Internet vergelijken

Internet vergelijken

Stap over en profiteer van €10 cashback!

Een ogenblik geduld a.u.b.

Op dit moment wordt uw adres gecontroleerd bij de verschillende aanbieders. Dit kan maximaal 15 seconden duren.

 • Online
 • Telfort
 • T-Mobile
 • KPN
 • Youfone
 • Caiway
 • XS4ALL
 • NLE
 • Ziggo

De beste internet aanbiedingen op uw adres:

Mijn postcode en huisnummer:

Waarom mijn adres opgeven?

€10cashback

Bestel met € 10,- cashback

Bestel hier uw abonnement en ontvang € 10,- op uw rekening. Lees meer over onze aanbiedingen.

Bel gratis 0800 - 0160

Vandaag open vanaf 09:00 uur of laat u terugbellen.

Top 3 goedkoopste alles-in-één aanbieders Deze top 3 bevat het goedkoopste alles-in-één pakket per aanbieder en is gesorteerd op prijs per jaar.
Snelheid
TV zenders
Per jaar
Per maand
 • 1
  100 Mb 10 Mb
  VDSL
  40 zenders (26)
  € 349,40
  € 39,95
  €10 cashback

  6 maanden voor € 19,95 per maand.

  6 maanden € 20,00 korting

 • 2
  50 Mb 5 Mb
  VDSL
  62 zenders (36)
  € 386,00
  € 45,50
  €70 voordeel

  6 maanden voor € 25,50 per maand en geen aansluitkosten (t.w.v. € 30,00).

  6 maanden korting

 • 3
  100 Mb 10 Mb
  VDSL
  60 zenders (33)
  € 414,40
  € 39,95
  €10 cashback

  12 maanden voor € 29,95 per maand.

  12 maanden € 10,00 korting

Top 3 goedkoopste internet en TV aanbieders Deze top 3 bevat het goedkoopste internet en TV pakket per aanbieder en is gesorteerd op prijs per jaar.
Snelheid
TV zenders
Per jaar
Per maand
Top 3 goedkoopste internet en bellen aanbieders Deze top 3 bevat het goedkoopste internet en bellen pakket per aanbieder en is gesorteerd op prijs per jaar.
Snelheid
TV zenders
Per jaar
Per maand
Top 3 goedkoopste internet aanbieders Deze top 3 bevat het goedkoopste internet abonnement per aanbieder en is gesorteerd op prijs per jaar.
Snelheid
TV zenders
Per jaar
Per maand

Vergelijk, bestel en bespaar op internet, bellen en tv

Breedbandwinkel.nl is al dertien jaar de grootste vergelijkingssite van Nederland op het gebied van internet, bellen en tv. Hierdoor kunnen wij bij de negen bij ons aangesloten aanbieders de beste kwantumkortingen bedingen die wij vervolgens volledig aan onze klanten doorberekenen.
Dat ziet u terug in de 3.797 beoordelingen van klanten die ons gemiddeld een cijfer 8.9 geven op Trustpilot.

Overstappen met onze gratis overstapservice

Overstappen naar een andere aanbieder kan ingewikkeld lijken. Met de gratis Breedbandwinkel.nl overstapservice hoeft u zich hier geen zorgen over te maken. Wij verzorgen uw overstap kosteloos, snel en probleemloos, zodat u niet zonder internet, bellen of tv komt te zitten.

Altijd goedkoper: 100% laagste prijs garantie

Onze abonnementsprijzen en actiekortingen worden dagelijks bijgehouden. Mocht er per ongeluk toch iets veranderd zijn in uw nadeel, dan krijgt u zonder problemen het prijsverschil van ons terug. Ziet u het bestelde abonnement ergens anders toch goedkoper? Dan betalen wij u het verschil terug plus 100% extra!

Exclusieve aanbiedingen en extra kortingen

Breedbandwinkel.nl is de grootste vergelijkingssite voor internet, bellen en tv. Hierdoor kunnen wij bij de providers de beste kwantumkortingen bedingen die wij vervolgens volledig aan onze klanten doorberekenen. Wij hebben altijd exclusieve aanbiedingen die alleen geldig zijn wanneer u het abonnement via ons bestelt en niet via de provider zelf.

€10cashback

Daarnaast ontvangt u via Breedbandwinkel.nl minimaal € 10,- cashback op alle overige abonnementen. U bent dus gegarandeerd altijd beter uit als u uw abonnement bestelt via Breedbandwinkel.nl!

Alle abonnementen vergelijken

Breedbandwinkel is dé online winkel voor al uw abonnementen: ADSL, kabel, glasvezel, mobiel of draadloos. Check ook uw snelheid met onze snelheidstest (speedtest).

Waarom hier bestellen?

 • € 10,- cashback op uw rekening
 • Al 363.911 tevreden klanten
 • 100% Laagste prijs garantie
 • Gratis overstap- en klantenservice
 • Objectief en compleet
 • Lees meer
Vergelijk
Vergelijk eenvoudig abonnementen van de negen grootste aanbieders en maak uw keuze
Vergelijk
Bestel het abonnement van uw keuze veilig via onze website of bel gratis 0800 - 0160
Vergelijk
Bespaar net als 363.911 andere tevreden klanten op uw internet, bellen en tv abonnement

Internet vergelijken

Iedereen doet tegenwoordig aan e-mailen, online shoppen en downloaden. Men uploadt filmpjes op YouTube en maakt gebruik van Social media. We kijken een gemiste TV-aflevering via Programma Gemist of streamen een film via Netflix.

Al deze dagelijkse activiteiten hebben een goede en stabiele internet verbinding nodig. Internet aanbieders bieden allemaal verschillende pakketten aan. Breedbandwinkel helpt u graag met het vergelijken van internet.

Onafhankelijk internet vergelijken op uw adres

Niet alle internet aanbieders leveren overal in Nederland. Daarom kunt u met behulp van onze onafhankelijke internetvergelijker direct de beschikbaarheid van alle internet, tv en alles in 1 aanbieders zien op uw adres.
Het voordeel van internet vergelijken op uw postcode is dat u direct weet wat de werkelijke internetsnelheid wordt op uw adres en welke technieken er op uw adres beschikbaar zijn.
Uiteraard respecteren wij uw privacy, uw ingevulde postcode en huisnummer worden niet opgeslagen voor later gebruik.

Waar moet ik op letten met het vergelijken van internet?

Zelf internet vergelijken is een stuk eenvoudiger via Breedbandwinkel.nl. Wij hebben een zo uitgebreid mogelijke lijst met specificaties verzameld waarmee u alle abonnementen van alle grote internet providers in Nederland eenvoudig en onafhankelijk kunt vergelijken. Denk hierbij aan:

 • Abonnementskosten
 • Te verwachten internetsnelheid
 • Aantal tv- en hd-zenders
 • Eenmalige kosten
 • Installatiegarantie of monteur
 • Begin Gemist
 • En nog veel meer

De meest belangrijke zaken om internetabonnementen te vergelijken hebben wij hieronder verder uitgelegd.

Welke internetsnelheid of techniek heb ik nodig?

Er zijn verschillende technieken in Nederland waarover internet aansluitingen worden geleverd zoals ADSL, VDSL, kabel en glasvezel. Maar wat zijn nu de echte verschillen om mee te nemen in uw vergelijking? Lees meer

ADSL en VDSL

Zowel ADSL als VDSL worden geleverd over de vaste KPN telefoonaansluiting. Dit netwerk opgebouwd uit koperdraden ligt door heel Nederland en is aangesloten op straatkasten en wijkcentrales. Welke provider uiteindelijk het abonnement levert maakt niet heel veel uit voor de maximale snelheid, er wordt altijd gebruikgemaakt van de koperdraad tussen de centrale en de woning.
VDSL is de opvolger van ADSL waarmee hogere snelheden haalbaar zijn. Tegenwoordig zijn veel straatkasten aangesloten op glasvezel, waardoor VDSL in de praktijk snelheden tot 100Mb/s kan halen. Alleen voor het laatste stukje naar de woning wordt dan nog koperdraad gebruikt. ADSL blijft steken op maximaal 20Mb/s en wordt doorgaans alleen nog aangesloten wanneer VDSL op het adres niet beschikbaar is.

De werkelijke snelheid van een ADSL of VDSL verbinding wordt erg beïnvloed door de afstand van uw woning tot de straatkast of wijkcentrale. Hoe groter de afstand en dus hoe langer de koperdraad, hoe meer snelheidsverlies er plaatsvindt. Let dus goed op de te verwachten snelheid tijdens het vergelijken van de verschillende internet abonnementen. Op onze website wordt na de postcodecheck automatisch de werkelijk te verwachten snelheid weergegeven bij de abonnementen.
Wanneer de snelheid op VDSL voldoende is, zijn ook diensten als interactieve tv beschikbaar over deze verbinding. Afhankelijk van de snelheid kunnen ook HD-zenders worden bekeken of meerdere ontvangers worden aangesloten. Deze delen echter allemaal wel dezelfde verbinding.

ADSL en VDSL abonnementen zijn vaak de goedkoopste internet pakketten. Dit komt omdat deze techniek een relatief oud netwerk gebruikt en daardoor goedkoper in te kopen is voor een provider. De te behalen snelheid met VDSL is voor veel huishoudens ruim voldoende en daarmee een prijsbewuste keuze.

Kabel

Kabelinternet wordt geleverd via de kabeltelevisie-aansluiting. Dit netwerk opgebouwd uit COAX-kabels ligt ook door heel Nederland, maar wordt beheerd door een aantal kabelaanbieders. De grootste hiervan is Ziggo, maar zo zijn er bijvoorbeeld ook Caiway en Delta. Het grootste voordeel van kabelinternet is dat het in bijna alle woningen in Nederland aanwezig is en weinig last heeft van snelheidsverlies. Zo heeft kabelinternet geen last van de afstand tot de centrale zoals bij ADSL en VDSL. Op het moment zijn snelheden van 300 tot 750 Mb/s haalbaar via kabelinternet i.c.m. vast bellen en interactieve tv diensten.
Kabelinternet is in verhouding tot ADSL en VDSL wel relatief duur, echter krijgt u er wel meer snelheid en standaard het analoge tv-pakket bij. Zo kunt u de basiszenders bijvoorbeeld eenvoudig m.b.v. alleen een COAX-kabel ook in de slaapkamer bekijken. Hiervoor is dan geen aparte tv-ontvanger nodig.
Welke kabelabonnementen er op uw adres beschikbaar zijn hangt af van welke kabelleverancier er op uw adres levert. Met de postcodecheck ziet u direct of er kabelinternet op uw adres beschikbaar is.

Glasvezel

Glasvezel wordt aangesloten via een aparte glasvezelaansluiting, en is nog lang niet overal in Nederland beschikbaar. Voornamelijk de grote steden lopen hiermee nog wat achter. Aangezien bij aanleg altijd de straat open moet worden gegraven om de glasvezelkabels aan te leggen vergt dit hoge investeringen. Er zijn in Nederland een aantal losse glasvezelnetwerken, waarvan de grootste wordt beheerd door Reggefiber. Praktisch alle providers leveren hier internet abonnementen over, met snelheden tot 750 Mb/s. Wat betreft snelheid is glasvezelinternet in potentie de snelste vorm van internet verkrijgbaar voor consumenten. Er is geen snelheidsverlies tussen de centrale en de woning zoals bij ADSL en VDSL en standaard zijn diensten mogelijk als interactie tv met HD-zenders, meerdere tv-ontvangers tegelijk, etc. Wat betreft prijs is glasvezel internet ongeveer vergelijkbaar met kabelinternet. Wat duurder dan ADSL en VDSL, maar u krijgt er wel een snelle verbinding voor terug.

Interactieve TV opties

Tijdens het internet vergelijken zijn er meer opties mogelijk. Wilt u bijvoorbeeld ook interactieve tv bij uw nieuwe internet aansluiting?

Met interactieve tv kunt u televisie kijken op alle schermen. Denk hierbij aan tv kijken op uw tablet, smartphone en natuurlijk uw televisie. U kunt zelf bepalen wat en wanneer u kijkt met de verschillende interactieve tv diensten zoals opnemen & pauzeren, Begin Gemist en Video on Demand.

Op ons resultatenoverzicht na de postcodecheck kunt u alle internet en tv pakketten vergelijken. Vergelijk bijvoorbeeld de hoeveelheid zenders, aantal HD zenders, online tv kijken, opnemen of de mogelijkheden van de TV App. Kortom, u kunt makkelijk een keuze maken op basis van uw eigen wensen en het aanbod van Breedbandwinkel.

Telefonie opties

Vaak wordt een internet abonnement gecombineerd met vaste telefonie. Gebruikt u de telefoonlijn niet, dan betaalt u er uiteraard ook niet voor. Wilt u liever niet vast bellen, bekijk dan alleen de internet en tv abonnementen.

Wilt u wel bellen en belt u ook veel? Dan zijn er ook opties om zogenaamde belbundels aan te schaffen. Voor een vast bedrag per maand kunt u dan onbeperkt bellen naar vaste nummers in Nederland. Via onze filter opties kunt u zelf aangeven of u hierin interesse heeft of bijvoorbeeld gebruik wilt maken van een tweede telefoonlijn. Op deze manier wordt internet vergelijken wel erg makkelijk.

Internet vergelijken doet u dus op Breedbandwinkel.nl

Voor een duidelijk en objectief overzicht van alle internet, internet en tv en internet, bellen en tv abonnementen bent u bij ons aan het juiste adres. Wij vergelijken de grootste internet aanbieders van Nederland volledig onafhankelijk met elkaar.

Mocht u er zelf niet helemaal uit komen tijdens het vergelijken of heeft u vragen over een bepaald abonnement? Wij zijn altijd gratis te bereiken via ons gratis telefoonnummer op 0800-0160.

Vergelijk direct de beste internet aanbiedingen

Het laatste nieuws

Grote verschillen in tarieven Ziggo Sport en FOX Sports

De Eredivisie winterstop is bijna ten einde en het nieuwe F1-seizoen gaat in maart weer van start. Voor wie niets wil missen loont het te vergelijken, de tarieven voor Ziggo Sport en FOX Sports lopen namelijk fors uiteen. Nieuwkomer Youfone blijkt het goedkoopst voor de sportfanaat. Lees meer

T-Mobile introduceert 750 Mb glasvezel en wijzigt prijzen

Telecomprovider T-Mobile introduceert vandaag nieuwe glasvezelabonnementen met een snelheid van 750 Mb. Ook voert T-Mobile prijswijzigingen door voor zowel VDSL als glasvezel en gaat het beltarief met 1 cent per minuut en gesprek omhoog. Lees meer

Informatie

Vergelijk zelf de goedkoopste internet abonnementen

Aanbieder Per maand Per jaar Download Upload
T-MobileT-Mobile € 28,00 € 326,00 50 Mb 5 Mb Info
OnlineOnline € 28,50 € 337,00 30 Mb 3 Mb Info
NLENLE € 32,45 € 369,40 100 Mb 10 Mb Info
TelfortTelfort € 30,00 € 380,00 50 Mb 5 Mb Info
CaiwayCaiway € 39,95 € 433,70 150 Mb 150 Mb Info
KPNKPN € 39,00 € 434,00 40 Mb 4 Mb Info
XS4ALLXS4ALL € 36,00 € 457,00 20 Mb 2 Mb Info
ZiggoZiggo € 43,50 € 486,35 40 Mb 4 Mb Info