DELTA verhoogt tarieven voor diensten via de kabel

DELTA verhoogt tarieven voor diensten via de kabel

DELTA is volop bezig met de verglazing van haar netwerk en uitbreiding in andere regio’s. Voor de klanten die een DELTA abonnement hebben via de kabel (COAX) in Zeeland gaat op 1 juli het een en ander veranderen. Kort gezegd: de tarieven voor zowel internet als tv en vaste telefonie gaan omhoog.

DELTA wijzigt per 1 juli haar tarieven voor kabel-tv, -internet en -telefonie abonnementen. Feitelijk gaan de prijzen over de hele linie van diensten omhoog, op één abonnement na, dat goedkoper wordt. De prijsstijgingen variëren van enkele dubbeltjes, voor een extra HD TV ontvanger tot enkele euro’s voor de meeste internet en tv abonnementen. Ook de tarieven voor vaste telefonie stijgen, met 1 cent per minuut voor gesprekken binnen Nederland en diezelfde verhoging geldt ook voor het starttarief.

Budget Internet abonnement verdwijnt
Bij een prijsverhoging hoort doorgaans ook een aanpassing, naar boven, van de internetsnelheid. DELTA houdt vast aan die traditie. Dat betekent in dit geval wel dat het goedkoopste internetabonnement, Flexpakket Basis 75 Mb, vanaf 1 juli zal verdwijnen. Dat abonnement kostte 45,00 euro per maand. In plaats daarvan kunnen klanten van DELTA vanaf 1 juli kiezen voor het Flexpakket Basis, met 150 Mb. Dat abonnement is als enige in prijs verlaagd, van 47,50 naar 45,00 euro per maand.

Behalve dat er een abonnementsvariant verdwijnt, komt er ook een nieuwe bij: het Flexpakket Basis met 250 Mb. Dat abonnement gaat 51,00 euro per maand kosten. De andere Flexpakket abonnementen krijgen een prijsverhoging van 2,50 euro (400 en 1.000 Mb) en 3,50 euro (300 Mb) per maand.

TV en telefonie ook duurder
DELTA verhoogt op 1 juli de prijs van het TV Basis pakket met 1,50 naar 27,50 euro per maand. Ook de extra tv-pakketten worden duurder. Voor 50+ zenders gaat het tarief van 8,00 naar 10,00 euro per maand. Neem je het interactieve tv-pakket met 90+ zenders, dan betaal je straks geen 13,00 maar 15,00 euro per maand. Het meest complete interactieve tv-pakket, met meer dan 120 zenders, wordt ook 2,00 euro duurder en kost vanaf 1 juli 25,00 euro per maand. Het tarief van ESPN Compleet gaat met 1,00 euro omhoog, naar 13,00 euro per maand.

Tot slot verhoogd DELTA ook de tarieven voor vaste telefonie. Het starttarief en het belminuuttarief voor gesprekken binnen Nederland gaan beiden met 1 cent omhoog, naar 16 cent per gesprek/minuut. Voor buitenlandse gesprekken, binnen Europa, wordt alleen het starttarief 3 cent duurder. Dat ligt vanaf 1 juli dan op 19 cent per gesprek.