KPN prijsverhoging per 1 juli 2022

KPN prijsverhoging per 1 juli 2022

KPN heeft zojuist bekendgemaakt de tarieven voor bestaande klanten per 1 juli op te hogen met gemiddeld 1,90 euro per maand. De provider geeft als reden voor de tariefsverhoging investeringen in kwaliteit, stabiliteit en veiligheid. Klanten die wegens de prijsverhoging kosteloos het abonnement willen opzeggen kunnen dit doen voor 1 juli 2022 meldt internetvergelijker Breedbandwinkel.

"Ondanks dat het gebruik van het netwerk gigantisch is toegenomen, voert KPN een gematigde prijsverhoging door. Dankzij deze prijsverhoging kan KPN blijven investeren in de kwaliteit van het netwerk en de veiligheid voor klanten. Denk daarbij aan een betere bescherming tegen cybercriminelen met KPN Veilig en het Malwarefilter.", aldus KPN.

Zo heeft KPN onlangs KPN Cloud geïntroduceerd, een eigen plek om tot 10GB aan bestanden op te slaan. Hiermee kunnen bestanden eenvoudig met anderen worden gedeeld of worden samengewerkt aan een document. Veiligheid staat hierbij voorop: bestanden zijn veilig opgeslagen op servers in Nederland.

KPNHuidig tariefPer 1 juli 2022Prijswijziging
Internet 50Mb€42,50€44,00+ €1,50
Internet 100Mb€47,50€49,00+ €1,50
Internet 200Mb€50,00€52,00+ €2,00
Internet 1.000Mb€57,50€57,50Ongewijzigd

Jaarlijkse prijsverhogingen providers
Waar bij zorgverzekeringen december geldt als overstapmoment, is mei en juni dit geworden voor internet en tv. Afgelopen jaren voerden namelijk alle grote providers zoals Ziggo en KPN prijsverhogingen door per juni of juli. De verwachting is dat andere providers komende weken KPN dan ook zullen volgen.

Vast bellen duurder
Per 1 augustus gaan ook de tarieven voor vast bellen bij KPN omhoog. Dit geldt echter alleen voor de losse belabonnementen en niet in combinatie met vast internet. De abonnementen BelVrij en BelBasis worden allemaal 1,00 euro duurder per maand.

Geen zenderwijzigingen of hogere beltarieven
In tegenstelling tot voorgaande jaren blijven de beltarieven dit jaar gelijk. Ook zijn er geen zenderwijzigingen of prijswijzigingen in aanvullende zenderpakketten.

Klanten van KPN die te maken krijgen met de prijsverhoging krijgen in mei persoonlijk bericht per e-mail of brief.

Opzeggen en overstappen
Mochten de tariefsverhogingen reden zijn om over te stappen dan kun je het abonnement kosteloos beëindigen voor 1 juli 2022. Controleer voordat je overstapt altijd goed of deze tariefswijzigingen ook voor jou gelden. Je ontvangt hier bericht over van je provider. Is dat het geval, dan ben je vrij om nu over te stappen naar een andere provider, ook wanneer de eerste contractperiode (doorgaans 1 jaar) nog niet is afgelopen.
Kom je er niet uit? Onze ervaren overstapspecialisten helpen je graag indien je nog vragen hebt. Wij zijn gratis telefonisch bereikbaar op 0800 - 0160.
Bekijk hier direct welke aanbiedingen op jouw adres beschikbaar zijn: