Internet vergelijken

Profiteer t/m maandag van €20 Paas-cashback!

Sla deze stap overWaarom mijn adres opgeven?

Ons advies: het goedkoopste, snelste of beste alles-in-één pakket

Nog 2 dagen:€ 60 cashback
Alles-in-1 50Mb
6.2
GoedkoopsteHet goedkoopste landelijk verkrijgbare alles-in-één pakket, gebaseerd op prijs per jaar.
Doe de postcodecheck om het goedkoopste alles-in-één pakket op uw adres te bekijken.
Thuis Glasvezel Internet 750Mb met Bellen en TV
8.1
SnelsteHet snelste landelijk verkrijgbare alles-in-één pakket, gebaseerd op downloadsnelheid.
Doe de postcodecheck om het snelste alles-in-één pakket op uw adres te bekijken.
Glasvezel Alles-in-1 Compact
8.8
BesteHet beste landelijk verkrijgbare alles-in-één pakket, gebaseerd op klantbeoordelingen.
Doe de postcodecheck om het beste alles-in-één pakket op uw adres te bekijken.
Snelheid50 Mb750 Mb50 Mb
TV zenders836458
OpnemenInclusief€ 5,00Inclusief
Beltarief€ 0,11€ 0,13€ 0,13
VerbindingVDSLGlasvezelGlasvezel
Levertijd16 dagen
levertijd
13 dagen
levertijd
14 dagen
levertijd
Cashback of voordeel
€ 60,00
cashback
€ 20,00
cashback
€ 20,00
cashback
Prijs per maand€ 41€ 31
Eenmalig € 0
Opties & bestel
€ 57,50€ 37,50
Eenmalig € 0
Opties & bestel
€ 66€ 48,50
Eenmalig € 0
Opties & bestel
Vergelijk zelf alle alles-in-één pakketten
€20cashback Bestel met € 20,- cashbackBestel hier uw abonnement en ontvang € 20,- op uw rekening.
Bel gratis 0800 - 0160

Dinsdag open vanaf 09:00 uur of laat u terugbellen.

Bestel hier en profiteer van:

Lees alles over onze gratis service

Internet vergelijken

Iedereen doet tegenwoordig aan e-mailen, online shoppen en downloaden. Men uploadt filmpjes op YouTube en maakt gebruik van Social media. We kijken een gemiste TV-aflevering via Programma Gemist of streamen een film via Netflix.

Al deze dagelijkse activiteiten hebben een goede en stabiele internet verbinding nodig. Internet aanbieders bieden allemaal verschillende pakketten aan. Breedbandwinkel helpt u graag met het vergelijken van internet.

Onafhankelijk internet vergelijken op uw adres

Niet alle internet aanbieders leveren overal in Nederland. Daarom kunt u met behulp van onze onafhankelijke internetvergelijker direct de beschikbaarheid van alle internet, tv en alles in 1 aanbieders zien op uw adres.
Het voordeel van internet vergelijken op uw postcode is dat u direct weet wat de werkelijke internetsnelheid wordt op uw adres en welke technieken er op uw adres beschikbaar zijn.
Uiteraard respecteren wij uw privacy, uw ingevulde postcode en huisnummer worden niet opgeslagen voor later gebruik.

Waar moet ik op letten met het vergelijken van internet?

Zelf internet vergelijken is een stuk eenvoudiger via Breedbandwinkel.nl. Wij hebben een zo uitgebreid mogelijke lijst met specificaties verzameld waarmee u alle abonnementen van alle grote internet providers in Nederland eenvoudig en onafhankelijk kunt vergelijken. Denk hierbij aan:

  • Abonnementskosten
  • Te verwachten internetsnelheid
  • Aantal tv- en hd-zenders
  • Eenmalige kosten
  • Installatiegarantie of monteur
  • Begin Gemist
  • En nog veel meer

De meest belangrijke zaken om internetabonnementen te vergelijken hebben wij hieronder verder uitgelegd.

Welke internetsnelheid of techniek heb ik nodig?

