Ziggo test in Utrecht met Gigabit-snelheden

Ziggo test in Utrecht met Gigabit-snelheden

Ziggo heeft de ambitie om vanaf 2020 over te schakelen op een vernieuwd netwerk dat klaar is voor Gigabit-snelheden van meer dan 1.000 Mb. Twintig huishoudens en bedrijven in Utrecht proberen dit de komende maanden uit in een eerste test.

De test met het nieuwe kabelnetwerk is gebaseerd op Docsis 3.1, een technologie die verloopt via de bestaande tv-kabel en veel meer netwerkcapaciteit kan bieden dan de huidige standaard. In de praktijk biedt Ziggo nu snelheden aan tot 400 Mb voor consumenten en 500 Mb voor zakelijk gebruikers. Met de nieuwe techniek kan Ziggo de explosieve groei in databehoefte de komende jaren ruim opvangen en beter de concurrentie aangaan met glasvezel.
Met de nieuwe Docsis 3.1 techniek kan de internetsnelheid uiteindelijk oplopen tot 5 Gb (5.000 Mb) per seconde voor download en 1 Gb (1.000 Mb) voor upload. De verbinding is daarnaast stabieler, veiliger en kent minder vertraging.

De Utrechtse wijk Oog in Al krijgt nu de primeur, twintig huishoudens en bedrijven proberen het supersnelle internet via de kabel de komende maanden uit.

door 7.067 keer gelezen