Bennekom en Lunteren krijgen glasvezel internet

Glasvezel netwerkbeheerder Reggefiber kondigde onlangs nog aan dat zij de inschrijftermijn voor Bennekom en Lunteren ging verlengen tot 23 juni omdat er te weinig inschrijvingen in beide regio's zouden zijn. Inmiddels is duidelijk dat in zowel Bennekom als Lunteren na de zomer het glasvezelnetwerk wordt aangelegd.

Reggefiber begint altijd pas met het aanleggen van een glasvezelnetwerk wanneer tenminste 30 procent van de huishoudens in een bepaalde regio zich heeft ingeschreven bij een glasvezelprovider. Reggefiber zegt dit aantal ten minste nodig te hebben om de te maken investering terug te verdienen.

Voor zowel Bennekom als Lunteren was op 18 juni al bijna duidelijk dat het minimale aantal inschrijvingen werd gehaald. In Bennekom waren nog 87 inschrijvingen benodigd en in Lunteren 42. Dankzij de vele aanmeldingen zal Reggefiber iedere woning binnen beide aansluitgebieden na de zomer voorzien van een geheel kosteloze glasvezelaansluiting in de meterkast.

De glasvezel providers die in Bennekom en Lunteren hun diensten aanbieden zijn: Fieber, Fype, Helden van NU, Kliksafe, KPN, Phonedata, Scarlet, Solcon, Tele2, Telfort, Vodafone en XS4ALL.

door Bron: Eindelijk Glasvezel, 80.236 keer gelezen