Ziggo prijsverhoging per 1 juli 2024

Ziggo prijsverhoging per 1 juli 2024

Ziggo past per 1 juli 2024 een inflatiecorrectie toe op de tarieven voor internet, tv en vast bellen. Internet en tv vergelijker Breedbandwinkel meldt dat internet 1,00 euro duurder wordt per maand. Voor tv en vast bellen geldt elk een prijsverhoging van 0,50 euro per maand. De prijsverhoging geldt voor alle ruim 3 miljoen Ziggo klanten.

Ziggo stelt dat een prijsstijging in Nederland ook invloed heeft op haar kosten. Ziggo bekijkt jaarlijks of zij deze gestegen kosten in de prijzen doorvoeren. Voor zo'n wijziging gebruikt Ziggo het CBS-inflatiepercentage over het vorige jaar. Dit jaar wordt gerekend met een inflatiepercentage van 3,8%. Met een inflatiecorrectie van gemiddeld 2,5%, blijft Ziggo onder het percentage van het CBS.
Ondanks de veel kleinere stijging dan vorig jaar verhoogt Ziggo hiermee haar omzet met ruim 5 miljoen euro per maand.

Prijswijzigingen per 1 juli 2024
Afhankelijk van het pakket wordt de prijs samen 1,00 euro tot 2,00 euro duurder per maand. De prijsverhoging geldt voor alle Ziggo klanten. Ook voor oudere Ziggo klanten die al een of meerdere malen te maken hebben gehad met een prijsverhoging.
Bestaande klanten ontvangen tussen 6 en 27 juni op hun factuur een melding over de prijsverhoging die voor hen geldt.

AbonnementPrijsverhoging
Internet Lite+€1,00
Internet Start+€1,00
Internet XXL+€1,00
Internet Elite+€1,00
TV Start+€0,50
TV Complete+€0,50
TV Max+€0,50
Ziggo GO+€0,50
TV Start (los abonnement)+€1,20
Kabel TV (los abonnement)+€0,87
Vast Bellen+€0,50
Volop Bellen+€0,55

Als er een kortingsbedrag of -percentage is afgesproken voor een bepaalde periode, dan blijft dat geldig totdat die actieperiode is afgelopen. Dit word dan wel berekend over de nieuwe abonnementsprijs.

Kosteloos het abonnement beëindigen voor het einde van het contract is niet mogelijk. Volgens de algemene voorwaarden van Ziggo mogen zij jaarlijks de prijzen van de abonnementen wijzigen tot maximaal het CBS-inflatiepercentage.

Update 6 juni: Vandaag is bekend geworden dat de prijsverhoging niet alleen geldt voor nieuwe klanten die per 1 april een nieuw Ziggo abonnement hebben besteld, maar ook voor alle bestaande klanten van vóór 1 april.

Benieuwd wat Ziggo of een andere provider te bieden heeft op jouw adres? Doe de postcodecheck en vergelijk het direct: