Grote verschillen in tarieven FOX Sports voor topclubs

Grote verschillen in tarieven FOX Sports voor topclubs

Jaarlijks vinden er wijzigingen plaats in de doorgifte en tarieven van FOX Sports. Nu vlak voor de start van het nieuwe Eredivisie 2019/2020 voetbalseizoen blijken de tarieven verder uiteen te lopen dan ooit wegens wijzigingen in programmering bij FOX Sports. Fans van de drie topclubs blijken de dupe.

Belangrijkste wijziging in deze programmering van FOX Sports is dat de Eredivisie-wedstrijden van Ajax, Feyenoord en PSV met ingang van dit voetbalseizoen niet standaard meer te zien zijn op FOX Sports 1. Juist dit kanaal wordt gratis aanboden bij een aantal providers zoals KPN, T-Mobile, Online.nl, XS4ALL, NLE en Youfone. Fans van de drie grootste Eredivisie clubs die verwachten dat de live verslagen van hun clubs standaard te zien zullen zijn op FOX Sports 1 komen wellicht bedrogen uit.
FOX Sports 1 krijgt namelijk vanaf dit seizoen een andere invulling. De programmering van de televisiezender bestaat volgens FOX Sports uit "een selectie van de beste FOX Sports-programma's en live wedstrijden uit de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie, KNVB Beker en UEFA Europa League".
De wedstrijden van de drie topclubs worden in het eerste Eredivisie weekend allemaal uitgezonden op zender FOX Sports 2. Op zaterdag 3 augustus Vitesse - Ajax om 18:30 uur en FC Twente - PSV om 20:45 uur. Ook de derby Feyenoord - Sparta wordt zondag 4 augustus uitgezonden op FOX Sports 2 om 14:30 uur.

Wie alle wedstrijden van Ajax, Feyenoord of PSV wil zien moet alsnog een abonnement nemen op het complete FOX Sports-pakket aangezien de veel wedstrijden van deze clubs op kanaal 2 en 3 te zien zullen zijn.

Grote verschillen in prijs FOX Sports
Het complete FOX Sports pakket met drie zenders is op het moment verreweg het goedkoopst verkrijgbaar bij alles-in-1 aanbieder Online.nl. Zij bieden namelijk als enige provider de drie kanalen gratis aan in het internet en interactieve tv pakket, wat verkrijgbaar is vanaf 32,50 euro per maand.
Providers KPN, T-Mobile, XS4ALL, NLE en Youfone bieden ook gratis FOX Sports aan. Hierbij gaat het echter alleen om FOX Sports 1 waarvan nu de invulling wordt versoberd.
Ten slotte bieden KPN en XS4ALL het complete FOX Sports pakket met alle zenders gratis aan wanneer men naast internet en tv ook een mobiel KPN abonnement afneemt op hetzelfde adres. In dat geval kan men via KPN Compleet kiezen voor FOX Sports.

In onderstaand overzicht treft u de huidige maandtarieven van FOX Sports per provider:

ProviderFOX Sports 1FOX Sports 1, 2 en 3
Online.nlInbegrepenInbegrepen
T-MobileInbegrepen€7,50
YoufoneInbegrepen€7,50
Delta-€7,50
Caiway-€8,50
KPNInbegrepen€9,99
NLE Inbegrepen€9,99
XS4ALLInbegrepen €9,99
Ziggo-€17,95
Tele2--

De grote verschillen in prijs blijken een keuze van de providers zelf. Een woordvoerder van FOX Sports laat aan Breedbandwinkel.nl weten dat providers zelf bepalen in welke pakketvorm en tegen welk tarief FOX Sports aan de consument wordt aangeboden.

Overstappen
Twijfelt u om over te stappen naar aanleiding van de tarieven? Onze ervaren overstapspecialisten helpen u graag verder. U kunt ons gratis bereiken op 0800 - 0160.
Of kijk direct wat er voor u beschikbaar is op uw adres: