Prijsverhoging voor internet? Stap gewoon over

Prijsverhoging voor internet? Stap gewoon over

Ook al gehoord over de prijsverhogingen voor internet en tv? Zowel Ziggo, KPN als DELTA hebben de afgelopen tijd bekendgemaakt de tarieven per 1 juli fors te gaan verhogen. De inflatiecorrecties lopen soms op tot maar liefst 7,75 euro per maand.

Begin maart maakte Ziggo als eerste bekend de prijzen voor internet en tv te gaan verhogen. Destijds berekenden we al dat Internet Complete, Bellen en TV Max maar liefst 7,75 euro per maand duurder wordt, oftewel 93,00 euro per jaar. De snelste Giga abonnementen van Ziggo stijgen het minst. Op basis van deze inflatiecorrectie was het niet mogelijk lopende contracten te beëindigen. Door een latere wijziging in de algemene voorwaarden van Ziggo is dit nu alsnog mogelijk. Ook Ziggo klanten in het eerste jaar van hun contract kunnen dus gewoon overstappen vóór 1 juli.

Kabelaar en glasvezelprovider DELTA was half mei de volgende die een prijsverhoging bekendmaakte. Het gaat hierbij niet om de glasvezelabonnementen, maar alleen om kabelabonnementen. DELTA biedt dit aan in de provincie Zeeland. Zowel de tarieven voor internet, tv als bellen gaan allemaal omhoog voor deze klanten.

Op 1 juni volgde ook KPN met de bekendmaking van een inflatiecorrectie. KPN rekent dit jaar met een prijsverhoging van 6,4%, maar nooit meer dan maximaal 4,00 euro per maand. De prijsverhoging geldt voor klanten van KPN waarbij het abonnement vóór 23 januari 2023 is besteld. Ben je KPN klant en heb je het contract nog niet langer dan 1 jaar? Dan is het helaas niet mogelijk direct op te zeggen vanwege de inflatiecorrectie. Dat kan alleen als je ondertussen contractvrij bent, na het eerste jaar.

Opzeggen en overstappen
Ook al gelden de genoemde prijsverhogingen misschien niet voor jou, wist je dat overstappen áltijd loont? Ook als je overstapt naar een provider die de tarieven heeft opgehoogd? Je ontvangt namelijk bij bijna alle providers de eerste 6, 8 of zelfs 12 maanden korting. Zo bespaar je gemiddeld tot 300,00 euro in het eerste jaar!
Breedbandwinkel doet daar tijdens de Overstapweken tot 1 juli nog eens een cashback van minimaal 20,00 euro bovenop én een Pathé Thuis film cadeau t.w.v. 5,99 euro.

Bekijk direct wat jij kunt besparen op jouw adres: