Glasvezel aanbieders vergelijken

Stap over en profiteer nu van minimaal €10 cashback!


Zoek aanbiedingen
Waarom mijn adres opgeven?

Glasvezelaanbieders: genoeg te kiezen

Bent u op zoek naar de beste glasvezelprovider? Dan hebben we goed nieuws. Omdat het glasvezelnetwerk in veel gevallen een open netwerk is, kunnen er meerdere aanbieders actief zijn. Dit is anders dan bij kabelinternet, waarbij u gedwongen bent een abonnement te nemen bij de kabelaanbieder die in uw regio actief is.

Dankzij het open netwerk kunt u, als glasvezel op uw adres beschikbaar is, kiezen uit meerdere glasvezelaanbieders. Hierdoor ontstaat er gezonde concurrentie, waarbij aanbieders van glasvezelinternet u met interessante acties proberen te verleiden. Via onze postcodecheck kunt u eenvoudig de verschillende abonnementen van glasvezelaanbieders vergelijken.

Er zijn veel glasvezelproviders die in het hele land glasvezelinternet aanbieden, zoals KPN, Budget, T-Mobile, XS4ALL, Online, Youfone en Caiway. Daarnaast zijn er ook regionale aanbieders.Waarom glasvezelinternet?

Voor veel mensen is ADSL/VDSL te traag en te instabiel. Het is echter wel goedkoop. Kabelinternet is een stuk sneller en stabieler, maar glasvezelinternet is veruit de meest moderne vorm van internet.

Beschikbaarheid glasvezel

Op dit moment zijn er zo’n 3 miljoen huishoudens die toegang hebben tot glasvezelinternet. Glasvezelaanbieders werken er hard aan om dit uit te breiden, maar de aanleg is kostbaar en verloopt niet altijd even snel. Met name in oude binnensteden blijft het aanbod wat achter, maar de verwachting is dat er in de komende jaren steeds meer mensen toegang krijgen tot glasvezelinternet.

Meer weten over glasvezelinternet

We hebben alle relevante informatie over glasvezelinternet en glasvezelaanbieders voor u verzameld, zodat het voor u een fluitje van een cent wordt om het beste abonnement te vinden.

Wat is het verschil tussen glasvezel en kabel en DSL?

Wat is het verschil tussen glasvezel en kabel en DSL?

Waar ligt glasvezel?

Waar ligt glasvezel?

Hoe verloopt het aanlegproces van glasvezel?

Hoe verloopt het aanlegproces van glasvezel?