VDSL internet aanbiedingen

Nu €10 cashback en film cadeau!


Zoek aanbiedingen
Waarom mijn adres opgeven?

Ons advies: het goedkoopste, snelste of beste internet en tv pakket

Alleen hier€ 52 voordeel
Internet Light & TV Light
5.7
GoedkoopsteHet goedkoopste landelijk verkrijgbare internet en tv pakket, gebaseerd op prijs per jaar.
Doe de postcodecheck om het goedkoopste internet en tv pakket op uw adres te bekijken.
Thuis Glasvezel Internet Premium en TV
6.6
SnelsteHet snelste landelijk verkrijgbare internet en tv pakket, gebaseerd op downloadsnelheid.
Doe de postcodecheck om het snelste internet en tv pakket op uw adres te bekijken.
Hussel Glasvezel Internet en TV 50 Mb
8.0
BesteHet beste landelijk verkrijgbare internet en tv pakket, gebaseerd op klantbeoordelingen.
Doe de postcodecheck om het beste internet en tv pakket op uw adres te bekijken.
Snelheid20 Mb1.000 Mb50 Mb
TV zenders346560
Opnemen€ 3,00€ 5,00€ 4,99
VerbindingADSLGlasvezelGlasvezel
Levertijd22 dagen
levertijd
13 dagen
levertijd
8 dagen
levertijd
Cashback of voordeel
€ 10,00
cashback
+
€ 10,00
cashback
+
€ 52,50
voordeel
+
Prijs per maand€ 34€ 24
Eenmalig € 30
Opties & bestel Meer informatie
€ 55€ 40
Eenmalig € 67,50
Opties & bestel Meer informatie
€ 52,50€ 31,25
Eenmalig € 25
Opties & bestel Meer informatie
Vergelijk zelf alle internet en tv pakketten
€10cashback Bestel met € 10,- cashbackBestel hier uw abonnement en ontvang € 10,- op uw rekening.
Bel gratis 0800 - 0160

Maandag open vanaf 09:00 uur of laat u terugbellen.

VDSL

VDSL is de opvolger van ADSL en een vorm van DSL-internet. Dat betekent dat het geleverd wordt via het kopernetwerk dat ook voor vaste telefonie gebruikt wordt. Het grote voordeel van VDSL is dat het een stuk sneller is dan ADSL, waarbij met name de toegenomen uploadsnelheid opvalt. Technisch gezien zit het verschil hem vooral in het gebruik van hogere frequenties.

Snelheid VDSL

Bij een VDSL(2)-abonnement haalt u in theorie een downloadsnelheid tot 200 Mb en een uploadsnelheid tot 50 Mb. Dit is een stuk sneller dan ADSL, waar u het zou moeten doen met 8 Mb download- en 1 Mb uploadsnelheid. ADSL2 is iets sneller dan ADSL, maar haalt alsnog niet de snelheid van VDSL, met een maximale downloadsnelheid van 24 Mb en uploadsnelheid van 2 Mb.

Dat maak VDSL zeer geschikt voor het streamen van films of online tv, Skypen, het versturen van grote bestanden, online gamen en digitale tv in HD-kwaliteit. Eigenlijk alles waar u als moderne internetgebruik op rekent. De volgende providers leveren VDSL internet: KPN, Budget, Online, T-Mobile, XS4ALL en Youfone. Gebruik onze VDSL-check om te zien welke VDSL providers op uw adres actief zijn.

Aandachtspunt bij VDSL

Hoewel VDSL een grote stap voorwaarts is ten opzichte van ADSL, is er alsnog een groot nadeel als het vergeleken wordt met internet via de kabel of glasvezel. De maximale snelheid is namelijk sterk afhankelijk van de afstand van uw woning tot de wijkcentrale. Hoe groter die afstand is, hoe langzamer uw internet. Om dit probleem deels te verhelpen, gebruiken VDSL providers vaak glasvezelkabels tussen de wijkcentrale en de VDSL-centrale in de wijkverdeler of straatkast. Het laatste stuk bestaat dan vaak alsnog uit koperkabels. Hiermee is meestal zo’n 97% van het gebruikte netwerk glasvezel, waarmee providers graag adverteren. Ze noemen dit dan ‘Fiber’ of ‘Fiber to the Curb’ (FttC). Dit is echter niet hetzelfde als volledig glasvezelinternet, of ‘Fiber to the Home’ (FttH). Hierbij ligt de glasvezelkabel tot in uw woning en worden nog veel hogere snelheden gehaald.

VDSL is volop in beweging

De infrastructuur op het gebied van (internet)bekabeling is in Nederland van zeer hoog niveau. Helaas bleef het glasvezelnetwerk qua aanleg nog iets achter, waardoor KPN ook veel heeft geinvesteerd in VDSL. Dit maakt dat deze snelle vorm van breedbandinternet op veel plekken beschikbaar is, waarbij grote stukken van het netwerk al wel uit glasvezelkabel bestaan. Dit maakt VDSL internet voor veel gebruikers een interessante optie.

Maar voor welke techniek u uiteindelijk ook kiest, uiteindelijk is maar 1 ding echt van belang: de beste prijs-kwaliteit-verhouding van uw internetabonnement. Daarom kunt u met onze postcodecheck snel een overzicht krijgen van alle mogelijkheden op uw adres, van ADSL tot VDSL en van kabelinternet tot glasvezel. Ook geeft u met de uitgebreide filters eenvoudig aan wat uw overige eisen zijn, zoals een alles-in-1 pakket of uitgebreide wifi-service. Kiest u voor een combinatie van internet en tv of vast bellen? Dan kunt u met de filters bijvoorbeeld ook aangeven welke zenders u per se wilt ontvangen en gebruik wilt maken van diensten als opnemen, Begin Gemist of een gratis monteur. Heeft u hulp nodig, dan staan onze klantenservicemedewerkers voor u klaar.

Vergelijk de beste VDSL aanbiedingen
Het laatste nieuws
Freedom gaat glasvezel leveren via T-Mobile netwerk

De kersverse internetprovider Freedom Internet gaat vanaf januari 2021 Gigabit internetabonnementen leveren via het glasvezelnetwerk van T-Mobile. De twee partijen hebben hiervoor begin deze maand een samenwerkingsovereenkomst getekend. Op dit moment kunnen nog steeds alleen de Founding Members van Freedom een abonnement afnemen. Of dat in januari 2021 ook nog geldt, is niet bekend. Lees meer

Grote verschillen in tarieven FOX Sports

Afgelopen jaren hebben er een aantal drastische wijzigingen plaatsgevonden in de doorgifte van FOX Sports. Nu vlak voor de start van het nieuwe Eredivisie voetbalseizoen blijken meer providers FOX Sports 1 gratis door te geven. De tarieven van de aanvullende Eredivisie zenders lopen echter verder uiteen dan ooit. Lees meer

Meer nieuws
Bestel hier en profiteer van:

Lees alles over onze gratis service