VodafoneZiggo sluit Zeist aan op GigaNet

VodafoneZiggo sluit Zeist aan op GigaNet

Het uitbreiden van de bandbreedte van VodafoneZiggo internetverbindingen gaat onverminderd door. Afgelopen week sloot de provider een kleine 24.000 huishoudens en bedrijven in Zeist aan op GigaNet, het gigabit netwerk van VodafoneZiggo.

De uitbreiding in Zeist betekent dat inmiddels zo’n 3,3 miljoen huishoudens en bedrijven binnen het verspreidingsgebied van VodafoneZiggo een Gigabit internetabonnement van de provider kunnen afsluiten. De provider heeft de afgelopen maanden al diverse keren de ambitie uitgesproken om in de loop van 2022 alle klanten in haar verspreidingsgebied deze mogelijkheid te bieden.

Giga-abonnement
De provider heeft hiervoor enige tijd geleden de nieuwe abonnementsvorm 'Giga' geïntroduceerd. Deze abonnementen bieden internet met een downloadsnelheid van maximaal 1 Gbit/s en een upload van 50 Mbit/s. Bij de alles-in-1 variant is daarnaast ook het meest uitgebreide tv-zenderpakket via de interactieve Mediabox Next, Ziggo Movies & Series XL (Home of HBO), Ziggo Sport, de Ziggo GO-app en een vaste telefoonaansluiting inbegrepen.

Zeven kilometer kabel
Voordat de inwoners en bedrijven in Zeist aangesloten konden worden op GigaNet, hebben monteurs van VodafoneZiggo de nodige kabels en connectoren moeten vernieuwen. In totaal zijn in 3.932 straatkasten ruim zeven kilometer kabel en bijna 74.000 nieuwe connectoren geplaatst. Nadat deze werkzaamheden afgerond werden konden de bijna 24.000 adressen in Zeist in één keer op het Gigabit netwerk aangesloten worden.

Omdat VodafoneZiggo gekozen heeft voor DOCSIS 3.1, kan het laatste deel van haar Gigabit netwerk, vanaf de straatkast tot het aansluitpunt in huis, gewoon over de bestaande coaxkabel getransporteerd worden. Daardoor hoeven voor het aansluiten van huishoudens en bedrijfspanden geen werkzaamheden bij de klanten binnen uitgevoerd te worden. ‘Gigabit zonder graven’ noemt de provider dit. Bovendien wordt het met DOCSIS 3.1 in de toekomst mogelijk om internetsnelheden tot 10 Gigabit aan te bieden. Op dit moment wordt die technologie door VodafoneZiggo al getest.

door Bron: Ziggo, 2.249 keer gelezen