden. Het is vaak goedkoper dan kabelinternet, maar ook minder snel en de verbinding is minder stabiel. Hoe verder je van de zogenaamde wijkcentrale woont, hoe langzamer de verbinding wordt.

Glasvezelinternet is de meest moderne vorm van internet. Het is veruit de snelste verbinding die je kunt kiezen, waarbij ook gezegd moet worden dat de snelheid de komende jaren waarschijnlijk alleen maar verder toeneemt. Daarnaast is het ook erg stabiel, betrouwbaar en verbruikt een glasvezelnetwerk een stuk minder energie dan meer traditionele netwerken. Ook niet onbelangrijk met de huidige focus op het klimaat. Helaas is het erg lastig om glasvezelinternet aan te leggen in grote steden, waardoor je als inwoner van Den Haag maar in een paar wijken voor glasvezel kunt kiezen. In de wijken Ypenburg en Benoordenhout is het beschikbaar, waarschijnlijk komt het Regentessekwartier daar binnenkort bij. KPN heeft uitgesproken dat er eind 2021 80.000 huishoudens toegang moeten hebben tot hun glasvezelnetwerk, terwijl Odido ondertussen ook aan een netwerk werkt. Heb je het geluk dat je in een wijk woont waar glasvezelinternet beschikbaar is? Dan is dat de meest toekomstvaste keuze.

Waar ligt glasvezel in Den Haag?

In Den Haag heeft meer dan 25% van de huishoudens toegang tot internet via glasvezel. Vooral rondom de wijk Ypenburg is de dekking hoog. In 2022 wordt er hard gewerkt aan de uitbreiding, dan krijgen de wijken Rustenburg, Oostbroek, Groente- en Fruitmarkt, Leyenburg en Moerwijk ook glasvezel. Met onze postcodecheck zie je direct of glasvezelinternet op jouw adres beschikbaar is.Tv en vast bellen via internet

U kunt in Den Haag kiezen voor losse internetabonnementen, maar het is ook mogelijk het te combineren met tv kijken en vast bellen. Bij Breedbandwinkel nemen we je wensen mee in onze filters, zodat je precies de aanbiedingen krijgt die relevant voor jou zijn.

Tv kijken via internet in Den Haag

Tv kijken via de internetverbinding is tegenwoordig behoorlijk vanzelfsprekend. Sterker nog: het zogenaamde analoge televisiesignaal sterft langzaam uit. Bij het kiezen voor een internetprovider waarbij je ook televisie afneemt, is het belangrijk op de verschillende voorwaarden te letten. Zo verschilt het zenderaanbod per aanbieder en hebben de gebruikte platforms niet allemaal dezelfde functionaliteiten.

Vast bellen via internet in Den Haag

Je kunt ook vast bellen via het internetabonnement. Verschillende aanbieders hebben hun eigen voorwaarden, kosten en aanbiedingen. Het gebruik van vaste telefonie loopt al een aantal jaren terug. Dat heeft vooral te maken met het feit dat mobiele telefonie steeds goedkoper is geworden. Bij veel mobiele abonnementen kun je zelfs onbeperkt bellen en sms’en, waardoor vaste telefonie helemaal niet meer nodig is. Kijk daarom eerst naar de voorwaarden van je mobiele abonnement, zodat je geen onnodige kosten maakt voor vaste telefonie.

Internet voor expats in Den Haag

Het internet in Nederland is van hoge kwaliteit. Ideaal voor expats, die hierdoor eenvoudig in contact kunnen blijven met het thuisgrond. Omdat je als expat liever geen langlopende abonnementen afsluit voor internet, zijn er een aantal aanbieders die maandcontracten aanbieden. Over het algemeen betaal je wel iets meer voor deze flexibele contracten, maar het voordeel is dat je het abonnement ook snel weer kunt opzeggen. Speciaal voor expats hebben we nog wat extra informatie op een rij gezet (in English).

Glasvezel internet in:

Amsterdam Den Haag Eindhoven Groningen Rotterdam Utrecht

Wat is het verschil tussen glasvezel en kabel en DSL?

Wat is het verschil tussen glasvezel en kabel en DSL?

Waar ligt glasvezel?

Waar ligt glasvezel?

Welke aanbieders leveren glasvezel?

Welke aanbieders leveren glasvezel?