UPC en Ziggo breiden HD TV-aanbod uit

Naar verwachting worden de digitale TV-zenders MTV, Nickelodeon en Comedy Central binnenkort in HD-kwaliteit uitgezonden via kabelproviders UPC en Ziggo.

Aanbieder UPC heeft dit nieuws nog niet officieel bevestigd maar er wordt verwacht dat de livegang van deze HD-zenders op 3 april zal plaatsvinden.
Ziggo geeft daarentegen aan dat de uitzendingen eind mei zullen starten. De grootste TV-aanbieder van Nederland heeft namelijk nog te kampen met een tekort aan bandbreedte. Momenteel werkt men druk aan een technische upgrade van het Ziggo kabelnetwerk via de nieuwere modulatietechniek QAM256. Hiermee kiest de provider bewust voor het handhaven van het huidige aantal analoge zenders. Deze analoge zenders worden namelijk door veel mensen nog op een tweede of derde TV gebruikt zodat er geen extra settop box (digitale ontvanger) aangeschaft dient te worden. Daarnaast is Ziggo ook één van de Europese kabelbedrijven die actief werkt aan de ontwikkeling van de nieuwe bandbreedtebesparende uitzendtechniek DVB-C2. Een overstap naar DVB-C2 wordt echter nog niet in de komende jaren verwacht. De extra bandbreedte kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor meer SD- of HD-zenders of voor de uitbreiding van het Video on Demand aanbod.

Full HD heeft een resolutie die maar liefst 5 keer hoger is dan analoge televisie. Daarnaast heeft het beeld meer kleurdiepte, verlopen de bewegingen vloeiender en is het geluid van HDTV beter.

door Bron: TotaalTV, 42.879 keer gelezen