UPC komt met Chello Extreme: 20 Mbps

Onder de naam 'Chello Extreme' lanceert UPC op 1 mei een nieuw abonnement met een downloadsnelheid van maximaal 20 Megabit per seconde (Mbps). Daarmee is UPC de eerste internetprovider die grootschalig de grens van 10 Mbps doorbreekt.

Chello Extreme is bedoeld voor 'die-hard' internetters en voor gebruikers, zoals families, die met meerdere PC's tegelijk online willen zijn zonder concessies aan snelheid te doen.
Het nieuwe abonnement krijgt een prijs van 79,95 euro per maand voor een downloadsnelheid van 20 Mbps en een uploadsnelheid van 1 Mbps. Gedurende de introductie periode is dit zelfs inclusief een basis telefonie-abonnement. Voor een vergelijkbare prijs bieden andere internetproviders via ADSL snelheden rond de 8 Mbps. Gelijktijdig met de introductie van Chello Extreme op 1 mei verlaagt UPC de prijs van Chello Plus met tien euro tot 69,95 euro.

ADSL2+
Na een succesvolle ADSL-test gedurende een aantal maanden, heeft UPC besloten om per 1 mei dit nieuwe supersnelle abonnement ook buiten haar netwerk te introduceren. Op termijn wordt een verdere uitrol van ADSL-producten buiten het kabelnetwerk voorzien.
Om dergelijke snelheden via ADSL te realiseren, maakt UPC gebruik van ADSL2+. Hiermee zijn snelheden tot 24 Mbps mogelijk. UPC sloot volgens ingewijden maandag een overeenkomst met KPN voor het gebruik van ADSL2+.

Diederik Karsten, managing director van UPC Nederland: "Met onze internetproducten willen we op het gebied van snelheid leidend zijn. In lijn met deze kabelinternetfilosofie om de nieuwe norm in up- en downloaden te willen bieden, wordt het 20 Mbps product zowel via het kabelnetwerk als via ADSL aangeboden. Onderzoek toont aan dat veel gebruikers interesse hebben in ultrasnelle internetproducten. Met Chello Extreme laten we zien dat we klaar zijn voor de toekomst."
Over het UPC-kabelnetwerk zijn nu al snelheden tot 30 Mbps mogelijk, zo bleek vorig jaar uit een test in Almere. Ook is een test in Amsterdam aangekondigd met snelheden tot 50 Mbps.

door Bron: ANP, 58.106 keer gelezen