Er zijn verschillende technieken in Nederland waarover internet aansluitingen worden geleverd zoals ADSL, VDSL, kabel en glasvezel. Maar wat zijn nu de echte verschillen om mee te nemen in uw vergelijking? Lees meer

ADSL en VDSL

Zowel ADSL als VDSL worden geleverd over de vaste KPN telefoonaansluiting. Dit netwerk opgebouwd uit koperdraden ligt door heel Nederland en is aangesloten op straatkasten en wijkcentrales. Welke provider uiteindelijk het abonnement levert maakt niet heel veel uit voor de maximale snelheid, er wordt altijd gebruikgemaakt van de koperdraad tussen de centrale en de woning.
VDSL is de opvolger van ADSL waarmee hogere snelheden haalbaar zijn. Tegenwoordig zijn veel straatkasten aangesloten op glasvezel, waardoor VDSL in de praktijk snelheden tot 100Mb/s kan halen. Alleen voor het laatste stukje naar de woning wordt dan nog koperdraad gebruikt. ADSL blijft steken op maximaal 20Mb/s en wordt doorgaans alleen nog aangesloten wanneer VDSL op het adres niet beschikbaar is.

De werkelijke snelheid van een ADSL of VDSL verbinding wordt erg beïnvloed door de afstand van uw woning tot de straatkast of wijkcentrale. Hoe groter de afstand en dus hoe langer de koperdraad, hoe meer snelheidsverlies er plaatsvindt. Let dus goed op de te verwachten snelheid tijdens het vergelijken van de verschillende internet abonnementen. Op onze website wordt na de postcodecheck automatisch de werkelijk te verwachten snelheid weergegeven bij de abonnementen.
Wanneer de snelheid op VDSL voldoende is, zijn ook diensten als interactieve tv beschikbaar over deze verbinding. Afhankelijk van de snelheid kunnen ook HD-zenders worden bekeken of meerdere ontvangers worden aangesloten. Deze delen echter allemaal wel dezelfde verbinding.

ADSL en VDSL abonnementen zijn vaak de goedkoopste internet pakketten. Dit komt omdat deze techniek een relatief oud netwerk gebruikt en daardoor goedkoper in te kopen is voor een provider. De te behalen snelheid met VDSL is voor veel huishoudens ruim voldoende en daarmee een prijsbewuste keuze.

Kabel

Kabelinternet wordt geleverd via de kabeltelevisie-aansluiting. Dit netwerk opgebouwd uit COAX-kabels ligt ook door heel Nederland, maar wordt beheerd door een aantal kabelaanbieders. De grootste hiervan is Ziggo, maar zo zijn er bijvoorbeeld ook Caiway en Delta. Het grootste voordeel van kabelinternet is dat het in bijna alle woningen in Nederland aanwezig is en weinig last heeft van snelheidsverlies. Zo heeft kabelinternet geen last van de afstand tot de centrale zoals bij ADSL en VDSL. Op het moment zijn snelheden van 300 tot 750 Mb/s haalbaar via kabelinternet i.c.m. vast bellen en interactieve tv diensten.
Kabelinternet is in verhouding tot ADSL en VDSL wel relatief duur, echter krijgt u er wel meer snelheid en standaard het analoge tv-pakket bij. Zo kunt u de basiszenders bijvoorbeeld eenvoudig m.b.v. alleen een COAX-kabel ook in de slaapkamer bekijken. Hiervoor is dan geen aparte tv-ontvanger nodig.
Welke kabelabonnementen er op uw adres beschikbaar zijn hangt af van welke kabelleverancier er op uw adres levert. Met de postcodecheck ziet u direct of er kabelinternet op uw adres beschikbaar is.

Glasvezel

Glasvezel wordt aangesloten via een aparte glasvezelaansluiting, en is nog lang niet overal in Nederland beschikbaar. Voornamelijk de grote steden lopen hiermee nog wat achter. Aangezien bij aanleg altijd de straat open moet worden gegraven om de glasvezelkabels aan te leggen vergt dit hoge investeringen. Er zijn in Nederland een aantal losse glasvezelnetwerken, waarvan de grootste wordt beheerd door Reggefiber. Praktisch alle providers leveren hier internet abonnementen over, met snelheden tot 750 Mb/s. Wat betreft snelheid is glasvezelinternet in potentie de snelste vorm van internet verkrijgbaar voor consumenten. Er is geen snelheidsverlies tussen de centrale en de woning zoals bij ADSL en VDSL en standaard zijn diensten mogelijk als interactie tv met HD-zenders, meerdere tv-ontvangers tegelijk, etc. Wat betreft prijs is glasvezel internet ongeveer vergelijkbaar met kabelinternet. Wat duurder dan ADSL en VDSL, maar u krijgt er wel een snelle verbinding voor terug.

