KPN neemt glasvezelnetwerken Digitale Stad over

KPN neemt glasvezelnetwerken Digitale Stad over

KPN heeft het aantal glasvezelaansluitingen onlangs met 7.700 adressen uitgebreid door de overname van drie glasvezelnetwerken van Digitale Stad. De netwerken van Lingewaard, Berg en Dal en Westerveld zijn nu onderdeel van KPN Netwerk NL. Voor de klanten in die regio's verandert er door de overname niets, zo beloven zowel Digitale Stad als KPN.

Digitale Stad is een provider die met name actief is met het op glasvezel aansluiten van huishoudens en bedrijven in buitengebieden en kleinere gemeentes. Net als KPN hanteert Digitale Stad een open netwerkstrategie zodat verschillende aanbieders, tegen wholesale-tarieven, hun diensten op de glasvezelnetwerken kunnen aanbieden.

Verglazing in hoog tempo
De overname van de drie glasvezelnetwerken van Digitale Stad past in de 'Accelerate to Grow' strategie van KPN. De provider streeft er immers naar om voor het eind van 2025 meer dan twee derde, en op termijn zelfs vier op de vijf, van alle Nederlandse huishoudens op haar glasvezelnetwerken aan te sluiten. Op dit moment heeft ongeveer een derde van de Nederlandse huishoudens toegang tot glasvezel van KPN.

Naast de overname van (kleinere) glasvezelnetwerken rolt KPN zelf jaarlijks ook 500.000 nieuwe glasvezelaansluitingen uit. Onder meer door het versneld vervangen van het 'oude' kopernetwerk. "Glasvezel biedt de hoogst mogelijke up- en downloadsnelheid en is een stabieler en betrouwbaarder netwerk dat minder energie verbruikt. Samen met het volledig vernieuwde mobiele netwerk van KPN met 5G, vormt dit het meest moderne en krachtige netwerk waar Nederland tot ver in de 21ste eeuw op kan bouwen", aldus KPN.

De drie glasvezelnetwerken van Digitale Stad zijn inmiddels al overgedragen aan KPN. Over de bedragen die met de overname gemoeid zijn doen zowel KPN als Digitale Stad geen uitspraken.

door 3.355 keer gelezen