Ziggo werkt aan nieuwe versie van de Mediabox Next

Ziggo werkt aan nieuwe versie van de Mediabox Next

Zo’n twee jaar geleden startte Ziggo met het testen van de Mediabox Next als opvolger van de Horizon tv-ontvanger. Inmiddels, zo luiden de berichten, zou de provider op het punt staan een nieuwe versie van de Mediabox Next te gaan testen. Daarvoor heeft Ziggo al een kleine groep klanten benaderd met de vraag of zij aan die test willen deelnemen.

Over de functionaliteit van die nieuwe tv-ontvanger wil Ziggo nog niets kwijt, anders dan de bevestiging dat de provider inderdaad gaat starten met het testen ervan en dat de box verder qua functionaliteit niet veel zal verschillen met de huidige Mediabox Next. Dat geldt ook voor de 4K ondersteuning die gebaseerd zal zijn op dezelfde technologie als de huidige box. De testperiode loopt tot het eind van deze zomer, zo blijkt uit berichten die klanten ontvangen hebben. Ziggo spreekt daarin over een nieuwe versie van de Mediabox Next.

Compacter en energiezuiniger
Gespeculeerd wordt dat het mogelijk gaat over een settopbox die vergelijkbaar is met de 4K Mini TV Box die Liberty Global, het moederbedrijf van Ziggo, in samenwerking met Comscore ontwikkeld heeft. Die box werd in de zomer van 2020 gepresenteerd door Liberty Global als de eerste volledig IP-gebaseerde decoder, zonder coax-aansluiting. Dit betekent automatisch dat een coaxkabel niet meer nodig is en dat de tv-ontvanger voor de verbinding aan een wifi-netwerk of utp netwerkkabel gekoppeld moet worden. Liberty Global levert de nieuwe 4K Mini TV box al aan klanten van UPC in Polen.

De 4K Mini TV Box is bovendien compacter en, dankzij een passieve koeling, energiezuiniger en stiller dan de huidige Mediabox Next. Hij lijkt op de Arris VIP5202 die ook door KPN meegeleverd wordt. Arris is sinds enkele jaren onderdeel van Comscore, dus die aanname is niet geheel uit de lucht gegrepen.