De snelheidstest is tijdelijk niet beschikbaar, onze excuses voor het ongemak.


Hoe werkt de test?

Met behulp van deze online speedtest krijgt u direct inzicht in de internetsnelheid van uw huidige verbinding.
Kies uw aanbieder en abonnement en klik op 'Start snelheidstest'. Zowel de download snelheid als de upload snelheid worden met onze snelheidsmeter voor u berekend in slechts enkele seconden.

Nauwkeurigheid van deze test

In tegenstelling tot andere snelheidstests die op internet worden aangeboden, is deze test ook nauwkeurig bij zeer hoge snelheden. Om de nauwkeurigheid te waarborgen dient u alle overige programma's en computers welke op dit moment gebruik maken van uw internetverbinding af te sluiten. Denk hierbij aan een download- of e-mailprogramma of uw laptop.
De snelheidstest is een momentopname, u kunt de test herhalen op andere tijdstippen voor een nog vollediger totaalresultaat.

De snelheid van mijn verbinding is te laag!

Het kan zijn dat het aantal geteste Mb's niet overeenkomt met de specificaties van uw huidige breedband abonnement. Waarschijnlijk heeft u dan een slechte verbinding of woont u te ver van de wijkcentrale. Om deze reden wordt er door aanbieders altijd over een maximaal aantal Mb gesproken.

Als u veel last heeft van snelheidsverlies, kunt u wellicht kijken of een andere techniek (bijvoorbeeld kabel- of glasvezelinternet) meer geschikt voor u is. Overigens kunnen ook interne factoren een beperkende rol spelen, zoals de gebruikte kabels binnenshuis, het modem, uw computer of het gebruik van een draadloos netwerk.

Ik wil sneller internet

De markt van breedbandinternet is volop in beweging en aanbieders bieden steeds hogere snelheden via betere techieken (VDSL, EuroDOCSIS 3 kabel en glasvezel) tegen lagere prijzen. Wellicht is het dus interessant voor u om een nieuw abonnement af te sluiten met een hogere internet snelheid.
Via de postcodecheck hieronder ziet u direct welke aanbieders op uw adres leveren. Wij bieden u daarnaast een 100% laagste prijs garantie, een gratis overstapservice en de beste exclusieve aanbiedingen!

Wat is download en upload?

De downloadsnelheid is de snelheid waarmee data vanaf het internet naar u toe komt. Bijvoorbeeld als u over het internet surft, online een video bekijkt of een e-mail ophaalt. Hoe hoger dit getal, hoe sneller het surfen gaat of hoe sneller de bestanden bij u binnen komen.
De uploadsnelheid is de snelheid waarmee u data vanaf uw computer naar het internet stuurt, bijvoorbeeld als u een e-mail verstuurt of foto's in een online fotoalbum plaatst.

Bij ADSL, VDSL en kabel internet zijn de download en upload snelheid niet gelijk aan elkaar, de download snelheid is altijd hoger dan de upload snelheid. Bij glasvezel internet is de download- en uploadsnelheid vaak symmetrisch.

Hoe snel is snel eigenlijk?

Er komen steeds meer internettoepassingen waarvoor een breedbandverbinding nodig is, zoals het kijken van online films of video's, beeldtelefonie (Skype), het versturen van foto's, etc. Daarnaast worden nu ook andere diensten via breedbandinternet aangeboden zoals televisie en telefonie en misschien worden er wel meerdere computers tegelijk gebruikt. Maar dient u nu een abonnement te hebben van 2, 20 of 120 Mb?
Ter indicatie vindt u in het onderstaande overzicht de tijden in seconden voor het ontvangen van een bestand van 10 MB:

 • Breedband 4 Mb (4.000 kbit/s): +/- 25 sec.
 • Breedband 8 Mb (8.000 kbit/s): +/- 12 sec.
 • Breedband 20 Mb (20.000 kbit/s): +/- 5 sec.
 • Breedband 60 Mb (60.000 kbit/s): +/- 1,5 sec.
 • Breedband 120 Mb (120.000 kbit/s): < 1 sec.

Een ogenblik geduld a.u.b.

Op dit moment wordt uw adres gecontroleerd bij de verschillende aanbieders. Dit kan maximaal 15 seconden duren.

 • Telfort
 • KPN
 • XS4ALL
 • NLE
 • Caiway
 • Ziggo
 • T-Mobile
 • Youfone
 • Online

Ik ben op zoek naar:

Mijn postcode en huisnummer:

Waarom mijn adres opgeven?