Tele2 zet eindspurt in voor fusie met T-Mobile

Provider Tele2 maakt zijn naam als prijsvechter nog eventjes waar. Nu Tele2 en T-Mobile druk zijn beide bedrijven te fuseren en Tele2 nog enige tijd onder eigen naam op de markt is, zet het alles op alles om klanten te winnen. Tele2 heeft de aanbiedingen op scherp gezet en is gestopt met het aanbieden van glasvezel.

Het goedkoopste Tele2 Light abonnement -wat al het goedkoopste internetabonnement in de markt was- is nu tijdelijk nog goedkoper geworden. De eerste 6 maanden wordt een korting van 3,00 euro per maand gegeven. Tot eind van de maand geldt via Breedbandwinkel tevens een cashback van 30,00 euro. Dit brengt de kosten voor het eerste jaar op totaal 282,00 euro. Het gat met concurrent Youfone wordt hiermee 32,00 euro in het eerste jaar.
Waar andere providers juist hun prijzen ophogen heeft Tele2 met deze Light-aanbieding het goedkoopste internetabonnement sinds jaren. Alleen in 2016 had Tele2 een nog scherpere aanbieding. De prijs voor het eerste jaar bedroeg toen slechts 208,00 euro.

Glasvezel gestopt
Tele2 maakt tevens bekend geen nieuwe glasvezelklanten meer te accepteren. Het bestellen van Tele2 glasvezel is vanaf vandaag dan ook niet meer mogelijk. Tele2 verwijst klanten door naar T-Mobile Thuis glasvezel.
Deze eerste stap in uitfasering van het Tele2-merk lijkt een logische keuze. Ten opzichte van VDSL is glasvezel altijd een ondergeschoven kindje geweest bij Tele2. Zo werden standaard 70,00 euro aansluitkosten berekend en waren aanbiedingen minder scherp dan bij concurrenten.
Bestaande glasvezelklanten behouden uiteraard hun huidige abonnement onder de geldende voorwaarden.