Ziggo klanten krijgen gratis ESPN

Ziggo klanten krijgen gratis ESPN

Nadat het moederbedrijf van Ziggo de rechten voor het uitzenden van Formule 1 kwijtgeraakt is, is de provider op zoek gegaan naar andere manieren om sportliefhebbers bij zich te houden. Deze week maakte Ziggo namelijk bekend dat vanaf 12 januari het eerste kanaal van betaalzender ESPN standaard in het tv-abonnement wordt opgenomen. Klanten hoeven daarvoor dus niet (meer) extra te betalen.

Ook voor Go App klanten
Voorwaarde is wel dat Ziggo klanten beschikken over minimaal een TV Start abonnement, kabel tv of de Go App. De gratis sportzender is niet beschikbaar voor Internet Only abonnementen. Op zich logisch, want bij die abonnementen wordt geen tv-pakket geleverd.

Op de basiszender van ESPN worden met name (live) voetbalwedstrijden uitgezonden uit verschillende nationale en internationale competities zoals de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie en Pure Energie Eredivisie Vrouwen. Daarnaast is op ESPN ook voetbal uit de TOTO KNVB Beker, UEFA Europa League en UEFA Conference League te zien.

En dat is nog niet alles, want ESPN zendt op haar eerste kanaal ook wedstrijden uit andere internationale sportcompetities. De meest in het oog springende is de finale van het American Football (NFL), de Super Bowl, begin februari. Verder worden ook regelmatig NBA (basketbal) wedstrijden, documentaires en sportfilms uitgezonden.

Een van de vier ESPN zenders
Sportfans die een abonnement willen nemen op alle ESPN-zenders, kunnen kiezen voor ESPN Compleet. Dat pakket bestaat uit vier tv-zenders plus een HD kanaal. Bovendien krijgen deze abonnees ook toegang tot ESPN Watch, een app waarmee ze alle zenders en uitzendingen overal in de EU op de laptop, tablet of smartphone kunnen bekijken. Tevens zijn deze zenders dan beschikbaar via de Ziggo Go App.

Het feit dat Ziggo de klanten die daarvoor in aanmerking komen nu gratis toegang geeft tot ESPN 1 heeft geen invloed op de abonnementskosten van het ESPN Compleet pakket. Dat blijft 17,95 euro per maand.

Benieuwd naar wat andere providers rekenen voor ESPN? Bekijk dit overzicht met ESPN aanbiedingen van alle providers.

door 8.399 keer gelezen