Ziggo verhoogt up- en downloadsnelheden

Ziggo verhoogt up- en downloadsnelheden

Per vandaag verhoogt Ziggo de snelheid van bijna al haar internetabonnementen voor ruim 3 miljoen klanten. De verhoging in downloadsnelheid loopt uiteen van 15 tot 200 Mb. De snelheidsverhoging geldt zowel voor bestaande als nieuwe klanten en heeft geen gevolgen voor de maandelijkse abonnementskosten.

Jarenlang was kabelinternet het go-to-abonnement wanneer je op zoek was naar een internetverbinding met de hoogst mogelijke downloadsnelheid. Sinds een jaar of twee voelen kabelaars als Ziggo echter de hete adem van de steeds breder beschikbaar komende supersnelle glasvezelnetwerken.

"We zijn steeds vaker met z’n allen tegelijk thuis online. Een goede verbinding is onmisbaar geworden. Het is belangrijk dat internet met de hoogste snelheid jouw huis binnenkomt. Zo blijf je met z'n allen tegelijkertijd zorgeloos videobellen, gamen, shoppen, streamen. Op ons krachtige GigaNet.", aldus Ziggo.

Ziggo up- en downloadsnelheden per 12 april
Met ingang van 12 april wordt voor alle internetklanten de maximale downloadsnelheid, afhankelijk van het type abonnement, met 16 tot 66 procent verhoogd. Ook de maximale uploadsnelheden gaan omhoog, met 20 tot 300 procent. Dat geldt echter niet voor consumenten met een Internet Max abonnement of zakelijke klanten met een Internet Complete of Max abonnement. Voor hen blijft de maximale uploadsnelheid ongewijzigd. Ook Internet Giga klanten ontvangen geen snelheidsverhoging.

In onderstaand overzicht vind je de oude en de nieuwe down- en uploadsnelheden per abonnement.

AbonnementOude snelheidNieuwe snelheid
Internet Basic25Mb / 2,5Mb40Mb / 5Mb
Internet Start50Mb / 5Mb75Mb / 10Mb
Internet Start XXL100Mb / 10Mb150Mb / 15Mb
Internet Complete250Mb / 25Mb300Mb / 30Mb
Internet Max500Mb / 40Mb600Mb / 40Mb
Internet Giga1.000Mb / 50MbOngewijzigd

Ook voor Ziggo Zakelijk klanten wordt vandaag een snelheidsverhoging doorgevoerd. Opvallen is Internet Complete klanten er maar liefst 200 Mb op vooruit gaan.

AbonnementOude snelheidNieuwe snelheid
Zakelijk Internet Start60Mb / 10Mb100Mb / 30Mb
Zakelijk Internet Complete300Mb / 40Mb500Mb / 40Mb
Zakelijk Internet Max600Mb / 50Mb700Mb / 50Mb
Zakelijk Internet Giga1.000Mb / 50MbOngewijzigd

Het instellen van de hogere snelheid vindt vanaf 12 april 12:00 uur plaats en zal uiterlijk tot 31 mei duren. In de tweede week van april start Ziggo met het op afstand resetten van modems, waarna klanten automatisch de nieuwe snelheden hebben.

Uploadsnelheid achilleshiel kabelinternet
Hoewel Ziggo de uploadsnelheid van de meeste abonnementen nu ook verhoogd heeft, blijft het snelheidsverschil in upload met glasvezel nog altijd erg groot. Een van de nadelen van kabelinternet die vaak genoemd wordt is de relatief beperkte uploadsnelheid die kabelinternet providers als Ziggo bieden. De meeste glasvezelproviders leveren internetabonnementen waarbij de up- en downloadsnelheid gelijk is. Dat is een technisch voordeel van glasvezel. Ziggo werkt er echter wel aan om de uploadsnelheid in de toekomst verder te verhogen.

"Veel klanten downloaden vooral en vinden een upload van 50 Mb voldoende. Daarnaast zijn wij in een afrondende fase als het gaat om de omschakeling van analoge tv en radio naar digitale tv en radio, wat ons in staat stelt om de uploadsnelheden verder te kunnen verhogen.", aldus Ziggo.