Formule 1 weer van start, wat zijn de opties?

Formule 1 weer van start, wat zijn de opties?

Het coronavirus heeft wereldwijd voor heel wat commotie en afgelastingen van sportwedstrijden gezorgd. Letterlijk één dag voor de start van het eerste raceweekend in Australië viel op 12 maart ook het doek voor het eerste deel van het Formule 1 seizoen. In de eerste week van juli wordt het F1-circus eindelijk weer geopend, te beginnen met twee Oostenrijkse races, op 5 en 12 juli.

Hoog tijd dus om even te inventariseren waar u het hele Formule 1 seizoen het beste kunt kijken. Klanten van Ziggo hebben het voordeel dat de races en kwalificaties uitgezonden worden op het 'gratis' Ziggo Sport kanaal (14). Dat heeft natuurlijk alles te maken met het feit dat de eigenaar van Ziggo, Liberty Global, ook eigenaar is van de Formule 1. Voor wie geen Ziggo heeft zijn er echter ook voldoende mogelijkheden om de verrichtingen van Max live te volgen. Met en zonder extra abonnement.

Online kijken bij F1 TV Pro
Online tv kijken is dé trend van het afgelopen jaar. Het begon met de streamingdiensten Netflix, NLZiet en Videoland. Inmiddels hebben we Disney+, Amazon Prime, DPlay, Eurosport Player, etc. Wilt u met een internet-only abonnement kijken naar de Formule 1, dan kunt u daarvoor terecht bij F1 TV Pro. Dit is de streamingdienst van de Formula One Group en Liberty Global, eigenaar van de Formule 1. Per maand betaalt u voor F1 TV Pro 7,99 euro. Een jaarabonnement kost 64,99 euro.

Zoals het er nu naar uitziet lijkt het er niet op dat de Formula One Group de prijs van het jaarabonnement zal verlagen vanwege het ingekorte seizoen. In de weken voorafgaand aan de oorspronkelijke start van het seizoen circuleerde online en op social media een aanbieding voor 25% korting, maar die is op dit moment niet meer te vinden.

Een voordeel van F1 Pro TV is wel dat het verreweg de meest uitgebreide F1 ervaring biedt. U heeft daarmee toegang tot alle streams van trainingen, kwalificaties en races, ook van de Formule 2 en Porsche Supercup. Daarnaast kunt u ook alle on-board camerastreams bekijken, boordradio's beluisteren en heeft u toegang tot exclusieve documentaires en meer dan 650 historische races. Overal ter wereld kunt u maximaal vier streams gelijktijdig, al dan niet op meerdere schermen of in split-screen, bekijken.

F1 via Ziggo Sport Totaal
Zoals gezegd krijgen klanten van Ziggo standaard toegang tot de Formule 1 kwalificatie en races op Ziggo Sport (kanaal 14). Klanten van andere tv-providers, zoals KPN, T-Mobile of Caiway, kunnen voor het Ziggo Sport Totaal pakket kiezen. In dat pakket zitten zes sportzenders. Op drie van deze zenders worden tijdens raceweekenden alle vrije trainingen, kwalificaties en races rechtstreeks uitgezonden.

De kosten voor Ziggo Sport Totaal liggen, afhankelijk van de tv-provider die u heeft, rond de 15,00 euro per maand. Kiest u als Ziggo klant voor het Ziggo Sport Totaal pakket, dan krijgt u tevens gratis toegang tot F1 TV Pro. Een extra voordeel van Liberty Global voor klanten van Ziggo.

Alternatieve kijkoptie
Bent u geen klant van Ziggo of wilt u geen apart abonnement aanschaffen om de Formule 1 wedstrijden te kunnen volgen, dan kunt u terecht bij de Duitse zender RTL. Deze zender zit bij vrijwel alle tv-providers in het standaard (voordeligste) pakket en is ook beschikbaar via satellietontvangers. Bedenk wel dat races, kwalificaties en trainingen regelmatig onderbroken worden door reclameblokken. Uiteraard levert deze Duitse zender ook alleen Duitstalig commentaar. Onlangs werd bekend dat RTL Duitsland in 2021 stopt met het uitzenden van alle Formule 1 races omdat de rechten voor uitzending daar in handen gekomen zijn van de betaalzender Sky.