Vergelijk internet, tv en bellen

Ook glasvezel bij u?

Nu €10 cashback en film cadeau!


Zoek aanbiedingen
Waarom mijn adres opgeven?

Waar ligt glasvezel in Nederland?

Glasvezel internet is in Nederland al op veel plaatsen beschikbaar. In 2017 zijn er nu zo'n 2,7 miljoen huishoudens aangesloten op het supersnelle glasvezel netwerk. Een derde hiervan heeft ook een glasvezel internet abonnement afgesloten bij een van de aanbieders die in Nederland beschikbaar zijn.

In de meeste gevallen wordt er glasvezel aangelegd door Reggefiber. Reggefiber is verantwoordelijk voor de aanleg en onderhoud van het grootste glasvezelnetwerk in Nederland, maar levert zelf geen diensten over het netwerk. Reggefiber legt wijk voor wijk in Nederland glasvezel aan. De kans bestaat dus dat er in uw woning nog geen glasvezel mogelijk is. Indien Reggefiber er voor kiest een bepaald gebied aan te sluiten, worden alle woningen binnen het betreffende aansluitgebied voorzien van een gratis glasvezel aansluiting.
Behalve Reggefiber, die veruit de grootste glasvezel aanlegger is in Nederland, zijn er nog een aantal andere partijen die ook glasvezel aanleggen. Zo is er bijvoorbeeld ook CIF, zij hebben voornamelijk in de randstad glasvezelnetwerken.

Omdat het duur is om een heel nieuw netwerk aan te leggen, is glasvezel internet nog niet overal in Nederland te verkrijgen. De hoogste dekkingsgraad betreft logischerwijs nieuwbouwwijken, waar de bekabeling wordt meegenomen in de totale nieuwe infrastructuur, zoals bijvoorbeeld in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Eindhoven, Enschede, Amersfoort, Leusen en Almere. In de provincie Flevoland heeft zelfs meer dan 50 procent van de huishouden glasvezel internet.

Glasvezel op uw adres?

Om te controleren of er glasvezel op uw adres mogelijk is, dient u de postcodecheck te gebruiken. U ziet dan direct welke aanbieders en abonnementen er beschikbaar zijn, inclusief de te verwachten snelheid op uw adres.


Wat is het verschil tussen glasvezel en kabel en DSL?

Wat is het verschil tussen glasvezel en kabel en DSL?

Welke aanbieders leveren glasvezel?

Welke aanbieders leveren glasvezel?

Hoe verloopt het aanlegproces van glasvezel?

Hoe verloopt het aanlegproces van glasvezel?