Interactieve TV opties

Tijdens het internet vergelijken zijn er meer opties mogelijk. Wilt u bijvoorbeeld ook interactieve tv bij uw nieuwe internet aansluiting?

Met interactieve tv kunt u televisie kijken op alle schermen. Denk hierbij aan tv kijken op uw tablet, smartphone en natuurlijk uw televisie. U kunt zelf bepalen wat en wanneer u kijkt met de verschillende interactieve tv diensten zoals opnemen & pauzeren, Begin Gemist en Video on Demand.

Op ons resultatenoverzicht na de postcodecheck kunt u alle internet en tv pakketten vergelijken. Vergelijk bijvoorbeeld de hoeveelheid zenders, aantal HD zenders, online tv kijken, opnemen of de mogelijkheden van de TV app. Kortom, u kunt makkelijk een keuze maken op basis van uw eigen wensen en het aanbod van Breedbandwinkel.

Telefonie opties

Vaak wordt een internet abonnement gecombineerd met vaste telefonie. Gebruikt u de telefoonlijn niet, dan betaalt u er uiteraard ook niet voor. Wilt u liever niet vast bellen, bekijk dan alleen de internet en tv abonnementen.

Wilt u wel bellen en belt u ook veel? Dan zijn er ook opties om zogenaamde belbundels aan te schaffen. Voor een vast bedrag per maand kunt u dan onbeperkt bellen naar vaste nummers in Nederland. Via onze filter opties kunt u zelf aangeven of u hierin interesse heeft of bijvoorbeeld gebruik wilt maken van een tweede telefoonlijn. Op deze manier wordt internet vergelijken wel erg makkelijk.

Internet vergelijken doet u dus op Breedbandwinkel.nl

Voor een duidelijk en objectief overzicht van alle internet, internet en tv en internet, bellen en tv abonnementen bent u bij ons aan het juiste adres. Wij vergelijken de grootste internet aanbieders van Nederland volledig onafhankelijk met elkaar.

Mocht u er zelf niet helemaal uit komen tijdens het vergelijken of heeft u vragen over een bepaald abonnement? Wij zijn altijd gratis te bereiken via ons gratis telefoonnummer op 0800 - 0160.

Vergelijk direct de beste internet aanbiedingen
Aanbieder Per maand Per jaar Download Upload
Tele2Tele2 € 25,00 € 282,00 20 Mb 2 Mb Info
OnlineOnline € 32,00 € 294,00 100 Mb 30 Mb Info
YoufoneYoufone € 29,50 € 304,00 50 Mb 5 Mb Info
T-MobileT-Mobile € 28,00 € 316,00 50 Mb 5 Mb Info
NLENLE € 35,00 € 384,75 100 Mb 10 Mb Info
CaiwayCaiway € 39,95 € 414,55 150 Mb 150 Mb Info
TelfortTelfort € 35,00 € 415,00 50 Mb 5 Mb Info
XS4ALLXS4ALL € 38,50 € 442,00 20 Mb 2 Mb Info
KPNKPN € 41,50 € 475,50 50 Mb 5 Mb Info
ZiggoZiggo € 43,95 € 515,35 50 Mb 5 Mb Info
Het laatste nieuws
Telfort voert laatste prijsverhoging door
Telfort voert laatste prijsverhoging door

Na de aangekondigde prijsverhogingen van KPN en XS4ALL volgt nu ook Telfort met zender- en prijswijzigingen. Per 1 juni verhoogt Telfort de tarieven van haar internetabonnementen met 2,50 euro per maand. Ook wijzigt het een en ander aan zenders. Bestaande klanten hebben tot 1 juni 2019 de tijd om het abonnement kosteloos op te zeggen. Lees meer

Internet 28% duurder in 4 jaar, maar wel sneller
Internet 28% duurder in 4 jaar, maar wel sneller

De tarieven voor los internet zijn in vier jaar tijd met 28 procent gestegen. Jaar op jaar voeren providers forse prijsverhogingen door per juni of juli. Daarentegen krijgt de consument wel meer waar voor zijn geld; de prijs per Mb is gehalveerd. Dit blijkt uit onderzoek van onafhankelijke internetvergelijker Breedbandwinkel.nl onder 60.000 Nederlandse huishoudens. Lees meer

Meer nieuws
Informatie