Netwerk Odido uitgeroepen tot beste van Nederland

Netwerk Odido uitgeroepen tot beste van Nederland

Odido steekt boven alle Nederlandse providers uit in de recente benchmarktest van vaste internetdiensten, uitgevoerd door Umlaut. Hoewel KPN het beste scoort op het gebied van mobiele netwerken, is het Odido dat de kroon spant op het vlak van vast internet.

De mobiele netwerken van KPN, Odido en Vodafone leveren allemaal uitstekende prestaties en behoren tot de top van de wereld.
Naast gebruikerstests zijn de resultaten gebaseerd op technische metingen op talloze locaties in Nederland, variërend van grote steden tot afgelegen gebieden.
Met een overall score van 987 punten op een schaal van 1.000 punten leidt KPN, gevolgd door Odido met 978 punten en Vodafone met 971 punten. Deze netwerken worden allemaal beoordeeld als 'Outstanding', waarmee KPN zichzelf het beste netwerk ter wereld mag noemen, aldus de onderzoekers.

Op het gebied van vaste netwerken is Odido onbetwistbaar. Met een score van 953 punten, de hoogste ooit behaald door een Nederlandse provider, wordt Odido beoordeeld als 'Outstanding'. KPN volgt op de voet met 952 punten, ook met een 'Outstanding' beoordeling, terwijl Ziggo 942 punten behaalde en als 'Very good' wordt beoordeeld. Voorheen bekend als T-Mobile, stond Odido vorig jaar op de derde plaats in de test.

Uit de resultaten blijkt dat de vaste internetdiensten van Odido vooral uitblinken in zowel up- als downloadsnelheden, terwijl ook de latency van het netwerk zeer goed scoort. Deze combinatie van eigenschappen heeft Umlaut ertoe gebracht Odido uit te roepen tot winnaar van de test, met de meest consistente netwerkervaring in Nederland.

Benieuwd naar wat Odido te bieden heeft op jouw adres? Doe de postcodecheck en vergelijk het direct: