Grote verschillen in tarieven FOX Sports

Grote verschillen in tarieven FOX Sports

Afgelopen jaren hebben er een aantal drastische wijzigingen plaatsgevonden in de doorgifte van FOX Sports. Nu vlak voor de start van het nieuwe Eredivisie voetbalseizoen blijken meer providers FOX Sports 1 gratis door te geven. De tarieven van de aanvullende Eredivisie zenders lopen echter verder uiteen dan ooit.

FOX Sports 1 vaker gratis
Ten opzichte van vorig jaar zijn er meer providers die de zender FOX Sports 1 gratis doorgeven. In juli maakte KPN namelijk bekend FOX Sports 1 op te nemen in het basispakket. Hiermee geldt dit direct ook voor XS4ALL, Budget en Oxxio, aangezien zij gebruikmaken van het interactieve tv platform van KPN.
Ook bij kabelaar Ziggo zijn de contractonderhandelingen met FOX Sports ondertussen tot een einde gekomen. Ziggo heeft besloten de zender FOX Sports 1 tot 1 januari 2021 gratis aan te bieden aan haar klanten met minimaal een TV Start abonnement. Die geste doet de provider mede omdat voetbalstadions door de contactbeperkende maatregelen rondom het coronavirus voorlopig niet (volledig) toegankelijk zijn. "Hiermee willen we de clubs en de fans tegemoetkomen en er zo voor zorgen dat iedereen kan meegenieten van de Nederlandse competities wanneer deze starten", aldus de provider. Wat FOX Sports bij Ziggo gaat kosten na 1 januari is op dit moment nog niet bekend.

Grote verschillen in prijs aanvullende zenders
Op dit moment is FOX Sports het goedkoopst verkrijgbaar bij alles-in-1 aanbieders Online.nl en Youfone. Zij bieden namelijk als enige providers de drie Eredivisie kanalen gratis aan in het interactieve tv pakket. Bij Youfone betalen klanten na twaalf maanden wel 7,50 euro per maand, bij Online.nl blijft dit gratis.
Bij andere providers loopt de prijs van de aanvullende Eredivisie zenders op tot maar liefst 17,95 euro per maand bij Ziggo. De merken van KPN bieden de drie kanalen van FOX Sports Eredivisie alleen aan in combinatie met de internationale zenders. Klanten betalen hiervoor dan 12,99 euro per maand.
De grote verschillen in prijs blijken een keuze van de providers zelf. Een woordvoerder van FOX Sports laat aan Breedbandwinkel.nl weten dat providers zelf bepalen in welke pakketvorm en tegen welk tarief FOX Sports aan de consument wordt aangeboden.

In onderstaand overzicht treft u de huidige maandtarieven van FOX Sports per provider:

ProviderEredivisie 1Eredivisie 1, 2 en 3International / Compleet
BudgetInbegrepen-€12,99
Caiway-€2,50 tot €8,50€16,00
DELTA-€7,50€15,00
KPNInbegrepen-€12,99
Online.nlInbegrepenInbegrepen€9,95
OxxioInbegrepen-€12,99
T-MobileInbegrepen€7,50€12,50
Tele2---
XS4ALLInbegrepen-€12,99
YoufoneInbegrepen12 mnd. gratis€7,50
ZiggoInbegrepen tot 2021€17,95€12,95

Actiekorting wordt alleen gegeven door T-Mobile. Bij T-Mobile is het Eredivisie pakket de eerste maand gratis en het Compleet pakket de eerste maand 5,00 euro.
Bij Caiway is de prijs van het Eredivisiepakket afhankelijk van de gekozen internetsnelheid. Provider DELTA biedt FOX Sports 1 gratis aan bij het 90+ zenderpakket en het complete Eredivisie pakket gratis bij het 120+ zenderpakket.

Overstappen
Twijfelt u om over te stappen naar aanleiding van de tarieven? Onze ervaren overstapspecialisten helpen u graag verder. U kunt ons gratis bereiken op 0800 - 0160.
Of kijk direct direct wat er voor u beschikbaar is op uw adres:


door 28.462 keer gelezen