Ziggo start proef met klantenhotspots in Groningen

Ziggo is gestart met een proef in een aantal Groningse wijken waarbij het bedrijf onderzoekt in hoeverre de modems/routers bij Ziggo klanten gebruikt kunnen worden om zoveel mogelijk draadloze Wifi Hotspots op zetten voor gebruik door andere Ziggo klanten.

De test duurt vijf weken en Ziggo streeft naar maximaal 1.200 deelnemers. De uitkomsten van de test bepalen of Ziggo op korte termijn doorgaat met de implementatie van Ziggo Hotspots.
In België zijn Belgacom (samen met het Spaanse Fon) en Telenet met een vergelijkbaar initiatief bezig om een dekkend netwerk van WiFi-hotspots in hun hele marktgebied te verkrijgen.

Behalve de technische aspecten onderzoekt Ziggo ook hoe de klanten het gebruik ervaren. De klanten van Ziggo willen de diensten die zij afnemen kunnen gebruiken op het apparaat van hun keuze, op het moment dat het hun uitkomt en op de plek waar zij op dat moment zijn. Bovendien willen klanten continu dat wat zij beleven kunnen delen. Het beschikbaar stellen van WiFi op zo veel mogelijk plaatsen kan hieraan bijdragen.

Door en voor Ziggo-klanten
Om te kunnen profiteren van de voordelen die Ziggo Hotspots biedt en om er gebruik van te kunnen maken moet de klant ermee akkoord gaan dat zijn of haar modem/router een Ziggo Hotspot wordt. Alleen klanten die deze toestemming geven krijgen toegang tot andere Ziggo Hotspots.

Scheiding tussen klantnetwerk en hotspot
Om geschikt te zijn als hotspot heeft Ziggo de apparatuur en programmatuur zo aangepast dat deze voldoet aan onderstaande eisen:

  • De Hotspot moet volkomen te scheiden zijn van het klantnetwerk zodat veiligheid, en privacy optimaal gegarandeerd zijn;
  • WiFi-gebruik door gasten mag geen invloed hebben op de internetprestaties bij de klant;
  • De hotspot moet voldoende bereik hebben om gastgebruikers de nodige bewegingsvrijheid te geven;
  • Maximaal 20 gelijktijdige gasten moeten van de hotspot gebruik kunnen maken;
  • Eenmalige inlog met daarna automatische toegang tot alle Ziggo Hotspots.

door Bron: Ziggo, 39.809 keer gelezen