Ook Online komt met VDSL

Internetprovider Online en Huawei Technologies hebben een overeenkomst getekend voor de bouw van een nieuw DSL-netwerk in Nederland. Dit netwerk stelt Online in staat haar klanten, op basis van VDSL, hogere down- en upload snelheden tot 50 Mb te bieden.

Marco Wassink, Director IT & Network van Online: "Het internet wordt steeds intensiever gebruikt voor bijvoorbeeld gamen en het delen van zware bestanden als video's. De consument heeft daarom veel behoefte aan internet met hoge snelheden. Wij vinden het belangrijk dat onze klanten zorgeloos kunnen blijven genieten van alle voordelen van het internet en daarom investeert Online in de bouw van een nieuw DSL-netwerk. Dit netwerkt stelt ons in staat om, op basis van VDSL, hogere snelheden te kunnen bieden. Huawei is een zeer geschikte partner om dit netwerk voor ons te bouwen. Zij zijn hierin zeer ervaren en bieden een uitstekende technologie."

De voorbereidingen voor de bouw van het nieuwe DSL netwerk zijn inmiddels gestart en in het tweede deel van dit jaar verwacht Online VDSL aan haar klanten te kunnen leveren. Huawei is van mening dat, na vele jaren van succesvolle VDSL implementaties wereldwijd, zij Online's marketing strategie om snelle en innovatieve nieuwe diensten aan haar klanten te kunnen leveren, kunnen ondersteunen.

door Bron: Connexie, 48.920 keer gelezen