Grote verschillen in tarieven FOX Sports

Grote verschillen in tarieven FOX Sports

Afgelopen jaren hebben er een aantal drastische wijzigingen plaatsgevonden in de doorgifte van FOX Sports. Nu vlak voor de start van het nieuwe Eredivisie 2018/2019 voetbalseizoen blijken de tarieven verder uiteen te lopen dan ooit.

Op dit moment is FOX Sports het goedkoopst verkrijgbaar bij alles-in-1 aanbieder Online.nl. Zij bieden namelijk als enige provider de drie Eredivisie kanalen gratis aan in het complete interactieve tv pakket. "Vooral in de regio wordt dit erg gewaardeerd. Niet alleen Ajax en Feyenoord maar ook wedstrijden van de kleinere clubs zijn via ons gratis te bekijken", aldus Marketing Communicatie Manager Sandra Groeneveld van Online.nl.

Grote verschillen
Providers T-Mobile, Youfone en Delta bieden ook gratis FOX Sports Eredivisie aan. Hierbij gaat het echter alleen om het eerste kanaal met de belangrijkste wedstrijden van de grote clubs. Bij de Zeeuwse provider Delta komt hier per 1 januari 2019 verandering in. Delta heeft opnieuw een doorgifteovereenkomst gesloten met Discovery, TLC en Eurosport en kiest ervoor sportzender Eurosport weer op te nemen in het basispakket. FOX Sports Eredivisie 1 wordt bij Delta een betaalzender en gaat 5,00 euro per maand kosten.

Ten slotte bieden KPN en Telfort de voetbalzenders gratis aan wanneer men naast internet en tv ook een mobiel abonnement afneemt op hetzelfde adres. In dat geval kan men via KPN Compleet of Telfort CombiVoorbeel kiezen voor FOX Sports Eredivisie. Hierdoor ontvangen dit seizoen zo'n 3 miljoen huishoudens FOX Sports gratis in het basis tv-pakket.

In onderstaand overzicht treft u de huidige maandtarieven van FOX Sports per provider:

ProviderEredivisie 1Eredivisie 1, 2 en 3Compleet
Caiway-€8,50€16,00
DeltaInbegrepen€7,45€14,45
KPN-€7,50€15,00
NLE-€7,50€15,00
Online.nlInbegrepenInbegrepen€9,95
T-MobileInbegrepen€7,50€12,50
Tele2---
Telfort-€7,50€15,00
XS4ALL-€7,50€15,00
YoufoneInbegrepen€7,50€12,50
Ziggo-€17,95€24,95

Actiekorting wordt alleen gegeven door T-Mobile. Bij T-Mobile is het Eredivisie pakket de eerste maand gratis en het Compleet pakket de eerste maand 5,00 euro.
De grote verschillen in prijs blijken een keuze van de providers zelf. Een woordvoerder van FOX Sports laat aan Breedbandwinkel.nl weten dat providers zelf bepalen in welke pakketvorm en tegen welk tarief FOX Sports aan de consument wordt aangeboden.

Ook Keuken Kampioen Divisie en KNVB beker
De gratis te bekijken FOX seriezender gaat vanaf dit seizoen op maandag- en vrijdagavond ook voetbalwedstrijden uitzenden van de Keuken Kampioen Divisie en de KNVB beker. Deze laatste competitie is overgenomen van tv-zender Veronica.
"De samenwerking hierin tussen FOX en FOX Sports zorgt ervoor dat er meer live wedstrijden van de Keuken Kampioen Divisie dan ooit worden uitgezonden en dat is door het sterke deelnemersveld een goede zaak", aldus FOX.

Overstappen
Twijfelt u om over te stappen naar aanleiding van de tarieven? Onze ervaren overstapspecialisten helpen u graag verder. U kunt ons gratis bereiken op 0800 - 0160.
Of kijk direct direct wat er voor u beschikbaar is op uw adres: