Ziggo introduceert de Mediabox Next Mini

Ziggo introduceert de Mediabox Next Mini

Ziggo is gestart met de uitrol van haar nieuwe tv-ontvanger, de Mediabox Next Mini. De nieuwe decoder wordt vanaf nu standaard geleverd bij de Internet & TV Start en Alles-in-1 Start abonnementen. Ook wordt de Next Mini ingezet als oplossing voor de tweede tv in huis.

Mediabox Next Mini nu standaard
Nieuwe Ziggo klanten die voor een TV Max of TV Complete abonnement kiezen ontvangen voorlopig nog altijd de bestaande Mediabox Next. Die klanten kunnen desgewenst wel een Mediabox Next Mini huren voor de tweede en derde tv. Voorwaarde is dan wel dat zij al een Mediabox Next of diens voorganger, de Mediabox XL in huis moeten hebben.

Klanten met een TV Start abonnement, die nu standaard de Mediabox Next Mini ontvangen, kunnen als zij dat willen ook een of twee extra decoders huren. De huurprijs per extra decoder is voor alle abonnementsvormen vastgesteld op 4,00 euro per maand.

CI+ module duurder dan Mediabox Next Mini
De abonnementskosten voor een TV Start met Mediabox Next Mini tv-ontvanger zijn hetzelfde gebleven. Klanten betalen nu dus evenveel voor het abonnement in combinatie met de nieuwe decoder als voorheen voor TV Start met de Mediabox Standaard of XL. De keuze voor een CI+ module in plaats van een losse tv-ontvanger is nog altijd 50 cent per maand duurder.

Compact en energiezuinig
De Mediabox Next Mini valt met name op door zijn compacte design. Het kastje meet acht bij acht centimeter en is nog geen twee centimeter hoog. Daarmee is hij qua afmetingen vergelijkbaar met bijvoorbeeld de Apple TV en kan dus zelfs eenvoudig achter de tv geplaatst worden. Een ander voordeel is het geringere stroomverbruik. Van de Mediabox XL was bekend dat die, ook in stand-by modus, relatief veel stroom verbruikt. Soms tot wel 70 Watt.

De Mediabox Next Mini gebruikt daarentegen nog geen 4 watt als hij gebruikt wordt, ook voor 4K. In stand-by modus gebruikt hij slechts 0,5 tot 2,9 Watt, afhankelijk van welke eco-stand geselecteerd wordt. Hoe energiezuiniger de mediabox ingesteld wordt, hoe langer het duurt voordat hij helemaal opgestart en gebruiksklaar is.
De bediening en de gebruikersinterface van de Mediabox Next Mini zijn identiek aan die van de normale Mediabox Next. In het installatiepakket van de nieuwe decoder zit naast de Mediabox Next Mini zelf, ook een Babylon afstandsbediening met Voice Control en een UTP netwerkkabel van 10 meter. Ook kan er voor gekozen worden om de decoder aan te sluiten via Wifi. Een aansluiting op de coax-kabel is voor de Mediabox Next Mini niet nodig.

De komst van een nieuwe decoder stond al langer op de agenda van Ziggo. De eerste praktijktests van de Next Mini, waarvoor een selecte groep klanten van de provider uitgekozen werd, startte ruim driekwart jaar geleden.

Benieuwd naar de nieuwe Ziggo Mediabox Next Mini? Doe de postcodecheck en je ziet direct wat er op jouw adres beschikbaar is:


door 24.044 keer gelezen