Ziggo verhoogt up- en downloadsnelheden in juli

Ziggo verhoogt up- en downloadsnelheden in juli

Per juli verhoogt Ziggo de snelheid van bijna al haar internetabonnementen. De verhoging in downloadsnelheid loopt uiteen van 10 tot 100 Mb. De snelheidsverhoging geldt zowel voor bestaande als nieuwe klanten en heeft (nog) geen gevolgen voor de maandelijkse abonnementskosten.

Jarenlang was kabelinternet het go-to-abonnement wanneer je op zoek was naar een internetverbinding met de hoogst mogelijke downloadsnelheid. Sinds een jaar of twee voelen kabelaars als Ziggo echter de hete adem van de steeds breder beschikbaar komende supersnelle glasvezelnetwerken.

"Klanten zijn steeds meer online voor verschillende doeleinden: streamen, thuiswerken, videobellen, gamen en shoppen. We doen dat met steeds meer apparatuur (smartphone, tablet, laptop) en steeds meer tegelijkertijd. Onderzoek onder klanten laat zien dat zij het zeer waarderen dat Ziggo internet met het gebruik meegroeit. Daarom verhogen we ieder jaar de capaciteit van ons krachtige GigaNet.", aldus Ziggo.

Ziggo up- en downloadsnelheden per juli
In juli wordt gefaseerd voor het grootste deels van Ziggo's internetklanten de maximale downloadsnelheid, afhankelijk van het type abonnement, met 16 tot 100 procent verhoogd. Ook de maximale uploadsnelheden gaan omhoog, met 16 tot 400 procent. Dit geldt echter niet voor consumenten met een Internet Max of Giga abonnement of zakelijke klanten met een Internet Complete abonnement. Voor hen blijft de maximale snelheid ongewijzigd.

In onderstaand overzicht vind je de oude en de nieuwe down- en uploadsnelheden per abonnement.

AbonnementOude snelheidNieuwe snelheid
Internet Basic40Mb / 5Mb50Mb / 20Mb
Internet Start75Mb / 10Mb100Mb / 20Mb
Internet Start XXL150Mb / 15Mb200Mb / 20Mb
Internet Complete300Mb / 30Mb350Mb / 35Mb
Internet Max600Mb / 40MbOngewijzigd
Internet Giga1.000Mb / 50MbOngewijzigd

Ook voor Ziggo Zakelijk klanten wordt per juli een snelheidsverhoging doorgevoerd. Opvallend is dat Internet Start wordt verdubbeld in downloadsnelheid.

AbonnementOude snelheidNieuwe snelheid
Zakelijk Internet Instap Xtra50Mb / 20Mb100Mb / 20Mb
Zakelijk Internet Start Xtra100Mb / 30Mb200Mb / 30Mb
Zakelijk Internet Complete Xtra500Mb / 40MbOngewijzigd
Zakelijk Internet Giga Xtra1.000Mb / 50Mb1.000Mb / 70Mb

Uploadsnelheid achilleshiel kabelinternet
Hoewel Ziggo de uploadsnelheid van de meeste abonnementen nu ook verhoogd heeft, blijft het snelheidsverschil in upload met glasvezel nog altijd erg groot. Een van de nadelen van kabelinternet die vaak genoemd wordt is de relatief beperkte uploadsnelheid die kabelinternet providers als Ziggo bieden. De meeste glasvezelproviders leveren internetabonnementen waarbij de up- en downloadsnelheid gelijk is. Dat is een technisch voordeel van glasvezel. Ziggo werkt er echter wel aan om de uploadsnelheid in de toekomst verder te verhogen.

Jaarlijkse prijsverhoging
Ziggo heeft nog niets bekendgemaakt over eventuele prijsverhogingen. Doorgaans volgen die enkele weken nadat de snelheidsverhogingen worden bekendgemaakt. De laatste snelheidsverhoging vond plaats in april vorig jaar. Een maand later in mei volgde toen de bekendmaking van de jaarlijkse prijsverhogingen.

Modem resetten
Gedurende de hele maand juli worden de nieuwe internetsnelheden beschikbaar gemaakt. Klanten ontvangen automatisch een bevestiging van Ziggo wanneer de nieuwe snelheid beschikbaar is. Om gebruik te maken van de nieuwe snelheid dient het modem wel gereset te worden. Dat kan eenvoudig door de stekker van het modem gedurende één minuut uit het stopcontact te halen. Als het modem weer is opgestart, is de nieuwe download- en upload-snelheid gelijk beschikbaar. Modems die klanten niet zelf resetten, zal Ziggo gedurende de maand juli 's nachts op afstand resetten.

Benieuwd welke snelheden en abonnementen Ziggo op jouw adres aanbiedt? Doe de postcodecheck: