Tarieven Viaplay F1 voor seizoen 2022 bekendgemaakt

Tarieven Viaplay F1 voor seizoen 2022 bekendgemaakt

Het was al enige tijd bekend dat de Formule 1 wedstrijden vanaf 2022 niet meer bij Ziggo live te zien zouden zijn. De nieuwe licentiehouder Nordic Entertainment Group (NENT) lanceert per 1 maart 2022 Viaplay in Nederland voor 13,99 euro per maand. Ook de prijs voor KPN en Ziggo klanten is ondertussen bekend.

In december maakte de nieuwe uitzendgemachtigde bekend dat de betaalde streamingdienst Viaplay vanaf 1 maart in Nederland beschikbaar zal zijn. Een breed scala aan devices en platforms gaan Viaplay ondersteunen, waaronder smart tv's, iOS en Android smartphones en tablets, Chromecast, Apple TV, PC en Mac.

Prijs Viaplay 13,99 euro per maand of 99,00 euro per jaar
De kosten van het abonnement zijn door NENT bepaald op 13,99 euro per maand. Een abonnement op Viaplay kan rechtstreeks bij de streamingdienst afgenomen waarbij voor het eerste jaar 99,00 euro wordt gerekend.
Ook via bestaande tv-aanbieders zoals KPN en Ziggo is Viaplay af te sluiten. Met deze twee aanbieders heeft NENT al afspraken gemaakt over de doorgifte van Viaplay, zowel op tv als via de streaming tv-apps van beide providers. Ook zou het mogelijk moeten worden om per race te betalen, maar details hierover zijn momenteel nog niet bekend.

Prijzen Viaplay via KPN en Ziggo
Vandaag hebben zowel KPN als Ziggo bekend gemaakt op welke aanbiedingen zij de Formule 1 fans willen trakteren. Daarbij neemt KPN overduidelijk het voortouw. Klanten die overstappen naar een internet en tv-abonnement van KPN mogen het complete Formule 1 seizoen van 2022 zonder extra kosten kijken. Zij ontvangen namelijk negen maanden gratis Viaplay bij hun nieuwe KPN-abonnement gecombineerd met 3 maanden korting op het internet en tv abonnement. Een aanbieding die nieuwe klanten omgerekend bijna een besparing van 126,00 euro oplevert op Viaplay.
Voor bestaande klanten introduceert KPN vanaf maart een Viaplay abonnement voor 9,99 euro per maand, ofwel vier euro onder het standaardtarief. Klanten kunnen die introductieprijs overigens nog halveren, naar 4,99 euro per maand, wanneer zij de 5,00 euro Hussel-entertainmentkorting inzetten. Deze korting geldt voor klanten die zowel vast internet afnemen bij KPN, gecombineerd met een mobiel abonnement.

Niet lang nadat KPN de Viaplay aanbieding vanmorgen presenteerde maakte Ziggo bekend dat ook zij klanten van een korting willen laten profiteren wanneer die een Viaplay abonnement afsluiten. Dat aanbod is echter duidelijk minder groot dan hetgeen concurrent KPN biedt. Klanten die Viaplay bij Ziggo afnemen, betalen daarvoor de eerste vier maanden 20,00 euro, oftewel 5,00 per maand. Dat komt neer op een totale korting van bijna 36,00 euro. Vanaf de vijfde maand gaat het actietarief van 9,99 euro per maand gelden, en na 1 augustus is dit 13,99 euro per maand.

AanbiederAanbiedingTotaal
KPN9 maanden gratis voor nieuwe klanten *€0,00
F1TV Pro€7,99 per maand of eenmalig €64,99€64,99
Ziggo4 maanden €5,00 per maand,
1 maand €9,99 per maand,
4 maanden €13,99 per maand
€85,95
Viaplay€99,00 voor het eerste jaar€99,00

*) Voor bestaande KPN klanten geldt een tarief van 9,99 euro per maand, met eventueel nog 5,00 euro Hussel-entertainmentkorting per maand.

