Waarom glasvezel internet in Groningen een slimme keuze is

Glasvezel vergelijken in Groningen

Vergelijk hier alle glasvezel aanbieders


Zoek aanbiedingen
Vergelijk zonder postcodecheckWaarom mijn adres invullen?

Glasvezel internet in Groningen

Er zijn nog niet veel huishoudens in Groningen aangesloten op het glasvezelnetwerk. Op dit moment ligt het percentage nog onder de 10%. De meeste glasvezelaansluitingen liggen in de Florabuurt en Oosterparkbuurt. Ook de nieuwbouwwijk Meerstad heeft toegang tot glasvezel internet. Ook als er geen glasvezel beschikbaar is op jouw adres, valt er genoeg te kiezen. Er wordt namelijk overal in Groningen internet aangeboden via de kabel en telefoonlijn. Bovendien kun je internet in bijna alle gevallen combineren met televisie en vaste telefonie, zodat je direct een complete oplossing hebt. Op deze pagina lees je waar je op moet letten bij het kiezen van internet via glasvezel, kabel of telefoonlijn. Ook hebben we specifieke informatie voor expats die in Groningen wonen en tijdelijk internet nodig hebben.

Internet, televisie, bellen of alles-in-1 in Groningen?

In Groningen zijn veel mogelijkheden op het gebied van internet. Je kan in de meeste gevallen kiezen voor los internet, een alles-in-1-pakket of iets daar tussenin. Dan kies je bijvoorbeeld internet & bellen of internet & televisie. Wat je ook kiest, het begint allemaal bij de soort internet die je op jouw adres kunt krijgen.

3 soorten internet: glasvezel, kabel of telefoonlijn

Ben je net in Groningen komen wonen en zoek je een internetprovider, of wil je overstappen van je huidige naar een nieuwe provider, dan heb je op de meeste adressen 2 keuzes: of het wordt kabelinternet, of internet via de telefoonlijn. Beide varianten schelen elkaar vaak niet veel, hoewel kabelinternet over het algemeen wat stabieler is. Maar ook internet via de telefoonlijn is steeds sneller en betrouwbaarder. Glasvezel internet is helaas op maar een paar plekken in de stad beschikbaar. Doe de postcodecheck op deze pagina om te zien wat er op jouw adres mogelijk is.

Glasvezelinternet in Groningen

In een nieuwsbericht uit 2019 heeft KPN aangekondigd dat ze voor eind 2021 1 miljoen huishoudens in Groningen op het glasvezelnetwerken willen aansluiten. Het lijkt erop dat dat niet helemaal gelukt is, omdat er volgens de laatste gegevens slechts 7% van de huishoudens in Groningen toegang heeft tot glasvezel. En dat is jammer, want internet via glasvezel is nog steeds het internet van de toekomst. Het is zeer snel, stabiel en bovendien de meest duurzame optie. Het zal niet lang meer duren voordat glasvezelinternet de standaard is, maar dan moet het netwerk wel eerst volledig uitgerold zijn. Als je geluk hebt, kun je nu al kiezen voor glasvezel en ben je klaar voor de toekomst!

Tv en vast bellen via internet

Naast los internet bieden veel providers in Groningen ook televisie en vaste telefonie aan. Met een zogenaamd alles-in-1-pakket neem je alledrie de diensten bij dezelfde aanbieder af, en ben je direct klaar. Kijk wel goed naar de exacte voorwaarden van de verschillende providers en of je wel echt vaste telefonie nodig hebt. Steeds meer mensen kiezen er toch voor om alleen nog een mobiel abonnement te hebben en thuis via wifi te bellen.

Internet en tv combineren in Groningen

Wat wel erg populair is, is de combinatie van internet en tv. Let er bij het kiezen wel goed op wat het zenderaanbod per provider is: het zou zonde zijn als je je favoriete zenders niet kunt ontvangen! In de slimme filters van onze postcodecheck kun je ook kiezen welke zenders je sowieso wil krijgen. Het is ook mogelijk om te filteren op andere functies, zoals terugkijken en betaalde zenders als ESPN of Viaplay.

Vast bellen via internet in Groningen

Een paar jaar geleden koos bijna iedereen ervoor om het internetabonnement te combineren met vaste telefonie. Dat was toen erg logisch, de kosten lagen namelijk een stuk lager. Inmiddels is de wereld een beetje veranderd: mobiele telefonie is nu zo goedkoop geworden en zaken als bellen via wifi zo normaal, dat vaste telefonie steeds meer terrein verliest. Hierdoor zijn veel providers van vaste telefonie via internet ook genoodzaakt de tarieven te verhogen, waardoor het nog minder interessant wordt.

Denk daarom nog eens goed na voordat je vaste telefonie via internet kiest in Groningen. Je houdt dan inderdaad je vaste telefoonnummer, maar is dat de extra kosten waard? Of stap je ook definitief over op mobiele telefonie?

Internet voor expats in Groningen

Als expat in Groningen zit je niet te wachten op langdurige internetcontracten, maar wil je wel in contact blijven met het thuisfront via een snelle verbinding. Aanbieders als KPN en Ziggo spelen hier handig op in door maandabonnement voor expats aan te bieden. We hebben alle informatie over internet voor expats (in English) verzameld.Waar ligt glasvezel in Groningen?

Er zijn nog niet veel plekken in Groningen waar glasvezel internet beschikbaar is. Onder andere de wijken Meerstad, Florabuurt en Oosterparkbuurt hebben het wel. Via onze postcodecheck ontdek je snel of glasvezel op jouw adres beschikbaar is.

Wie legt glasvezel aan in Groningen?

KPN legt glasvezel aan in Groningen. Het gaat dan met name om de aansluitingen vanaf de straat naar de voordeur. Het glasvezelnetwerk is open, dus je kan hierna zelf een provider kiezen. Dat hoeft dus niet per se KPN te zijn.


Glasvezel internet in:

Amsterdam Den Haag Eindhoven Groningen Rotterdam Utrecht

Wat is het verschil tussen glasvezel en kabel en DSL?

Wat is het verschil tussen glasvezel en kabel en DSL?

Waar ligt glasvezel?

Waar ligt glasvezel?

Welke aanbieders leveren glasvezel?

Welke aanbieders leveren glasvezel?