Waarom glasvezel internet in Rotterdam een slimme keuze is

Glasvezel vergelijken in Rotterdam

Vergelijk hier alle glasvezel aanbieders


Zoek aanbiedingen
Vergelijk zonder postcodecheckWaarom mijn adres invullen?

Glasvezel internet in Rotterdam

Ben je op zoek naar internet in Rotterdam? Dan heb je genoeg te kiezen! Helaas is er nog maar beperkt glasvezelinternet beschikbaar, maar er zijn gelukkig voldoende aanbieders van internet via de kabel en de telefoonlijn. Ook heb je keuze uit allerlei aanvullende diensten, zoals televisie en vast bellen met je internetabonnement. Ben je, bijvoorbeeld als expat, nieuw in Rotterdam en zoek je de beste internetaanbieder of woont je er langer en wil je overstappen? We zetten voor jou op een rijtje waar je op moet letten bij het kiezen van internet in Rotterdam.

Internet, televisie, bellen of alles-in-1?

Het is in Rotterdam mogelijk om los internet te kiezen of een alles-in-1-pakket inclusief vaste telefonie en televisie. Bij veel providers zijn er ook combinaties mogelijk, zoals internet & bellen of internet & televisie. Het is maar net wat je zoekt en waar je behoefte aan hebt. 1 van de belangrijkste dingen waar je op moet letten, is de techniek van de internetverbinding.

3 soorten internet: kabel, glasvezel of telefoonlijn

Er zijn 3 soorten internet mogelijk. De meest voor de hand liggende keuze in Rotterdam is die voor kabelinternet. Dit is snel, betrouwbaar en bijna overal in Rotterdam beschikbaar. De beloofde internetsnelheid is geen garantie, maar komt bij kabelinternet vaak wel in de buurt. Internet via de telefoonlijn is vaak goedkoper, maar ook minder snel en minder betrouwbaar. Dat blijkt vooral als je kijkt naar de beloofde snelheid: die is sterk afhankelijk van de afstand tot de wijkcentrale. Glasvezel is helaas nog maar erg beperkt beschikbaar in Rotterdam.

Glasvezelinternet in Rotterdam

En dat is jammer, want glasvezelinternet is de meest moderne vorm van internet. Helaas is de aanleg van een glasvezelnetwerk in grote steden vaak een enorme ingreep, waardoor het aanbod achterblijft. Het goede nieuws is dat L2Fiber wel bezig is om een glasvezelnetwerk in Rotterdam aan te leggen, dat binnen een aantal jaar klaar moet zijn. Op dit netwerk hebben verschillende providers vervolgens de vrijheid om glasvezelinternet aan te bieden. Glasvezelinternet heeft de toekomst, omdat we steeds meer eisen stellen aan ons internet. Internet via glasvezel is niet alleen razendsnel, stabiel en betrouwbaar: het verbruikt ook een stuk minder energie. De verwachting is dat glasvezelinternet binnen een aantal jaar de nieuwe standaard is. Heb je het geluk dat je voor jouw woning al kunt kiezen voor glasvezelinternet? Dan is dat dé keuze voor de toekomst.Tv en vast bellen via internet

Veel providers bieden in Rotterdam naast internet ook tv en vast bellen aan. Met een alles-in-1 pakket neem je 3 diensten ineens af, waardoor je in 1 keer klaar bent. De voorwaarden kunnen wel behoorlijk verschillen, en over vast bellen via je internetprovider moet je sowieso goed nadenken.

Tv via internet in Rotterdam

Wil je tv kijken via je internetprovider? Let dan goed op welke zenders er aangeboden worden. Het standaardpakket is bij de meeste providers gelijk, maar het kan geen kwaad om te onderzoeken of je favoriete zender aangeboden wordt. Je kunt op onze site precies kiezen welke zenders je in ieder geval wil hebben, zodat je alleen relevante aanbiedingen krijgt. Daarnaast filter je op andere functies, zoals het kunnen terugkijken van gemiste programma’s of een app voor Netflix of andere streamingdiensten.

Vast bellen via internetprovider in Rotterdam

Het is nog maar een paar jaar geleden dat bijna iedereen voor vaste telefonie koos via hun internetprovider. Geen wonder ook: de kosten lagen vaak een stuk lager. Mobiele telefonie was vaak nog een stuk duurder en het was ook wel erg makkelijk om alles via 1 abonnement geregeld te hebben. Aanbieders kwamen met interessante tarieven om mensen te overtuigen voor vaste telefonie via internet te kiezen.

Inmiddels is mobiel bellen in veel gevallen een stuk goedkoper geworden. De prijzen voor vaste telefonie via internet zijn daarentegen alleen maar toegenomen, waardoor het voor de hand ligt om te gaan bellen via je mobiele abonnement. Het nadeel is natuurlijk dat je dan geen vast nummer meer hebt. Zorg ervoor dat je de aanbiedingen voor vaste telefonie via internet goed met elkaar vergelijkt, zodat je een abonnement kiest dat zo goed mogelijk bij jou past. Misschien kun je, net als vele anderen, al onbeperkt bellen via je mobiele abonnement?

Internet voor expats in Rotterdam

Expats kunnen eenvoudig in contact blijven met hun thuisfront dankzij de hoge internetsnelheid en goede kwaliteit van internet in Rotterdam. Een nadeel is natuurlijk dat je als expat niet zit te wachten op langlopende abonnementen. Let daarom goed op de voorwaarden bij het opzeggen en afsluiten van je internetabonnement. KPN en Ziggo bieden bijvoorbeeld speciaal daarom maandcontracten aan. Bekijk verder ook even de pagina over internet voor expats (in English).

Glasvezel internet in:

Amsterdam Den Haag Eindhoven Groningen Rotterdam Utrecht

Wat is het verschil tussen glasvezel en kabel en DSL?

Wat is het verschil tussen glasvezel en kabel en DSL?

Waar ligt glasvezel?

Waar ligt glasvezel?

Welke aanbieders leveren glasvezel?

Welke aanbieders leveren glasvezel?