KPN neemt glasvezelnetwerken van Primevest over

KPN neemt glasvezelnetwerken van Primevest over

KPN heeft een volgende stap gezet op weg naar haar doelstelling om 80 procent van Nederland in 2026 te voorzien van een glasvezelaansluiting van het bedrijf. Met de overname van het glasvezelnetwerk van Primevest Capital Partners voegt KPN ruim 127.000 glasvezelaansluitingen aan haar netwerk toe.

Primevest Capital Partners investeert in heel Europa in het toekomstbestendig maken van steden op het gebied van connectiviteit, mobiliteit en stedelijke leefbaarheid. In Nederland heeft Primevest de afgelopen jaren onder andere 127.000 glasvezelaansluitingen gerealiseerd in Den Haag, Rotterdam en Eindhoven.

Overname door KPN
De overname van het glasvezelnetwerk van Primevest Capital Partners betekent dat KPN haar glasvezelnetwerk in die drie steden nu dus met 127.000 aansluitingen uitbreidt. Daarmee verstevigt KPN haar leidende positie op de glasvezelmarkt en in de drie genoemde steden in het bijzonder. Na de overname zullen de glasvezelaansluitingen van Primevest toegevoegd worden aan het eigen, open, glasvezelnetwerk van KPN. Dit betekent dat ook andere aanbieders van telecomdiensten hun diensten over dit netwerk kunnen gaan leveren.

“Deze overname is een welkome aanvulling op ons bestaande glasvezelnetwerk. We hebben nu op circa 4 miljoen adressen ons kopernetwerk vervangen door glasvezel. Een prestatie van formaat en in het hart van onze strategie. De komende jaren maken we het werk met volle energie af", aldus Wouter Stammeijer, Chief Technology & Digital Officer van KPN.

Hoeveel KPN betaald heeft voor het glasvezelnetwerk van Primevest is niet bekend. Naar verwachting zal de overname nog deze maand, juni 2023, afgerond worden.