Hiermee wordt meteen duidelijk dat KPN aast op de Formule 1 fans die de afgelopen jaren een abonnement op Ziggo Sport moesten nemen om alle races live te kunnen kijken. Dat is niet zo’n heel gekke gedachte van KPN. Gemiddeld keken het afgelopen jaar tussen de 1 en 2 miljoen fans naar de verrichtingen van Max Verstappen op Ziggo Sport. Met als hoogtepunt de laatste en beslissende race in Abu Dhabi die meer dan 3,5 miljoen kijkers trok. Dat zijn, in potentie, heel wat nieuwe klanten die KPN met hulp van een goede aanbieding zou kunnen binnenhalen.

Andere providers zoals T-Mobile, die nog geen samenwerking zijn gestart met NENT voor doorgifte van Viaplay, verwijzen klanten door naar Viaplay zelf of het bestaande F1TV Pro.
Deze laatstgenoemde lijkt vooralsnog de goedkoopste optie om alle F1 wedstrijden live te kunnen bekijken. Echter zijn eventuele prijswijzigingen voor komend seizoen nog niet bekend. Een jaarabonnement op de F1TV Pro app kost momenteel 64,99 euro per jaar, of wanneer gekozen wordt voor een maandcontract 7,99 euro per maand.

Samenvattingen via de NOS en Ziggo Sport
Van de 23 races die volgend jaar op de kalender van het Formule 1 kampioenschap staan zal Viaplay er zes selecteren die ook zonder abonnement live te volgen zullen zijn, op het open tv-net dus. Welke races dat zijn, dat wordt later bepaald. Zeker is al wel dat de Grand Prix van Nederland in Zandvoort, die in het weekend van 4 september plaats zal vinden, ook live bij de NOS te zien zal zijn. De publieke omroep heeft daarnaast ook afspraken met Viaplay gemaakt over het uitzenden van uitgebreide samenvattingen van de overige races, waarbij ze maximaal 15 minuten van de race en 3 minuten van de kwalificatie mogen laten zien.

Op Ziggo Sport ontvangt presentator Rob Kamphues vanaf 18 februari iedere vrijdagavond rond 22:30 uur zijn vaste gasten Robert Doornbos, Jack Plooij, Rick Winkelman en Rob van Gameren in het Ziggo Sport Race Café. De hoogtepunten van de kwalificatie zijn tijdens raceweekends te zien op zaterdagavond om 17:30 uur en de samenvatting van de race op zondag om 17:00 uur. Op beide dagen verzorgt Olav Mol het commentaar. Het Ziggo Sport Race Café is dit jaar ook op zondag na iedere race te zien om 22:30 uur.

Presentatie en analisten
Viaplay zelf zal de uitzendingen van de Formule 1 volgens een vergelijkbaar format stroomlijnen als Ziggo, maar dan wel met een nieuw team van presentatoren en analisten. Rondom de trainingen en wedstrijden worden diverse live programma’s gemaakt, gepresenteerd door voormalig NOS nieuwslezer Amber Brantsen. Zij wordt bijgestaan door een aantal analisten, waaronder Giedo van de Garde en Christijan Albers. Op de circuits wordt het verslag van de wedstrijd in de vorm van een duo-presentatie verzorgd door Nelson Valkenburg en Melroy Heemskerk. Zij worden daar bijgestaan door pitreporter Stephane Kox die op haar beurt regelmatig bezoek zal krijgen van David Coulthard, Mika Häkkinen en Tom Christensen.

Voetbal, darts en series
Viaplay heeft met de uitzendrechten voor de Formule 1 natuurlijk goud in handen, maar de streaming videodienst heeft nog meer te bieden. Behalve het racen heeft Viaplay ook de uitzendrechten voor de Duitse Bundesliga, PDC Darts, de Italiaanse Serie A voor vrouwen en, met ingang van het seizoen 2022/2023 ook de Engelse Premier League. Daarnaast biedt Viaplay ook een scala aan series en films. Die variëren van eigen producties, Viaplay Originals, tot bekende Hollywood films en series en kinderprogramma’s.

door 69.466 keer gelezen